Hengitä kevättä

Kirjoitettu: 10.4.2022

Huhtikuun hallitsevaksi mayaperiodiksi on nousemassa Valkoisen Magneettisen Tuulen aaltojakso (10.4–22.4).

Tuuli on hengen ja innostuksen ilmapiirin nostattaja. Yleinen toimeliaisuus ja vaistonvaraiset esiintulot ovat välineitä, joilla se aistii ja määrittelee toimintaympäristöään. Keholliset kokemukset ja niiden välittömät palautteet ovat jaksolle ominaisia tietoisuutta muokkaavia tarkastuspisteitä, jotka antavat tärkeää tietoa valintojen onnistumisesta. Asiat tuntuvat ja tunnahtavat ja se on niiden tarkoituskin.  Mistä muuten tietäisit mikä toimii ja mikä ei.

Hengittäminen on luonnollisin kehollinen toiminto joka yhdistää Tuulen kosmiseen intelligenssiin. Jo yhdellä tietoisella sisään- ja uloshengitystapahtumalla on voima ankkuroida meidät läsnäolevaan hetkeen ja kehotietoisuuteen. Vaikka Tuulen matkassa meno voi olla välillä verbaalisesti hengästyttävää, on oma luonnollinen ja rento rytmi palkitsevin tapa edetä.

Ajatusten lailla Tuulen mietteet voivat olla ajattomia ja rannattomia. Se ei tunnusta keinotekoisia esteitä tai rajoja. Tuulen energia on kepeästi liikkuvaa, yhteyksiä etsivää ja siten myös sisäistä levottomuutta ylläpitävää, varsinkin jos elämän keskeiset asiat jäävät pinnallisiksi kosketuksiksi. Tuuliviirinä se johdattaa meitä kokeilemaan ja tunnustelemaan, totuuden etsijänä hakemaan hyväksyntää ja ymmärrystä murroksessa olevalle maailmankuvalle.

Luottamuksen muodostamista

Jakson koetin kivi on luottaa päätöksiin ja sopimuksiin joiden pohjalta maailmaa ollaan nyt rakentamassa. Tuulen suunnanmuutoksiin taipuvainen mieli on kuitenkin herkkä vaikutteille, siksi ympäristöstä kumpuavaa tietoa on tarkasteltava kriittisesti monelta kantilta, jotta sitä voi soveltaa syntymässä oleviin inspiraatioihin. Ja niitähän riittää, kun vain annat niille luvan syntyä ja asettua tietoisuuteesi.

Elinvoimaisuus ja tuoreus ovat Tuulen lahja sitkeisiin ehdollistumiin ja näköalattomuuksiin langenneille. Tämän tuulijakson aikana on erityisen tärkeää uskaltaa tuntea pelkonsa ja tehdä siitä huolimatta mahdollisuuksien mukaan sen, mitä haluaa ja tuntee tarpeelliseksi tehdä. Tähän liittyvät keskeisesti vastuunottamiseen liittyvien epävarmuuksien voittaminen. Voitko todistaa ne illuusioiksi? Vastuunkantajia tarvitaan nyt paljon, ja paljon on se, että ottaa vastuun omista ajatuksista ja niiden vaikutuksista.

Uranus aspekti uudistaja ja inspiroijana
Tuulen planeetta-aspektia hallitseva Uranus antaa impulsseja lähteä pöllyttämään mielikuvia ja tutkimaan vaihtoehtoja kuinka vakiintuneita ajatusmalleja voisi uudistaa.  Se haastaa järjestelmällisyyden mielekkyyden ja rakenteiden totutut muodot. Konkretisoivien kokemusten myötä uudistamista kaipaavat asiat alkavat tulla entistä selväpiirteisimmiksi. Tavallaan Uranuksen siivittämä tuuli kierrättää kaikkia ajatuksia laittamalla niitä prosessinomaiseen vuoropuheluun ja siten alttiiksi vaikutteille.

Elämänmaku, siihen tuulijakso on lisäämässä pikantteja mausteitaan jotta meno maistuisi muullekin kuin arjen aaltopahville. Se on myös spontaania mielen sisäistä liikettä ja käytännön kokemusta, heittäytymistä katsomaan mitä tapahtuu kun tietoisesti irtautuu historian ja tulevaisuuden ehdollistumisista. Muuttuuko kohtalon suunta, kun ajallisiin määreisiin lukkiutuneista ajatuksista alkaa päästämään irti?

Viikonvaihde ja palmusunnuntai ovat gregoriaanisenkalenterin lähtöpiste laskeutua kohti kristikunnan suurinta juhlaa eli pääsiäistä.  Tuo tuulenjakso tulleessaan kiirehtivää puhuria tai pysäyttävää tyventä, varmaa on, että valittavissa on aina myös hiljaisuuden elementti. Juontaen juurensa Jeesuksen kärsimyksiin, alkavaa hiljaista viikkoa on kutsuttu aiemmin piinaviikoksi. Kärsimystä tuottaa myös pakonomainen ajattelu eli samaistuminen oman ajatusvirran sisältöön huomaamatta, että voisimme olla myös ajatustemme puolueettomia tarkkailijoita ja ajatusten suunnan tietoisia valitsijoita. Tähän Tuulen hahmoton elämä, rentous ja välittömyys antavat impulsseja, virikkeitä olla enemmän läsnä ja ylläpitää vastaanottavaan asennetta kaikkia kehollisia tuntemuksia kohtaan.

Terveisin
Maya-astrologi Esa Hyppönen