Elämän makuja

Kirjoitettu: 28.2.2018

Vuoden toinen Lohikäärme jakso alkaa 28.2.18

Helmikuun viimeisenä päivänä Galaktinen Lohikäärme puhaltaa tulta ahjoon kuin Kalevalan päivän kunniaksi konsanaan. Seppä takoo ja soppa syntyy, kun on motiivi kipinän singota ja paikka liekin loimuta. Mielentila hakee eheytymisen elämyksiä. Mikä kaivattua elämännälkää näyttäisi ravitsevan, sitä kohti olisi myös suunnattava. Aistikenttään on virittymässä tahtotila tunnistaa ja aistia elämisen aitoja makuja.

Elämän maku. Mistä se oikein syntyy? Onnistumisista, tavoitteiden saavuttamisista, voitoista ja sankariteoista? Varmasti näistä, mutta usein onnensirpaleita kootaan pienistä ja etsimisen vaivaa vaativista palasista, todennäköisimmin omien mukavuusalueiden ulkopuolelta ja ennen kaikkea epäonnistumisien kautta. On aikoja ja tilanteita jolloin kovaltakin tuntuvan kontrastin kanssa on kyettävä tulemaan toimeen, jotta omat makuperusteet voi tunnistaa ja valintoja ylipäätänsä tehdä. Tällä jaksolla uskallus maistaa palkitsee vähintäänkin suuntaa antavalla kokemuksella, sillä kaikessa suolaisuudessaan tappiot ja epäonnistumiset ovat kaikkein arvokkaimpien kokemusten esillesaattajia. Lohikäärmeellä onkin ilmiömäinen kyky nuolla haavansa ja asettaa kaikki tapahtumat samanarvoisiksi. Tähän tilanteiden nollaamiseen ja uuden luomiseen se meitäkin haastaa.

Onko lusikka oikeassa sopassa vai koetatko hämmentää ehkä liiankin montaa keitosta yhtä aikaa? Mitä taas tehdä asioille, jotka yrityksistä huolimatta tuntuvat toistuvasti juuttuvan kurkkuun? Ajanjakso palvelee selkeyttä, joka kiteyttää asiat jotka oikeasti palvelevat parastamme, eivätkä vain tavan vuoksi kulje mukana. Kaikkea outoa ei kuitenkaan pidä heti sylkäistä pois. Avoimella asenteella maku voi muuttua ja uudet nyanssit löytää luoksesi. Nyt hämmennetään ja ehkä myös hämmennytään monipuolisesti laajentuvan maailmankuvan kanssa. Tuntemus uudistumisen tarpeesta voi olla todellinen.

Lohikäärmeen tuntee ja muistaa. Se muistaa myös kokemuksien aiheuttaman tuskan ja kivun siinä kuin niiden tuoman onnen ja autuudenkin. Onnistumisessa on paljolti kysymys siitä, kuinka hyvin pystyt siirtämään huomion pois tappioilmapiiriä jo ennakkoon luovista ajatuksista, joiden juuret ovat kiinni negatiivisissa menneisyyden tapahtumissa. Nyt on nyt ja kaiken syklisyydessä olet jo edennyt spiraalin ylemmälle tasolle. Kukaan ei voi pitää näitä negatiivisiksi tunnistettavia energiasidoksia sinussa kiinni, kuin sinä itse, joten käytä tietämystäsi ajatuksenvoimasta niiden hajottamiseen.

Osa elämystä on tietynlainen vaaran viehätys, johon liittyy tilanteiden hallitsemattomuus ja tämän asiantilan hyväksyminen. Tutki millä sektorilla kontrollia olisi syytä hellittää. Kokemuskenttä laajenee ja voi myötävaikutuksellasi murentaa puhtaasti illuusioon perustuvia ennakkokäsityksiä.

Maya-astrologi Esa Hyppönen