Kova kuin kivi, vai onko sittenkään?

Kirjoitettu: 31.8.2017

Skorpionin kuu 23.8–19.9

Kuukalenterissa mennään jo hyvän matkaa toista 28 päiväistä kuukautta, joka nimetään skorpionin mukaan. Pimeys, joka edeltävässä kuussa loi alustan valon kirkkauden pienempienkin välähdyksien havaituksi tulemiselle, on muuntumassa hämärän pitkiä varjoja maalaamaan maisemaan. Ja hämärässä skorpioni viihtyy, vaikka tarjolla olisi tähtien, kuun tai muun epäsuoran valon värittämiä pälviä. Hänelle kanssaihmisten kirkkaan ajatukset ja selkeä tietoisuus ovat välillä niin häikäiseviä ja tajunnan valmiiksi punnittuja rajoja hämmentäviä, että oma kolo ja sen suoja tulevat houkuttelevaksi tarkkailupaikaksi sulatella ympärillä vellovaa elämää. On helpompi hallita pientä ja tuttua aluetta, kuin ennalta arvaamatonta laajempaa kokonaisuutta. Kuitenkin mieli on viemässä kohti tätä suurta ja tuntematonta.

Konflikteja onkin vaikea kokonaan välttää, jos omaa sisäistettyä tietoisuutta tullaan haastamaan. Ja vaikkei se olisikaan tarkoitus, saatat herkemmin kokea niin. Tahtojen taisto voi mennä myös yritykseksi käännyttää muita omiin näkemyksiin suopeiksi. Jos tämä ei onnistu, sulkeutuminen suojakuoreen voi olla vaistonvarainen turvareaktio. Omaa haavoittuvaisuutta ei haluta paljastaa ja tämä aiheuttaa myrkytystilan mieleen. Skorpionista voi tulla oman pistonsa uhri.

Tässä kuussa ajatuksia täydellisyydestä päästään hiomaan ja tutkimaan kriittisesti. Tätä voi edeltää jokin pintaan nouseva ja hämmentävä kokemus, joka laittaa pohtimaan omien argumenttien paikansapitävyyttä. Onko maailma oikeasti sellainen, että on puolustauduttava jotain vastaan, tai hyökättävä jotain kohti? Näissä tapauksissa turvallisuuden tunnetta saatetaan pönkittää kovalla puheella ja tietynlaisen kuoren rakentamisella itsen ja muiden välille. Myös tehokkuus ja suorituskyky niin työssä kuin vapaa-ajalla, voivat korostua ainoaksi onnistumisen tunteita antavaksi mittariksi. Kilpailuasetelmien kautta haettu jännitys voi kiihdyttää saavutusten nälkää ja hämärtää todellisuudentajua.

Kuitenkin skorpionin kuun tehtävä on murtaa näitä itse rakennettuja ja kuviteltuja muureja. Historian kokemuksiin on turha vedota, sillä samat virheet ovat voineet toistaa itseään lukemattomia kertoja. On löydettävä uusia puolia asioista ja itsestä. Selviytyminen ei ehkä olekaan vain äärimmäisen yrittämisen ja uhrautumisen tulosta tai edes onnenkantamoinen, vaan todennäköinen lopputulos joka tapauksessa. On hyvä tehdä tilanne katsausta siitä, onko raskaille suojille ja puolustusmekanismeille olemassa perusteita? Pidätkö niitä yllä vain muiden sinusta muodostaman ennakkokäsityksen vuoksi? Koetko olevasi maineesi vanki?

Mitä tapahtuu, kun lähdet ja vapautat itseäsi hiukan enemmän olemalla avoimempi ja vastaanottavampi. Tuskin ainakaan mitään vahingollista, sillä intuitiivisesti ja spontaanisemmin edeten osumatarkkuus sinulle tärkeisiin maaleihin tulee mitä todennäköisimmin vain parantumaan. Vuorovaikutus skorpionin kuussa voi olla myös hedelmällistä ja kehittävää, kun protokollien ja yksityiskohtien merkitykset eivät nouse kokoaan suuremmiksi.

 

Maya-astrologi Esa Hyppönen