Yö pitkä on - Vuodenaikaperiodi 21.12.2021- 19.3.2022

Kirjoitettu: 21.12.2021

Talvipäivänseisauksen myötä aurinkokierroksemme lyhin päivä on jälleen kietoutumassa ympärillemme. Tässä vuodenkierron taitekohdassa kääntyminen kohti valoa ja kesää vaikuttaa vielä kovin kaukaiselta ajatukselta. Talvihan on vielä tallattavana ja Siemenen vuoden alussa kasvuun laitettujen asioiden kehittyminen voi tuntua hitaalta. Niille kannattaakin antaa nyt reilusti aikaa kypsyä.

Kaikessa haltuun ottavassa ja maailmaa syleilevässä olemuksessaan talvipäivänseisauksen Galaktinen Ihminen on tullut samaistumaan hiljaisuuteen ja rauhaan, joita se on kaivannut ja odottanut, mutta jotka toistuvasti ovat vältelleet levotonta kulkijaa. Pohjoisen yön pimeys on tuntunut kuin hoputtavan viimeisiin panostuksiin ja ponnistuksiin, ennen näköpiirissä häämöttäviä tavoitteita ja voittoja.  Siksi kiireellä on saattanut olla hintansa ja asettuminen paikalleen hankalaa.

Sisäinen hehku

Tällä hetkellä olisikin osattava olla kadottamatta itseä maailman pimeyteen ja sen moniin kiusauksiin. Mielen houkutukset osaavat koetella ja kyseenalaistaa. Heittämällä näkökenttään epäselvyyksien harsoja ne estävät hahmottamasta kokonaiskuvaa, ikään kuin ohjaten mieltä kohti vielä tiedostamatonta ja tuntematonta sisäistä tietoisuutta. Pohjoisen yön majakat eivät kuitenkaan anna ohjaavaa signaaliaan vapaamatkalaisille ja onnensa kokeilijoille. Sen ohjausvoimaa on tietoisesti kaivettava sisäisen maailman hehkusta, jotta se huomiota saavana pääsisi loistamaan pimeyden keskellä entistä kirkkaampana minuuden ilmentymisen johtotähtenä.

Etäisyyden rajoite on illuusiota

Kokeilut ja kommellukset voivat olla alkavan vuodenajan arkipäivää, jota ruokkivat seikkaileva mieli ja halu olla itsenäinen monissa toimissaan. Varsinkin asioille sitoutumista on haastamassa yleinen malttamattomuus ja sisäisyydessä viriävä vapauden kaipuu. Silti kannustavan ilmapiirin löytyessä tietoinen uhrautuminenkin voi tulla kysymykseen jonkin merkityksellisen asian tai tavoitteen puolesta. Ristivedoista huolimatta läheisyyden tarpeen täyttämiselle ei ole rajoja, jos sen tärkeimmän eli sydämenyhteyden saa pidettyä yllä. Kysymys on vain siitä, mihin olemme valmiit luomaan tuon yhteyden?

Vuodenajan Galaktinen Ihminen näyttäytyy sydänten sillalla joka on kantava ja yhdistävä side johonkin merkitykselliseen ja syvään olemisen tarkoitukseen. Mikään ei pelota tai estä astumasta uuteen todellisuuteen tai kuvaan itsestä tai maailmasta. Virheiden tai harha askelten merkitys on muuntumassa totuudeksi, joka aktivoituu kaikista mahdollisuuksista kuunnella ja seurata omaa sydäntään.

Lähestyttäessä maya-astrologisen Siemenen vuoden puoltaväliä, tarjoaa vuoden pimein aika paikkaa vetää henkeä ja tarkastaa tärkeysjärjestykset kohdalleen.  Millaisissa tunnelmissa kukoistuksen sähköistävä vuosi on edennyt? Ovatko ideat saaneet riittävästi tulta ja tulisieluisuutta alleen tuottaakseen kasvuun sysääviä oivalluksia ja kokemuksia?

Talvipäiväntaitekohta on myös ikiaikainen riittien tekemisen hetki, siksi se on erinomainen ajankohta hidastaa ja luoda katsetta sisäänpäin.  Tähän osaltaan voivat apua antaa maya-astrologiset tulkinnat. Ne edustavat ajatonta tietoa, jolle itse luot merkityksen tässä hetkessä.

Maya-astrologinen Elämäntulkinta antaa perustiedon kohtalonkuvasi keskeisistä vaikuttajista, omasta mayasignatuuristasi sekä sen haasteista, vahvuuksista, opasvoimasta ja salatummasta okkultista tekijästä. 

Talven taitekohdassakin jatkuvatoiminen Maya-astrokalenteri puhuu nyt-hetken ajatonta kieltä. Se tarjoaa tietoa päivän luonteesta ja mm. sen resonanssipaikoista kehossa.

Vuoden pimeimmälläkään hetkellä et ole olosuhteiden uhri. Maya-astrologinen Olosuhdetulkinta avaa maya-astrologisen kohtalonkuvan taustarakennetta.  Kaikkea ei voi eikä ole syytä sanoittaa aina valmiiksi. Siksi tulkinnan alkuun on luetteloitu osa-alueita, joista dreamspell järjestelmään perustuvat tulkinnat rakentuvat. Toki tärkeimmät niistä käydään tulkinnassa läpi. Symbolin edustaman tunnetilan kartoitus on sen keskeisintä tietoa.

Talvipäivänseisauksen terveisin!

Maya-astrologi Esa Hyppönen