Tzolkinin keskikohta 30.9 – 1.10.17

Kirjoitettu: 29.9.2017

– Omegasta ja alfaan.

Tzolkinin keskikohta on pienen hetken tunnistettavissa matriisin ytimessä, jossa Kinit 130 ja 131 eli Valkoinen Kosminen Koira ja Sininen Magneettinen Apina kannattelevat matriisin tasapainoa. Ilmapiirin muuttuminen maskuliinisesta feminiiniseen pohjavireeseen on vielä hienovarainen, mutta tzolkinvuoden edetessä loppua kohti, päivä päivältä voimistuva. Volyymi ja massa alkavat siten menettää merkitystään muodon ja valovoiman rinnalla, jotka korostavat elämänsisällön laatuominaisuuksia. Ja lopulta muototekijätkin muuttuvat toisarvoisiksi, tietoisuuden syvyyksiin avautuneiden läpimurtojen seurauksena.

On hyvä hetki tarkastella, minkä ympärillä elämä on pyörinyt? Tai minkä kaltaiset voimat ovat pitäneet mielenkiintoa ja liikettä yllä? Mikä on se voimakeskus ja motivaattori, josta energiaa omaan jaksamiseen on saattanut ammentaa? Onko tämän kaltaisen energianlähteen olemassaolon voinut löytää ja tiedostaa?

Maya-astrologisten tulkintojen avulla voit tarkastella käyttöösi varattuja lahjoja ja voimavaroja ja arvioida, kuinka ne ovat päässeet toteutumaan sinussa. Oletko osannut hyödyntää niitä?

Maaginen lento

Edeltävän Aaltojakson Kosmisen portin ja alkavan, uutta jaksoa määrittävän magneettisen sisääntulopisteen välistä matkaa, on dremspellissä kutsuttu maagiseksi lennoksi. Se on eräänlainen siirtymäriitti, jossa jaksojen elämänkokemukset sisäistettyine oivalluksineen/vielä hiomista odottavine haasteineen, välittyvät seuraavaan periodiin. Näinä siirtymähetkinä määritellään syytä, ideaa ja tarkoitusta, joilla olemisen ja tekemisen motivaatiotasot voidaan punnita. Missä olemisen painopiste on ollut, ja pitäisikö sitä siirtää tai tarkentaa? Onko elämää hallinnut työ, terveydentila tai kenties ihmissuhteet? Vai ovatko rauha ja levollisuus voineet asettua olemukseesi jo pysyvämmin, huolimatta ulkoisista paineista, jotka erilaisiin muotoihin pukeutuneina ovat aina valmiit haastamaan velvollisuudentuntosi?

Tzolkinin sydämessä teemme matkaa omassa sydäntietoisuudessa, sen ytimen herkimmillä alueilla. Mutta miten sydäntietoisuus pitäisi ymmärtää? Yhteen sanaan tiivistettynä se tuskin voi olla muuta kuin rakkautta. Juuri rakkaus avaa sydämen ja pitää sen olemukseltaan huokoisena, joustavana ja silti äärettömän vahvana. Sydäntietoisuudelle nykyhetki on ainut huomion arvoinen todellisuus. Ihminen joka toimii sydämestä käsin, ei sotkeudu enää mielen monimutkaisuuteen, vaan luottaa elämän yksinkertaisiin perustotuuksiin, elämän kantavuuteen. Pyrkimys on laantunut ja tilalle tullut olemisen ilo ja vapaus.

Kosmisella Koiralla on suuri sydän ja olemisen sietämättömän keveyden hyväksymisen tuska rinnassaan. Se tarvitsee Magneettisen Apinan käänteentekevää vapaamielisyyttä, voidakseen murtautua liiallisesta vakavuudestaan ja oppia, kuinka sydämen valoa voidaan vuodattaa koko elämän kirjoon, eikä vain joihinkin tiettyihin asioihin siinä. Ja Apinalla on vastaus; ”Tien voi mitata myös lopusta alkuun. Älä siis ajattele liikaa, vaan rentoudu. Olet itse päämäärä ja lähtöpiste, kuten tulevaisuus ja menneisyyskin ovat jo sinussa.  Miksi et lähtisi leikkimään kanssani ja jättäisi iänikuisen murehtimisen? Elämä odottaa uneksijaa, joka uskaltaa elää unelmat todeksi, joten muista arvostaa niitä!”

Maya-astrologi Esa Hyppönen