Lohikäärmeenliekki -  Kevätpäiväntasauksen vuosineljännes 20.3.22 – 20.6.2022

Kirjoitettu: 19.3.2022

Kevätpäiväntasauksen vuosineljännekselle sysäysenergian antaa Punainen Rytminen Lohikäärme.

Oletko lähdössä matkaan vai kenties palaamassa jostain takaisin? Lohikäärmeen herääminen kevääseen on alkujen ja loppujen syklistä vuoropuhelua sekä näyttämö, jossa jollekin käynnistymistä odottavalle ryhdytään syöttämään täsmäravintoa. Ajatusten ja tunteiden kätilönä jakso rohkaiseekin tietoiseen voimavarojen kohdistamiseen. Lohikäärmeinä emme karta kohtaloamme, vaan otamme siitä äidillisesti huolenpitävän otteen, siksi käynnistämisen vastuu on käymässä yhä painavammaksi.

Siriuksen nousu

Mayat yhdistivät vuodenajat perinteisesti eri taivaankappaleisiin, joihin he tunnistivat planetaarisen elämän sielullisia aspekteja. Kevätpäiväntasaus liittyy vahvasti Koiratähtenä tunnettuun Siriukseen. Sen heliakkiseen nousuun Jukatanialla kevätpäiväntasauksena yhdistyy koko planeettaa tasapainottava energia. Siriuksen integroiva vaikutustapa omaa parantavaa geneettistä voimaa, sekä teknisiin ratkaisuihin kohdistuvaa uudistusaktiivisuutta. Aineellisen ympäristön ohella myös keho on altis ottamaan vastaan sellaista olemisentapoihin liittyvää rytmiikkaa, jolla on mahdollista luoda parantavaa tasapainoa mm. elintapojen, unen, ravinnon ja toiminnallisten aktiviteettien alueille.

Olemisenrytmin flow

Oli kysymys omaehtoisesta tai pakotetummasta siirtymisestä pois mukavuusalueiltamme, uuteen juurtumiseen tähtäävä ajatuskylvö odottaa liikkeelle saattavaa vapauttamista. Rytmisessä soinnussaan Lohikäärmeen mentaliteetti raamittaa kaikkia tasapainottamisen ja tasa-arvon pyrkimyksiä. Sen pohdinnat kasvavat helposti itsen ulkopuolelle suurempiin kokonaisuuksiin, mutta tässäkään prosessissa ei pidä unohtaa itseä. Oma minuus on kyettävä löytämään ja hyväksymään myös tavallisuudesta poikkeavissa konteksteissa. Käynnistävän voiman kohteita kannattaakin tarkkailla ja miettiä, miten starttinappulaa voisi pitää pohjassa niin kauan, että oman elämän sisällöntuottamisen mallit löytävät mielihyvää tuottavia tartuntapintoja. Tuossa oivallusten lähdevirrassa tasapaino on kaikki kaikessa. Flow syntyy, kun haaste ja voimavarat on mitoitettu oikein. Lohikäärmeen kohdalla lennokkaimmat ideat voivat tosin olla niin utopistisia, että ne on paras pakata aluksi perinteisempiin kääreisiin, mutta vain siksi aikaa että niiden utopia ehtii haihtua ja todellinen arvo juurtua osaksi käytäntöjä. 

Primus motor

Lohikäärmeen ominaisuudessa olet parhaimmillasi käynnistävä voimana, ehkä hetken prosesseja ohjaavana tukipilarina, joka ei ehdollista itseään ennalta määrättyihin lopputuloksiin tai velvollisuuksiin. Kuinka siis olla ja tuottaa myös muille sellaista, jonka varaan on mahdollista ryhtyä rakentamaan jotain kestävää, joka on ehkä miksausta perinteitä kunnioittavasta vanhasta ja uusimmista innovaatioista? Prosessien käynnistäminen on kevätkauden avainasia, eikä mistään keskeneräisyyksistä pidä tehdä ongelmaa. Lohikäärme voi tuottaa niitä runsain mitoin, mutta ei määrittele onnistumisen määrää tai itseään niiden kautta. 

Kevätpäiväntasauksen periodi on rikasta aikaa luovuuden esiintuomiselle. Materiaalinen aspekti voi seurata tuota luovuuden virtaa, mutta ei itsetarkoituksellisesti kasaa materiaalista hyvää. Täyttymyksen tuo mukanaan mielikuvituksen rikkaus ja taito kohdistaa energiaa oikeisiin asioihin.

Sirius ja kevätpäiväntasauksen hetki on sysäys siirtyä syvemmälle oman sielullisen liekin vaikutuspiiriin. Lohikäärmeen hahmossa se johdattaa hyväksymään oman auktoriteettisen voiman olemassaolon, pysyen silti irti egosta kumpuavan muotoidentiteetin korostamistarpeista. Olisiko aika hellittää otetta pakonomaisten pyrkimysten, oikeassa olemisen ja tietämisen tarpeista?

Maya-astrologisesta elämäntulkinnasta ja astrokalenterista selkeyttä ja suuntaviivoja kevään haasteisiin!

Tarjoukset voimassa 22.3.2022 asti

Kevätpäiväntasaus terveisin

Maya-astrologi
Esa Hyppönen

Päätä itse onko siitä Sinulle hyötyä vai ei!
Haluan tehdä askeleesi maya-tietoisuuden maailmaan helpoksi.  Ellet ole tulkintaan tyytyväinen, palautan maksamasi summan takaisin tilillesi ilman kyselyitä.