Ihmeiden aikako? -  Maya kalenterin uusi Tzolkin vuosi alkaa ( 19.5.22-2.2.2023 )

Kirjoitettu: 19.5.2022

Lähtöruudussa

Magneettisen Lohikäärmeen nimeämä uusi 260 päiväinen Tzolkinvuosi sijoittuu 52 - vuotisessa kohtalonlinnassa nyt sen ensimmäiseen eli magneettiseen sointuun. Tavallaan positio asettaa meidät jälleen kerran lähtöruutuun, jossa kohdennetut pyrkimykset alkavat vetää puoleensa käynnistävää alkuvoimaa. Jokin uudistava ajatus tai suunnitelma on vahvistumassa ja saamassa luomisvoimaista tarkoitusta taakseen.

Magneettiselle vuodelle on luonteenomaista synnyttää vetovoimaa erilaisien energioiden kohtaamisille ja yhdistymisille. Minkä tyyppisistä ja mihin tarkoitukseen kohdistuvista voimista on lopulta kysymys, se jää luonnollisesti meidän kunkin arvioitavaksi. Vihjeitä niiden olemassaolosta ja muodoista on kuitenkin löydettävissä meistä itsestämme kuin lähipiiristämmekin.

Neulansilmän läpi

Siirtymä edeltävän aaltojakson kolmannentoista position läpi tähän hetkeen on todellakin ollut muutosvoimainen ja läsnäolon sietokykyä paineistanut matka. Elämän kosketuspinnoista tuskin on ollut pulaa, mutta moniin asioihin on ollut vaikea tai jopa mahdoton vaikuttaa haluamallaan tavoin. Sen sijaan että edelleen olisimme kyydittävän roolissa enimmäkseen vain todistaen tapahtumien virtaa, alamme paremmin päästä kiinni ohjaimiin ja vaikuttamaan konkreettisemmin itse niin elämän suuntaan kuin sen sisältöön.  Kysymys kuuluu, mikä on se päämäärä jonka eteen ryhtyä tietoisemmin panostamaan? Mikä vetää huomiotamme ja koskettaa? Mikä on sen arvoista, että otamme sen ja itsemme tosissamme? Ehkä katsetta juuri tässä kohtaa on hyvä suunnata oman maya-astrologisen peruskohtalonkuvamme eri suuntamerkityksiin, mitä niiden esiintuomien haasteiden ja voimavarojen puolelta nousee mieleen.

Mikään ei ole valmis, silti sinä riität

Lohikäärmeellä on itsetietoisen luonteensa myötä intressit vaalia omia luomuksiaan ja hioa niitä oman mielensä mukaan, niinpä se harkitseekin tarkkaan miten ja kenelle niistä lopulta avautuu. Eikä se kaikista asioista aina onnistukaan. Kuitenkin sillä on myös pyyteetön halu tuottaa kollektiivisempaa hyvää, eikä pelkkä yksin puurtaminen jaksa kovin pitkään pitää mielenkiintoa yllä. Tunnekokemus perillepääsystä tai valmiiksi saamisesta saattaa niin ikää tuntua karkaavan käsistä, sen verran tiuhaan uusia kiinnostuksen kohteita voi nousta mielen näköpiiriin. Sana valmis onkin lähinnä mielentila, joka on rajattava itselle hyväksyttäväksi tosiasiaksi lyödä piste jollekin jutulle. Kontaktoitumista kannattaa suosia viimeistään siinä vaiheessa, jos ajatukset alkavat yhtään polkea paikallaan.

Edellisen periodin peräänkuuluttama rakkaussuhteen muodostaminen menneen ikävimpiinkin jälkikaikuihin on yhä edelleen huomionarvoinen asia.  Kielteisiin tuntemuksiin on aivan liian helppo jäädä pallottelemaan mielen ja egon ehdoilla. Tiedosta, että jotain on jo edeltävän vuoden aikana viety todella kapean ja kokonaisuutta rajaavan portin kautta uudelleen avartuvaan näkymään, ja se minkä menneestä on saattanut saada sisäistettyä positiivisessa mielessä itselleen, on mitä todennäköisimmin mitä käyttökelpoisinta voimavaraa tähän ponnekkaampaa suuntaa hakevan vuoden alkupuoliskolle. Vaistoja on hyvä kuunnella, mutta päämäärättömällä hakuammunnalla tuskin nytkään voi taata laadukasta tulosta. Yksinkertaisimmillaan uuden minän muotokieli edustaa meissä vapauttamisen, vapautumisen ja anteeksiantamisen tunteita kirvoittavia asioita. Jos ei ole voinut tyhjentää itseään menneen painolastista, kuinka edes voisi avautua ja täyttyä uudella ja paremmalla? Näin vuosi pyrkii avartamaan tilaa myös uuden minäkuvan esiin pääsemiselle.

Kosketuksissa johonkin

Mihin voimavaroja suuntaakaan, olennaista on keskittyä ja pysyä maadoittuneena ajatuksiensa takana. Näin toimit parhaiten viriävien ideoidesi juurruttajana ja haet pitävää otetta arjen konkretisoivasta perustasta. Se mitä ajatuksissamme luomme ja mielessä ylläpidämme, sitä myös vedämme reaalitodellisuudessa puoleemme.

Sisäisenä tunnepalona lohikäärmeenvuodella on pyrkimys herättää halu tulla nähdyksi ja hyväksytyksi, sekä oppia näkemään myös itse yhä syvemmälle ihmismieleen. Lohikäärme tietää, että koskettaessa sydäntä, syntyy yhteyksiä, luottamusta ja toivoa, ja koskettaessa toisen sielua, tapahtuu ihmeitä. Tehtäisiinkö tästä ihmeiden vuosi?

Ota Maya-astrologisista elämäntulkinnoista ja maya astrokalenterista selkeyttä ja suuntaviivoja alkavan Maya vuoden haasteisiin!

Tarjoukset voimassa 22.5.2022 asti.

Terveisin

Maya-astrologi Esa Hyppönen