Kohtauspaikalla kaikki hyvin?

Kirjoitettu: 4.5.2017

– 4.5.17 Resonoivan Lohikäärmeen jakso käynnistyy

 

Lähestyvän tzolkinvuoden päättyminen antaa jo omat mausteensa matriisin kolmannelletoista pystysarakkeelle. Asettumiseen ja kattavaan vakautumiseen liittyvät tarpeet tulevat sen myötä näkyvämmin esille.  Vihreän linna aspektin tiivistyessä, kaikkia vuoden aikana saatuja kokemuksia ja vaikutteita vedetään niin ikään yhteen. Nyt liikutaan vapauden ja vastuun rajapinnoilla ja tarkastellaan, kuinka hyvään tasapainoon ne ovat voineet yhdessä rakentua. Mitä muutostarpeita sitten löytyykään, kaikkiin korjausliikkeisiin on vielä aikaa.

Resonoivassa soinnussa 7 menneisyys ja tulevaisuus ovat kietoutuneet toisiinsa enemmän kuin missään muussa soinnussa. Tämä sointupositio kuvaa hengen ja kehon kohtauspaikkaa, jossa niiden yhteen kietoutunut ja vakautunut tasapaino voi jalostua läsnäolon täydelliseksi järjestykseksi, jota maailmalliset asiat eivät enää suista kurssiltaan. Historian painolasti ja tulevaisuuden paineita keräävät odotukset voidaan myös täydellisesti unohtaa.  Niillä ei ole mitään todellista valtaa sinuun, jos et sitä niille varta vasten luovuta. Kattava resonanssi on siis löydettävissä, mutta tämä tapahtuu harvoin pelkkänä mentaalina valintana, sillä aistikenttää hallitsee nyt feminiinisesti latautunut tuntoaisti. Aineettomien ärsykkeiden välityksellä tämä voi nostaa asiat iholle erityisen tuntoherkästi.

Iho on aistielimistämme suurin. Tämän eräänlaisen yhdistelmäaistin kautta tunnemme laajalla skaalalla erilaisia ärsykkeitä, kuten kipua, painetta, värähtelyä, muotoja, lämpötiloja jne. Huulissa ja sormissa fyysinen tuntoaisti on kaikkein herkin. Tuntopalautteiden käsitteleminen kuuluu osana jakson perusteemaan. Puuduttaako jokin juttu niin perusteellisesti, että tunnoton välinpitämättömyys vaikuttaa mieleen ja ajatteluun asti? Mikä taas saa veret kuumottamaan poskia tai ihokarvat toistuvasti pystyyn? Millaisia kosketuspintoja itsestä avaamme ja voiko mielihyvää tuottavat kokemukset ylipäätänsä koskaan toteutua, jos pelaamme pelin aina varman päälle paljastamatta aitoja tunteita?

Satutetuksi tai loukatuksi tulemisen pelko voi istua tosi tiukassa ja tehdä olon liiankin varovaiseksi. Toki harkitut askeleet ovat tällä periodilla tarpeen, sillä taipaleelle mahtuu myös nuorallakävelyosuuksia. Silti myös päättäväiselle esiintymiselle olisi tehtävä tilaa ja kaivettava esiin sitä sisäistä rohkeutta, jolla nykyhetken taianomainen synkronismi saadaan toimimaan luonnollisen vapautuneesti. Sillä se, mitä ajattelet ehkä säästäväsi tulevaisuuteen pahan tai paremman päivän varalle, ei välttämättä koskaan kanna toivomaasi hedelmää, ellet ole valmis itse luomaan ja tekemään aloitteita. Vastaantulo voi olla välttämätöntä. Tartu hetkeen! Voisitkin miettiä, mitä kosketuksissa oleminen ja kosketetuksi tuleminen juuri sinun kohdalla tarkoittavat!

Jaksoon sisältyy Käärmeen viimeinen vuodenaikavaihe, joka käynnistyy spektraalissa muodossaan 8.4. Sen hajottava olemus on omiaan hämmentämään pakkaa, jos omien tahtotilojen suhteen ei ole varmalla pohjalla. Tämä viisi päiväinen vuodenajan päätösjakso tuo usein mukanaan omat odottamattomat yllätyksensä. Varsinkin, jos tunteita on pantattu urakalla ja asioihin tarttumista siirretty aina vain eteenpäin, niihin sitoutuneiden energioiden ulospurkautuminen voi olla vaikeasti hallittavaa. Mielialat saattavatkin jakson taitteessa vaihdella äärimmäisistä mielihyvän tunteista pettymyksiin, riippuen onko itseään saanut liikkeelle vai ei. Siksi yksinkertainen vaistoihin perustuva eteneminen voi antaa parhaan lopputuloksen. Ole sitä mitä oikeasti olet. Todellisuuden vääristymät odottavat oikaisevia silauksia.

Maya-astrologi

Esa Hyppönen