6.8.2017 Kotkan toinen tuleminen ja täysikuu

Kirjoitettu: 4.8.2017

Kotkan toinen vuodenaikavaihe koettaa laajentaa toiminnan rytmiä ja taajuutta. Yhä kunnianhimoisemmin se pyrkii nostamaan visioita korkeammalle ja kattamaan huomion kohteet aina utopian rajamaille. Kotkan katse haravoikin taivaanrantaa koko 360 asteen panoraamalla.  Jokainen havainto voi tuoda nyt ymmärrettävämpää käsitystä kokonaisuudesta ja tarkkanäköisesti yksityiskohtiin paneutuen irrallisille kokonaisuuden palasille voidaan löytää toimiva tarkoitus. Ylimääräisiä osia ei liioin ole, sillä mestariteoksessa jokainen osa kykenee tukemaan toistaan. Itseluottamuksen vahvistuminen on suoraa seurausta tästä paremman kokonaiskuvan hahmottamisesta ja oman sijainnin tunnistamisesta sen sisällä. Ota myös huomioon, että nykyinen havaintopaikkasi voi olla paljon ajattelemaasi parempi, kun tarkastelun suunta ja motiivi ovat oikeat. 

Jakson alkuun osuva täysikuu tuo mukanaan omat emootioita hämmentävät tehosteensa. Vahvat tunteet antavat ja ottavat osumia ja voivat auttaa liiallisesta itsekontrollista vapautumiseen, tai vastaavasti pönkittää egon valta-asemaa. Mielihalujen kanssa saa olla tarkkana.  Monet kohteet houkuttelevat koreudellaan, mutta saattavat olla sisäisesti tyhjiä. Muotoa hakevat nyt asiat, jotka oikeasti ovat kiinnostaneet, mutta joihin ei kiireen keskellä ole tosissaan voinut paneutua. Uudistumishalun muotokieli saakin nyt tulla vapaammin esiin ja sekoittaa perinteistä järjestystä.

Vuodenaikavaihe tukee luotaavia tutkimusmatkoja elämän eri osa-alueille.  Omien rajojen venyttäminen on jaksolle ominaista ja voi tuoda tullessaan yllättäviä tuloksia, sekä viedä paikkoihin, joihin ei tavallisesti tule lähdettyä.  Uutuuden viehätys tai muuten mielenkiintoiset projektit kiihdyttävät mielikuvitusta ja maa-elementin suoma realismi saattaa tuntua välillä jopa katoavan jalkojen alta. Kokeileminen on kuitenkin jakson avaintekijä, jota ei kannata väistää. Sanotaan, että tottumus on toinen luonto ja nyt tuota luontoa inspiroi muutoksien vielä piilevinä odottavat mahdollisuudet. Sisäisyydessä tapahtuvan laajentumisen myötä kokemuspiirin näkymättömät raja-aidat voivat kaatua ryminällä, mutta ilman mielenhallintaa sen illuusionomaisista rajallisuuden käsityksistä se ei ole helppo luopua pysyvästi.  Mielellä on kyky pitää pihdeissään milloin mitäkin, mutta on hyvä muistaa, ettei se ole identiteettisi todellinen hallitsija, vaan palvelija, jolle määräysvaltaa ei pidä luovuttaa.

Kuva muodostuneesta täydellisyyden ihanteesta voi kuitenkin ohjata toimintaa ja huomiota hyvin pienelle alueelle. Jyvät alkavat erottua akanoista. Positiivinen tausta-ajatus tässä on resurssien tiivistäminen ja käytettävissä olevien tehojen käyttäminen läpimurtoon, ehkä hiukan vähäisemmällä, mutta huomattavasti hallitummalla osa-alueella. Tämän myötä eräänlaisen sillanpääaseman valloittaminen kiinnostavaksi havaitusta kohteesta, saattaakin sitten olla jo helpompaa.

Jalkaa voi tietenkin työntää oven väliin monella tavalla, mutta useimmiten parhaat palkinnot pokataan sinnikkyydellä. Älä siis odota, että viestisi menevät perille heti, sillä ennakkoluulottomuudessaan ne voivat olla aikaansa edellä ja tarvitaan hetki jos toinenkin niiden sulatteluun. Näkökulmien runsautta saa ja pitääkin nyt hyödyntää puolin ja toisin, sillä ei mitään niin hyvää, jottei parantamisen varaa löytyisi. Ajatusten muokkaamiselle kannattaa jatkossakin jättää pelivaraa.

Maya-astrologi Esa Hyppönen