13 kuun kalenteri

13-kuun kalenteri on biotelepaattisen rytmin käytännön demonstraatio ajallisessa muodossa.

Jose Arguelles kutsuu tätä mayojen vanhan haab-kalenterin modernia sovellutusta dreamspell -kuukalenteriksi. Se seuraa kolmiulotteisen ajan vuosittaista sykliä, tahdistaen samalla gregoriaanisen kalenterin 12 kuukautta neliulotteiseen aikaan.

Kuukalenterin perusta on maan kierto auringon ympäri ja vuosittainen kuun kierrosten lukumäärä.

Vuoden tahdistuspiste on 26. heinäkuuta, joka on myös kuuvuoden ensimmäinen päivä. Se on yhteydessä Siriuksen energioihin.

Kaikki 13 kuukautta ovat tasamitallisia 28 päivän periodeja, jotka jakautuvat neljään 7 päiväiseen viikkoon.

13-kuun kalenteri - Astro.fi

Jatkuva 13 kuun kalenteri, johon on merkitty kuukausien alkamis- ja päättymisajat gregoriaanisin päivämäärin. Kuuvuoden aloittaa vuorollaan yksi neljästä symbolista; Kuu, Taikuri, Myrsky tai Siemen. Vuosien nimet tulevat näiden symbolien ja niitä ohjaavien sointujen mukaan. Esimerkiksi 26.7.2016 aloitamme Sinisen Spektrsaalisen Myrskyn vuoden.

Jokainen kuukausi on 28 päivän mittainen ja sisältää 4 seitsemän päiväistä viikkoa. Viikon ensimmäinen päivä on sunnuntai. Vihreää Päivää joka on 25.7, ei lueta kalenteriin mukaan.

Vuoden pituus on 364 päivää+1. Kuukalenteri on myös kytketty Tzolkiniin ja sen 260 kin yksikköön. Tzolkinin porttipäivien myötä muodostuu yhteys Seulasten tähtiryhmän kanssa. Yhdessä nämä järjestelmät muodostavat 52-vuotisen syklin. Tzolkinin ja haabin ensimmäiset päivät osuvat yhteen joka 18980 päivä eli 52. vuoden välein.

Vuoden 365 päivä 25.7 on nimeltään Vihreä Päivä, jota ei merkitä kalenteriin. Vuodesta 1992 asti ihmiset ovat silloin kokoontuneet viettämään Planetaarisen rauhan päivää. Se on omistettu taiteille, luovuudelle ja ykseyden hetkessä olemiselle. Tuo hetki ajan ulkopuolella on universaalin anteeksiannon ja puhdistumisen päivä, jolloin yhteys galaktisen keskuksen, Hunab Kun, ja maan välillä on erityisen vahva.

Arguelles toistuvasti korosti, että 13 kuuta ja 28 päivää ovat meille inhimillisen biologisen rytmin perusmitta. Se kuvaa elämää ylläpitävää tarkoitusta, joka feminiinisenä voimana heijastuu naisen kuukautiskiertoon ja 260 päivää kestävään raskaudenaikaan.

Tässä samassa fraktaalissa toimii myös oman aurinkomme sisään ja uloshengitysrytmi, joka muodostaa koko aurinkokuntaa yhdistävän heliokosmisen rakenteen. Syöksyttyämme yhä syvemmälle materialistiseen maailmankuvaamme, olemme kadottaneet kantavan ajatukseen äiti maasta elävänä tietoisena organismina.

Olemme olleet sokeita sille tosi asialle, että luonnonvarojen häikäilemätön tuhlaus ja biosfääristen lajien sukupuuttoon ajaminen todella voisivat vaikuttaa meihin ja ylläpitämäämme elämäntavan jatkuvuuteen. Vaikka asiaan on herätty mm. ilmastoon liittyvissä päästökysymyksissä, luonnon tuhoutuminen on monissa paikoin edelleen tosiasia.

Mayat ymmärsivät elämän katoamattoman luonteen ja ajan syklisen kiertokulun. Luontoa ja kosmisia tapahtumia seuraamalla he huomasivat, että ajalla oli laadullisia ominaispiirteitä, jotka toistuivat tietyin väliajoin aina uudelleen. Tämän tiedon myötä osattiin varautua toimimaan tietyllä tavoin eri ajanjaksoina.

Olemme edelleen osa luomakuntaa ja tietoisina olentoina vastuullisia planeettamme ja kaikkien sen elämänmuotojen hyvinvoinnista. Kuukalenterin tai Tzolkinin seuraaminen on yksi tie avata nykyiseen aikakäsityksen sisältyvää illuusiota, joka täysin sisään käpertyvänä järjestelmänä perustuu materiasidonnaisuuteen, jatkuvan kasvun ja kilpailuttamisen rahaa ja valtaa palvovalle asenteelle.

Lopulta kysymys kuitenkin on mentaalisen ajatusmallin vaihtamisesta ja yhdistymisestä luonnonmukaisempaan ja laajempaan kokonaisnäkemykseen elämässä.

Aika ja kalenterivaihdokset eivät näyttele tässä suinkaan pääroolia, mutta voivat olla merkittävä apu tuon tietoisuuden vastaanottamisessa.

Jatka eteenpäin ja tutustu lisää!

Planetaarisen palvelun aaltojakso

Tzolkinin tärkein periodi ja toimintamoduli on aaltojakso. Se käsittää kolmetoistavaiheisen aihion jonka kautta neliulotteisen todellisuuden järjestys on luotavissa uudelleen.

Lue lisää aaltojaksosta