Yliääni Koira ja superkuu 14.11.16

Kirjoitettu: 14.11.2016

Maailmojen sillanrakentajan aaltojakson viides päivä edustaa jakson sisäisen kehitysprosessin haltuunottopistettä. Siinä vireille saatetut suunnitelmat saavat voimaannuttavan kasteensa tai niistä saatetaan olosuhteiden pakosta joutua joko osittain tai jopa kokonaan luopumaan.  Kriittiselle asenteelle on paikkansa, jotta vallitsevasta tilanteesta saisi muodostettua selkeämmän kokonaiskuvan.

Yliääni Koira on uskollisuuden ja luottamuksen puolestapuhuja. Vahvistuvalla lojaalisuudella se koettaa kypsyttää valmiiksi niitä tärkeitä päätöksiä, joilla omaa johtajuutta asioiden loppuunsaattamiseksi jakson edetessä tullaan tarvitsemaan. Ideoita ei pidä hautoa loputtomiin.

Tähän taivaalla mollottava superkuu tosin tuo oman haasteensa. Koiran merkuriaaninen älyllinen asenne ei tässä tilanteessa ole välttämättä kaikkein vastaanottavaisin ylivyöryvien tunneryöppyjen hämmentävälle vaikutukselle, vaan se saattaa paineen alla vedota myös järjen ääneen ja sen käytäntöön kohdistaviin ratkaisuihin.

Ristiveto tunteiden ja rationaalisuuden välillä on kuitenkin sen verran vahvaa, että kompromissien tekoon on syytä varautua.  Mutta kun kysymys on omien elämänrakenteiden järjestyksen ja hetkellisten tunneperäisten ärsykkeiden luomista nopeista reaktioista, kannattaa näistä liputtaa ensin mainitun puolesta. Tunteiden vuoristoradan maisemareitti ei vie nyt ihan sinne, mihin kompassin neula on alun perin asetettu. Hallitut tunteiden osoitukset ja taitoa asettua kuuntelemaan ympäristön ääniä ovat kuitenkin aivan eri juttu, eikä niistä pidä tinkiä.  Yhteisöllisyyden edistäminen vaatii joka tapauksessa yksilöiden vastuullista esiin astumista, jotta toivottuja tuloksia voitaisiin ryhtyä ulosmittaamaan.

Nyt kehotetaan luottamaan itseen ja pitämään kiinni siitä mihin uskonsa on laittanut. Saatat sisäisesti ehkä tunteakin, ettei mikään tekemäsi panostus ole ollutkaan merkityksetön tai turha, vaikka se ei suoraan näyttäisi vahvistavan nykyhetken tilannetta. Rauha voi löytyä omannäköisten ratkaisujen ja hyväksi havaitun elämänmallin johdonmukaisesta seuraamisesta. Tee johtopäätöksiä sydämellä ja järjellä.

 

Terveisin maya-astrologi

Esa Hyppönen