Totuutta vai tehtävää

Kirjoitettu: 2.2.2018

– Helmikuu alkaa Taikurin ajattomuudessa

Vaikka elämme vielä täyttä talvea, on helmikuu pitenevän päivän myötä jo melkoista valon kasvutarinaa. Tämän huomaa varsinkin luonnossa liikkuessa. Äänimaailman täyttää lupaava lintujen sirkutus ja hangelta voi havaita jälkiä yhä useamman metsänelävän tutkimusmatkoista. Pinnan alla orastava kevät pistää vipinää luomakuntaan, eikä sen aktivoivaa vaikutusta ihminenkään voi olla aistimatta.

Kuun vaihteeseen osuva täysikuu pimennyksineen antaa oman, hiukan levottoman tehosteen ajankohdan atmosfääriin. Se voi siivittää lähes puoli vahingossa spontaaneihin mielenilmauksiin ja konkreettisempiinkin suunnanmuutoksiin. Eli jos ideoita on pyöritelty edes puolitosissaan, kuukauden alku tarjoaa hyvän hetken siirtyä niiden kanssa ainakin pykälän verran eteenpäin ja katsoa, mistä puusta nuo inspiraatioiden idut on veistetty. Omaa osaamista on vain heitettävä peliin päättäväisesti, sillä nyt mitataan omia valmiuksia ja tahtotilaa käyttää niitä. Vauhtiin päästyä kunnianhimoisille tavoitteille saattaa tosin olla vaikea laittaa edes kohtuuden rajoja ja tällöin varsinkin täydellisyydentavoittelijaluonteella on töitä oman riittävyytensä määrittämisessä. Kannattaakin pitää mielessä, ettei maailmaa tekemällä saa valmiiksi. Mutta omien voimavarojen puitteissa kaikki yritykset lasketaan eduksesi. Anna selkeyden ohjata ilman mielen monimutkaisuutta.

Valkoisen Taikurin merkissä alkava helmikuu nostaa vaikutusalueelleen ihmissuhteiden koko paletin ja varsinkin niiden mieltä vaivaavat kompleksiset häiriökohdat. Mitä mahdollisia kipupisteitä niissä saatat huomatakaan, on taikurin haaste kääntää fokus ensisijaisesti omien reagointitapojen tutkimiseen. Miksi tunnen niin kuin tunnen? Kuinka rakentavasti esimerkiksi kritiikkiä kykenee antamaan ja ottamaan vastaan. Tarvittaessa taikuri osaa pelata valtapelejä suvereenilla rutiinilla ja voi siten käyttää myös psyykkisiä kykyjään puolustaakseen itseään ja oikeuksiaan erilaisissa ristiriitatilanteissa.  Tosin sen aktivoiva toiminta on hienovaraista, mutta oman totuutensa sisäistäneenä peräänantamatonta ja vakuuttavaa.  Aggressiivisuus ja ärhäkkyys saattavat kyteä mielenperukoilla, mutta johtaa harvoin suoriin yhteenottoihin. Muutenkin kaikenlainen pakottaminen on taikurille vierasta, mutta hän voi huomaamattaan käytöksellään ja toimillaan antaa päinvastaisen vaikutelman. Tästä syntyvät väärinkäsitykset onkin syytä purkaa heti alkuunsa. Pohjimmiltaan taikurin energia on rauhaa rakastavaa ja ulkoisia voimankäytön muotoja karttavaa, vaikka joutuisi itse niiden kohteeksi. Monista provosoitumisen paikoista huolimatta itsehillintä ja pään pitäminen viileänä vie nyt lähemmäs elämää rajoittavien illuusioiden hajottamista. Ja kun tiukkoihin ennakkokäsityksiin puristetut katsontakannat saavat luvan muuttua, alkaa myös uusia valinnanmahdollisuuksia tulla esiin kuin tyhjästä.

Varsinkin puhtaan totuuden esille saaminen voi tuntua nyt tärkeältä ja siksi ajankohta edesauttaa ”kissan pöydälle nostamista,” jotta epäselvyydet ja väärinkäsitykset saadaan oikaistuiksi. Se voi myös laittaa miettimään luopumista sellaisesta, mikä ei henkisesti tai fyysisesti palvele itseä.

Maya-astrologi Esa Hyppönen