Hajoava Kuu, häilyvä kaksinaisuus - 27.1.2022 Spektraalinen Kuu  

Kirjoitettu: 27.1.2022

Mikä on antanut merkkejä hajoamisestaan? Mitä haluaisimme itse hajottaa, päästää irti, minkä järjestäytyvän ehkä kokonaan uudelleen, palvelemaan ja löytämään syvempää merkitystä olemassaololleen? Kuu operoi tunteiden sävyttämän kommunikaation ja itseilmaisun maailmassa. Se auttaa meitä löytämään tien takaisin aitoihin tunteisiimme.

Kuu on häilyvää heijastusta, siirtovaloa. Kuunsillat eivät voi kannatella raskaita taakkoja. Niitä pitkin edetään höyhenen keveillä ajatuksilla ja horjumattomalla luottamuksella itseen ja elämän kantavuuteen. Erityisen raskaita ovat syyllisyyden tunteet ja siksi kuun jaksot korostavat emotionaalisen puhdistumisen merkitystä hyvinvoinnillemme. Varsinkin kuunpäivinä emootioiden suuntaa ja sisältöä kannattaa tarkastella. Mitä laitamme tunne-energiamme kautta liikkeelle, millaisia siltoja niiden varaan rakennamme, ja etenkin, millaisin ajatuksin ja tunne-impulssein ympäröimme itsemme.

Spektraalisen soinnun tehtävä on peräänkuuluttaa vapauden irti päästämisen mahdollisuuksia, vapauden, joka edeltää pohdinnassa olevien asioiden uudelleen tarkastelua, yhdistelyä ja ehkä sitä myöten myös perinpohjaisen uudistumisen käynnistymistä. Kuuhun yhdistyneenä Spektrisen sointufunktion luoma hetkellinen kaaos on usein tunnetasolla tapahtuvan puhdistumisen suoraa seurausta. Älä siis pelkää kaaosta tässäkään hetkessä, kaivattu muutos saa sysäyksen usein juuri sen kautta.

Kuun suurin luottamusharjoitus liittyy itsemme näkemiseen Ilman syyllisyyttä tai tuomitsemisen tarvetta, eli itsen hyväksyntään tällaisina kuin olemme. Yhden keskeisen askeleen se kuitenkin vaatii, askeleen ottamisen kauemmas kaksinaisuuden vetovoimakentästä, jonka ikuinen agenda on imeä ajatukset ja tunteet toiseen ääripäähänsä. Pelkän mielen avulla vastakohtien maailmasta ei voikaan irtautua, sillä se tavoittaa ajatuksen ykseydestä vain suhteellisesti ja usein kokonaan aihepiirin väistäen. On luonnollista, että mieli rakastaa ylläpitää erillisyyden illuusiota koska se on tehnyt niin koko evoluutionsa ajan. Mieli jos mikä on uskollinen tehtävälleen. Elossapysymisen ehto on kasvanut kiinni sen ajatukseen itsestä, itsen erillisyydestä, jota on kaikin keinoin suojeltava. Mieltä ei siis kannatakaan pakottaa muuttumaan, vaan hyväksyä sen oikut ja pitää siitä huolta silloinkin, kun tietoisuus on avartumassa uusille tietoisuudentasoille. Tämä on mahdollista, koska me emme ole pelkkä mieli. Silloin mieli saa mahdollisuuden mukautua ja kasvaa uudistuen luottamuksessa olevaan ja huomata, ettei luopuminen mielen pinttyneistä illuusioista tarkoittanutkaan mielen lopullista tuhoutumista, vaan sen syntymistä uuteen todellisuuteen.

Ykseydenkin voi lopulta vain kokea, aistia ja osoittaa todeksi oman käytöksen ja tekojen kautta.

Vainojen uhrien muistopäivä, jonka perusta on Auschwitc-Birkenaumin vapauttamisessa 27.2.1945, tuo muistutuksen siitä, miten valheet ja vihapuheet voivat ottaa mielen valtaansa ja antaa ulkopuolelta tulevien vaikutteiden valjastaa sen ihmisyyttä tuhoavalle toiminnalle.

Spektraalisen Kuun haaste on tänäänkin vahvojen ja hallitsevien tunteiden tiedostaminen ja saattaminen oikeisiin mittasuhteisiin, jottemme niiden kautta kohdistaisi dominoivia ja yksipuolisia tunteita toisiin ja pyrkisi niiden avulla kontrolloimaan muita.

Kuu kehottaa tuomitsemattomuuteen kaikkea kohtaan. Tuomitseminen erottaa ykseydestä, hyväksyminen yhdistää.

Terveisin
Maya-astrologi Esa Hyppönen