Muuttuvien tuulten näkijät

Kirjoitettu: 6.2.2018

– Galaktinen Haukan kuu 7.2. - 6.3.18

Kuukalenterissa olemme siirtymässä Haukan kuuhun. Haukkaa on kotkan tavoin arvostettu alkuperäiskansojen keskuudessa korkealle. Varsinkin Pohjois-Amerikan intiaaneille näiden molempien saalistajien sulat olivat arvokkaita tunnustuksen osoittajia.  Niitä ei suinkaan poimittu hetken mielijohteesta, vaan ne ansaittiin kunnostautumalla heimon keskuudessa erilaisissa arjen asioissa. Tässä mielessä ne toimivat kuin mitalit nykyajan urheiluareenoilla. Sulka saattoi kertoa saavutuksista, mutta myös luontaisista ominaisuuksista esimerkiksi parantamisen ja hengenvoimien saralla.

Galaktisen kuun tavoite on eheä, itsen näköiseksi muotoiltu olemisenmalli, jossa voi kokea olevansa niin tilanteen hallitsija kuin sen palvelija. Tämä ei tarkoita ulkoisten häiriötekijöiden poistumista, mutta niiden läsnäolon ei tarvitse millään tavoin enää kontrolloida valintojasi tai järkyttää mielentilaasi. Rauhaa selkeämmälle havainnointikyvylle on muotoutumassa ja nyt tarvitaan tilaa ja tarkkaavaisuuden vapautta kohdistaa huomiota syy- ja seuraustasoja syvemmälle. Ilman tarkoituksen tiedostamista haukan siivet on sidottu ja sen syöksy jatkuu, vieden ehkä kokonaan ohi tärkeimpien maalien. Tällöin nopeus/tehokkuus ei enää ole hallittavissa tai vastaavasti pitkittynyttä passiivisuutta ei enää tunnista negatiiviseksi ilmiöksi.

Haukan kuussa nopeus ja herkkävaistoisuus kohtaavat maltillisen odottamisen taidon. Se laittaa tutkimaan luonteen lujuuden rajoja, ja hyvistä aikomuksista huolimatta hetkelliset sortumiset voivat olla tietoinen osa kokeilua, mikä kannattaa ja mikä ei. Vaarat ja haasteet houkuttavat testaamaan silmän tarkkuutta ja kynsien pitävyyttä. Haukan kokoama mielenkartta onkin parhaimmillaan kuin pyhää geometrista kudelmaa, jossa operoidaan henkisten ja maallisen lainalaisuuksien välimaastossa ja jonka tarkoituksena luoda niistä eheämpää kokonaisuutta. Ajatus kaiken tarkoituksenmukaisuudesta alkaa kiteytyä.

Tässä kuussa on hyvä tarkastella oikeaa lähestymiskulmaa. Olenko liian hyökkäävä vai passiivinen, ja kuinka itse otan vastaan asiat joihin en ole osannut varautua?   Monien tapahtumien kulkuun voi kuitenkin vaikuttaa omaa vauhtia säätämällä. On mahdollista, että läheskään kaikki eivät pysy niiden innostuksen aaltojen matkassa, joilla olet lähtenyt tai lähtemässä surffailemaan. Jotkut haluavat suppailla ja aina on niitä, jotka eivät rannan tukevasta maaperästä halua luopua. Jokaisella on paikansa ja osansa, siksi luovuutta ja realismia pitääkin sekoittaa oikeassa suhteessa. Kun faktat ovat tiedossa, vedät tarvittaessa uuden suunnitelman kasaan hetkessä.

Haukkana olet kuin aavikon kukka joka odottaa itselleen oikeaa hetkeä loistaa värejään maailmalle. Aika menettää merkityksensä. Oikeita hetkiä ovat ne ohikiitävät välähdykset, kun mielen mekanismit valaistuvat taipumaan korkeamman olemuksen tarkoitusperille. Silloin syytä tai syyllistä asioiden ilmiasulle ei enää tarvitse etsiä. Olemisen ihme itsessään riittää. Näin kukat puhkeavat kukintoonsa, haukka irtoaa tarkkailupaikaltaan syöksyen erehtymättä valitsemaansa kohteeseen, patoluukut avautuvat ja asiat vyöryvät hetken vapaina koskina, muotoillen ehkä kokonaan uusia väyliä virrattavaksi, koettavaksi ja tunnistettavaksi. Haukan siivillä tuntemus itsestä on kuin aikakausien matka tuulien tuiverruksessa, joissa ei enää koeta olevan niiden riepottelemia läpikulkijoita, vaan näkymättömien ilmavirtojen ja turbulenssien taitavia hyödyntäjiä, muuttuvien tuulien näkijöitä ja kokijoita.

Maya-astrologi Esa Hyppönen