Aurinko paistaa vaikkei sitä näy

Kirjoitettu: 27.10.2017

– Keltainen Linnajakso 27.10–17.12.17

Jakson aloittava Magneettinen Maa kannustaa suunnitelmallisuuteen ja hakemaan navigaattoreihin edes jotain koordinaatteja, varsinkaan jos tarkempaa tavoitetta ei ole ollut tiedossa. Liike on lääke jota kannattaa tarjota monentyyppiseen pulmatilanteeseen. Nyt haetaan suuntaa, päämäärää, välietappia tai ihan sitä ensimmäistä askelta. Oli kiinnostusta herättävä kiinnekohta lähellä tai kaukana, tukea kaikkiin eteenpäin vieviin toimenpiteisiin on tarjolla.

Auringon vuodenaika ja keltainen linna-asema luovat yhdessä jyrkän kontrastin loppusyksyn koleuteen. Kun luonto ulkoisesti vetäytyy kuoreensa ja käy lepotilaan, kapseloi se myös ihmismieltä syvemmälle omaan sisäisyyteen.  Valo kietoutuu muotojen sisälle, eikä paikalleen rauhoittuminen ei välttämättä ole helppoa. Kaukokaipuu tai muu vaihtelunhalu arkeen saattaakin houkutella, joten karttojen ja matkasuunnitelmien parissa voi vierähtää tovi jos toinen. Tähän paikkaan mikä tahansa rentouttava irtiotto arjesta voi olla toimiva ratkaisu, sillä jo pelkillä valoisilla suunnitelmilla on akkuja lataava vaikutus. Ideointi antaa virikkeitä, eikä nojatuolimatkojen merkitystä pidä väheksyä.

Alkava Linna jakso kehottaa luovan älykkyyden ilmentämiseen. Auringon ja tulen elementtivoimilla on kypsyttävä kokemusperäinen vaikutus, joka oivalluksin yhteen punottuna voi viedä lähemmäs valaistumisen kokemuksia.  Teoriat olisikin hyvä saada eloon omakohtaisilla tavoilla. Keltainen Antamisen Linna nimensä mukaisesti peräänkuuluttaa, mitä annettavaa minulla on, eikä sitä, mitä kaikkea voin saada tai mistä voin hyötyä. Kuinka olet siis käyttänyt valmiuksiasi, niitä taitoja, koulutusta tai ehkä harrastusten kautta ilmitulevia luontaisia lahjoja, joita varmasti jokaiselta löytyy joltain saralla? Jakso kannustaa kääntämään huomion pois vikojen etsimisestä ja kohdistamaan sen johonkin rakentavaan ja voimaannuttavaan.

Jakson haastaa säilyttämään leikkimielisyyden kaikissa käänteissä, vaikka monen jutun loppuun saattaminen voi tuntua imevän loputtomasti energiaa. Silti keskenjättämistä ei kannata edes harkita, sillä nyt asioita voi paketoida urakalla ja vapauttaa energiaa johonkin uuteen. Saatat olla määrittelemässä itseäsi kokonaan uudesta näkökulmasta.

Monet vahvuudet löytyvät inspiraatioiden maailmasta. On tärkeää osata soveltaa käsillä olevaa tietoa omiin tarpeisiin sopivaksi ja vastuuta kaihtamattomille tätä tietoa on rutkasti tarjolla. Älä kuitenkaan odota että se tarjoillaan sinulle valmiina annoksena. Onnistumisen kokemuksien ohella iloa ja syvää tyytyväisyyttä antavat ne tiedot ja taidot, joihin saa hankittua hyödyllistä täydennystä. Jotkut työkalut taas vanhenevat nopeasti ja muuttuneet olosuhteet edellyttävät uusia välineitä, tai kokonaan uudenlaista tapaa ajatella.  Omaa osaamispaketti kannattaakin tilaisuuden tullen päivittää.

Ajatuksenjuoksun selkeyttämiseksi tarvitaan myös kontrolloitua suuntavakautta ja sopivaa houkutinta mielenkiinnon ylläpitämiseksi.  Näin elämän tulikokeet voivat syttyä edessäsi ja herättää oikea-aikaisen huomiosi. Näinä aikoina on tärkeää tuntea olevansa osa kokonaisuutta. Synkronoidu ympäristöön joka ympärilläsi elää ja hengittää. Hengitä sen mukana.

Maya-astrologi Esa Hyppönen