Maailmanpyörässä tuulee aina

Kirjoitettu: 12.5.2017

- Koiran vuodenaika alkaa 13.5.17

Koiran vuodenajan avausperiodi kääntää muutoksen tuulet Idästä Pohjoiseen ja luonteensa mukaisesti tuo viilentävän vaikutuksensa henkiseen ilmastoon. Sähköisen Koiran vuodenajalle mentaalinen toimeliaisuus on mielekkään olemisen edellytys, siksi se mielellään alleviivaa jatkuvuuden monipuolisia periaatteita. Se kohdistaa mielenkiintoa muotojen sisältämään hiljaiseen tietoon ja ajatukseen jalostaa niitä eteenpäin. Vuodenajan ensimmäinen positio vastaakin siitä, että tapahtumien ja asioiden ketjut eivät pääsisi katkeamaan ajallisten tai muuten energiasisällöltään erilaisten periodien taitekohdissa. Kaikki muutokset tarvitsevat nyt taakseen hyvää sydämestä kumpuavaa johtajuutta.

Käärmeen vuodenaikana muutos sai vielä runsaasti erivapauksia tulla esiin ja ottaa rönsyileviä muotoja aineen maailmassa, mutta nyt pelkkä tunneperäinen lähestyminen ei toimi yhtä tehokkaasti. Puhdistava emotionaalinen ravistelu on suoritettu ja taustavirettä leimaavat jo henkisen jälleenrakennuksen mieltä tasapainottavat päämäärät.

Kuluvan tzolkinjakson ja samalla myös vihreän keskuslinnan viimeiset 11 päivää, luovat edellytykset sellaiselle olemisen kokemukselle, jossa jalat ovat yhtä tukevasti maankamaralla kuin pää on pilvissä. Tämä tarkoittaa, että kokonaisuutta määrittelevät näköalat ovat asettumassa samalle viivalle, ilman pakottavaa keskinäistä vastakkainasettelun tarvetta. Ajatuksille raivataan tilaa tulla esiin tunteiden pakahduttavista ympyröistä. Nyt kaivetaan esiin lojaliteetteja, joilla kaikin puolinen luottamus voidaan palauttaa, niin asioiden kuin asianosaisten ihmistenkin välille.

Pää on siis hyvä pitää kylmänä ja toimenpiteet suoraviivaisuudessaan hyvin hallittuina. Jakson aikana monet asiat voivat käydä lakipisteessä oman planetaarisen maailmanpyöränsä kiertoradalla ja avautuvat näkymät näyttäytyä henkeäsalpaavina. Jos mielenrakennelman juuret vain yltävät riittävän syvälle maahan, voit luottavaisesti edetä minkä tahansa ajatuksen kanssa ja toteuttaa sitä menestyksekkäästi, maailman tuulista huolimatta.

 

 Maya-astrologi Esa Hyppönen