Spektrinen hajoaminen

Kirjoitettu: 14.9.2017

– Sulkeutuva Kotkan vuodenaikavaihe 15.9.17

Kotkan vuodenajan päättävällä spektrisellä osiolla on hajottava luonne. Se opettaa, että vain harvat asiat ovat lopulta särkymättömiä tai pysyviä. Nyt kaikki toimenpiteet alistetaan analyyttisen erityistarkkailun alle. Jakson hyödyntäminen edellyttää sirpaloitumisen hyväksymistä ja valinnanvapauden tietoista käyttämistä.  Kannattaa miettiä, mitä edeltävät 60 päivää ovat sisältäneet ja mitä sen annista on erityisesti syytä muistaa ja ottaa jatkossakin huomioon. 

Tunne energiavajauksesta voi olla todellinen. Monia asioita on jo jonkin aikaa saatettu viedä eteenpäin varatankilla ja viimeisillä voimilla. Lähes loppuun kulutettujen energioiden uudelleen lämmittäminenkään ei välttämättä riitä, sillä osittain toimivia juttuja ei vain jaksa katsella pidempää. Siksi muutos on läsnä kutsuvana vaihtoehtona, kysyen, oletko valmis hyppäämään sen kyytiin? 

Spektristä vaihetta voi kuvailla etappina, joka on persoonasi ja tulevaisuutta edustavan tiedostuneen ajatuksesi välissä. Voit tietää kirkkaasti sen minkä tiedät. Tunnistat esteet ja hidasteet, jotka tähän hetkeen asti ovat olleet osa persoonallista toimintatapaasi ja tehdä tarkoitushakuisia muutoksia. Peilikuvat ympäriltä on vain uskallettava hajottaa ja katsoa, mitä ne niiden takana on, mitä ne edustavat sinulle. Sisäänsä sulkevia seiniä vai siltoja uuteen?

Elämän osatekijöitä voi siis mennä vaihtoon näinä viitenä päivänä.  Tätä jaksoa kannattaakin hyödyntää, jos ajatukset muutoksesta ovat odottaneet jonkin tapaista lähtölaukausta. Voit toki jatkaa entiseen tapaan, jos koet kaiken pelaavan haluamallasi tavalla ja tunne vastaa aidosti myös sisästä tilaasi. Ota kuitenkin huomioon, että näillä eväillä olisi jaksettava taivaltaa hyvän matkaa eteenpäin.

Tunne jaksamisen varmuudesta onkin hyvä saada yhtä paljon korvien väliin, kuin fyysiseksi kokemukseksi. Jos kuormassa on ylimäärästä painolastia, jotain on hyvä pudottaa pois tai ainakin laittaa tauolle.  Tuskin tarvitset kaikkea sitä, mitä suojaksesi olet kerännyt. Eikä kysymys ole pelkästään materiasta, vaan myös ajatuksien runsaudesta ja ruuhkautuneista tunteista. Jos ahdistus on hallitseva, on raivattava tilaa niin ajatuksiin, tunteisiin kuin käytännön rutiineihin.

Näinä päivinä tavoiteltava maali voi olla se, että saisi kiinni niistä tunteista ja kokemuksista, joilla omaan elämänsisältöön oikeasti voi vaikuttaa, ja että kykenisi tekemään myös päätöksiä, joilla kurssi pidetään myrskyistä huolimatta oikeassa suunnassa.

 

Maya-astrologi Esa Hyppönen