18.10 – 14.11.17 Kuukalenterista kurkistaa Pöllön Kuu

Kirjoitettu: 18.10.2017

Kuukalenterin neljäs kuukausi on nimetty Pöllön mukaan. Varhaisista ajoista lähtien tähän salaperäiseen lintuun on liitetty taianomaisuuden piirteitä. Sitä on pidetty niin demonisoivien voimien, kuin valkoisten velhojenkin kumppanina. Sen nimeen on viisauden lisäksi liitetty myös tyhmyys, mutta tuskin koskaan kovin pahantahtoisella tavalla.

Pöllölle suo metsien hiljaisen ja kunnioitetun tarkkailijan roolin. Erityisen tarkan kuulonsa avulla se tietää mitä ympäristössä on kulloinkin tapahtumassa.  Vaikka pöllö on päivisin unelias ja poissaolevan oloinen, tuskin mikään huomionarvoinen jää silloinkaan huomioimatta. Yön hämäryys on kuitenkin sen ominta aluetta, jossa kuulon ohella toinen ylivertainen aisti eli näkökyky, pääsee oikeuksiinsa.  Lähes äänettömänä lentäjänä pöllö on oman alueensa suvereeni hallitsija, eikä sen kanssa ole leikkimistä, sillä tehokkaana ja kärsivällisenä saalistajana se harvoin iskee kohteestaan harhaan.

Pöllön olemus kantaa levollisen itsetietoisuuden voimaa, jota ei määrittele egon kautta muotoa ja huomiota hakeva persoona. Tämän kaltaisessa olotilassa aikaa ja tilaa ei nähdä enää vastustajana, vaan se palvelee täydellisesti käyttäjänsä tarpeita. Kun vakaa tarkastelukulma elämänvirtaan on luotu, ajatuksen vapautta ja sen ilmaisua ei voikaan estää enää mikään.

 ”Tässä olen olevan osana, käytettävissä”. ”Olen uskollinen sille, mikä kauttani muotojen maailmaan haluaa ilmentyä, eikä muiden mielipiteillä ole valtaa määrittää minuuttani.” Siinä pöllön evästys kuukauden alkuun. Tässä hiukan kylähullumaista tyyliä esiin nostavassa energiassa aatokset eivät välttämättä kulje valtavirran mukana. Rohkea omintakeisuus on rikkaus ja tienraivaaja sellaisille tietoisuuden alueille, joille syvällisetkään ajattelijat harvoin löytävät.

Pöllön kuussa alitajunta ja intuitiivisuus herkistyvät ja luottamusta oman sisäisen äänen kuulemiseen vahvistetaan. Motivaatiota ylläpitävät jutut voikin löytyä enemmän henkisten asioiden ja arvojen täyttämisestä, kuin käytännön puolelta. Mutta hyvän pesäkolon arvoa ei voi vähätellä. Elämän perusasiat on syytä pitää kunnossa. Tässä yhteydessä resurssien vahvistaminen tarkoittaa ennen muuta voimavarojen hioutuneempaa tunnistamista. Olet enemmän ja saatat joinakin selkeyden hetkinä myös tuntea sen. Koettelemuksista ja elämän repaleisuudesta huolimatta, tai ehkä juuri siksi, kaikki tähän asti tapahtunut on vankka alusta uudelle sinulle.

Suunnitelmien toistuvat muuttumiset tulkitaan herkästi ailahtelevaisuudeksi. Nyt kysymys on kuitenkin aivan muusta kuin epävarmuudesta. Sisäiset muutokset vaikuttavat ja näkyvät ulkoisissa manifestaatioissa. Pöllön kuussa intuition ohjaamat näkemykset tarkentuvat ja niiden voima muokata maailmankuvaa on tavallista suurempi. Pöllön viisaus on taidossa kuulla sisäistä ääntä ja voimassa ottaa sen antamat signaalit todesta.

Maya-astrologi Esa Hyppönen