Käsi etsii kättä

Kirjoitettu: 14.2.2022

14.2.22 Ystävänpäivän Spektrinen Käsi

Maya-astrologisen Käden symboliikkaan sisältyy vahvasti tarttuminen ja sulkeminen. Käsi on luontainen moniosaaja ja lukuisien asioiden käytäntöönsaattaja, mutta ennen tekemisen aloittamista on hyvä kohottaa valmiutta ottaa vastaan tietoa ja ohjeita, sekä olla valmis kuuntelemaan niin omia kuin muidenkin tuntoja. Käsi on myös varsin individualistinen merkki ja sen toimesta suunnitelmien käytäntöön siirtäminen osaa rönsyillä. Silti maalin saavuttaminen on tämän merkin toimesta enemmän kuin todennäköistä. Sitkeys palkitsee, eikä käytetyllä ajalla ole nyt tavoitteen kannalta ratkaisevaa merkitystä.

Vastakohtaisten tarpeiden yhteensovittaminen tuo omat haasteensa ja niinpä ystävänpäivän Käsikin joutuu etsimään toimivinta ratkaisua ihmissuhteiden hoitamisen ja suorittamisen täyteisen toiminnan yhdistämiseksi. Kuitenkin halu yrittää vie eteenpäin ja viriävät tunteet keskeneräisyyksistä tulevat kuin itsestään tarkastelun alle, kuin kysyen, mihin tarmokkuutta on kohdistettava, millä on merkitystä, mistä todella välitän?

Oman keskeneräisyyden tunnustaminen on usein vaikeaa, vaikka havaitut epäkohdat olisikin saanut mielellisesti jäsennettyä. Sisäänpäin katsomisen sijasta Käden energiat johdattavat huomion aluksi ulkoisiin seikkoihin. Se tuottaa kosketuspintoja joilla toteuttaa itseä toiminnallisemmin, omia arvoja ja mieltymyksiä seuraten. Juuri näiden ulkoisten katalyyttien kautta sen huomiokyky ohjautuu kipupisteisiin myös sisäisen elämänjärjestyksen muodossa ja sisällössä. Usein kyseisillä aiheilla onkin juuriyhteys oman olemukseen ytimeen, siellä kyteviin ristiriitoihin olemassa olevan ja vielä tavoitteena siintävän ihannekuvan välillä. Siksi ajankohta tuo tietoisuuteen loppuunsuorittamisen ja keskeneräisyyksien häiritsevän olemassaolon, sekä niiden välisen jännitteen merkityksen elämän kokemusten jäsentämiseksi ymmärrykseksi, jossa oma paikka ja elämän mielekkyys voisi konkretisoitua vastakohtaisia tarpeita palvellen. Monet pelot mm. menettämisestä ovat käden illuusiota erilaisista ristiriidoista omien ja toisten esittämien ajatusten välillä.

Täyttymyksen tunne täsmentää itseään siis tekemällä ja toteuttamalla. Oma kokemus saa nyt olla kouriintuntuvaa ja elämyksellistä ja siksi ystävänpäiväviikon alkuun se virittää hyvin omintakeisia tapoja ilmaista niin ystävyyttä kuin ystävällisyyttä. Suuret eleet ja korulauseet eivät aina mahdu Käden työkalupakkiin, mutta viestin ydin jää sen toimesta harvoin epäselväksi. Oli kysymys tunteista tai ajatuksista, sen huolta kantava kosketus ammentaa tajunnan perimmäisistä lähdevirroista ja siksi tämän symbolin vaikutusalueella sen jäljet ovat usein parantavia ja eheyttäviä.

Käden avoin ja vilpitön lähestymistapa puntaroi tarkasti, mutta ei tuomitse. Se inspiroi näkemään mahdollisuuksia ja löytämään ratkaisuja ongelmien voittamiseksi, välittämättä siitä, kuinka hullulta ja omituiselta se saattaa näyttää ulospäin. Silti se kehottaa ottamaan käyttöön osaamisen resursseja ja suomaan mahdollisuuksia omaperäisyyden ilmaisuun. Tyylejä ja tapoja on yhtä paljon kuin tekijöitäkin.

Onko meillä varaa torjua ainuttakaan auttavaa kättä, tai olla ojentamatta sitä? Käden viesti ystävänpäivään on; mitä kattavamman ystävyyssuhteen voit muodostaa itsesi kanssa, myös niiden keskeneräisiltä ja jollain tapaa rikkinäisiltä tuntuvien osiesi kanssa, sitä syvemmin ja pyyteettömimmin voit ilmaista ystävyyttä myös muille.

Ystävänpäivän terveisin
Maya-astrologi Esa Hyppönen