Mihin meillä on valta? 3.12.2021 Valkoinen Sähköinen Taikuri

Kirjoitettu: 3.12.2021

Itsenäisyyspäivää edeltävään viikonloppuun ovea raottaa Taikuri, joka ajattomalla olemuksellaan on loihtimassa esiin vallan alkuperäistä sointua. Taikurin sähköistävän valtaolemuksen avainsanoja ovat liike ja palvelu, ja niiden myötä se pyrkii kääntämään maailmankirjoja auki kattavamman synkronismin nimissä. Tämän onnistumiseen liittyy keskeisesti taito suhtautua ja käyttää valtaa oikealla tavalla. 

Vallan syvimmästä olemuksesta ei liene koskaan saavutettu yksimielisyyttä.  Varmaa on, että elämme moninaisten valtakonstruktioiden verkostossa. Valtaa esiintyy niin näkyvässä aineellisessa ja liikkeelle mobilisoidussa muodossa kuin näkymättömässä aineettomassa merkityksessä. Sillä on julkisia ja yksityisiä ilmenemismuotoja sekä henkisiä ja fyysisiä ulottuvuuksia. Valta on usein myös lainatavaraa, jota mm. uskonnot ja ismit oppirakenteidensa kautta tuovat esiin.

Toimivimmillaan valta on vastuun kautta liikkeelle laitettua hyvinvoinnin tasapuolista toteuttamista ja välttämätöntä rakennusainetta yksilöiden ja yhteiskuntien kehittymisen kannalta. Mutta jos sokeasti luovumme omista ajatuksista ja vallasta ohjata omaa todellisuutta korkeamman tietomme mukaisesti, on ulkoisen vallan suhteen oltava erityisen tarkkana.  Antavatko sen luomat olosuhteet tilaa muuntua ja kehittyä henkilökohtaisella tasolla. Olemme aina jonkinlaisten valtakoneistojen vaikutusalueella, joskus hyväksyen ja joskus vastustaen niiden ilmenemismuotoja. Valitettavan usein valta voi myös turmella, kun siihen kytketään määräysvallan ja voimankäytön kautta alistavia ja pakottavavia aspekteja, taloudellista ahneutta tai yleistä vain harvoja palvelevaa hyödyntavoittelua. 

Taikuri pohtii mitä annettavaa ja saavutettavaa meillä on ja kuinka voisimme vapautua epävarmuuksista ja muotoihin kätkeytyneistä peloista ottaa johtajan roolia oman elämän kokijana ja näkijänä. Vaikka ulkoinen muutos tuntuisikin mahdottomalta, sisäinen ajatuksen uudelleen suuntaaminen voi tapahtua hetkessä.  Ja tähän tietoiseen ajattelun muutokseen meillä on aina mahdollisuus ja vapaus. Se on ensimmäinen askel todellisen manifestoitumisen mahdollistumiseen ja varsinkin tässä ajassa muutoksen ydinhuomio kohdistuu meissä ja ympärillämme tapahtuvien illuusioiden puhkaisemiseen.

Taikurin viesti tiivistyy ajatukseen vallasta, josta on valmis ottamaan vastuun ilman uhriutumisen tai syyllistämisen tunteita. Sen suurin murrettava illuusio liittyy kaksiulotteisen aikakäsityksen olemukseen. Jose Arguellesin sanoja lainaten; se, joka omistaa aikasi, omistaa myös ajatuksesi, on yhä vallitsevaa todellisuutta.

Ajaton Taikuri operoikin horisontaalisen menneisyys, nykyhetki, tulevaisuus akselin ohella myös ajan säderakennetta kuvaavalla vertikaalisella linjalla. Tässä kattavassa aikakäsityksessä historiallisen ajan sykliset silmukat nivoutuvat ajattoman nyt hetken silmänräpäyksiin, hetkiin, jotka helposti lipuvat tietoisen minän ulottumattomiin, mutta jotka voivat tiedostettuina johtaa nopeisiin ratkaisuihin luovuuden ja intuition avulla. Kaikki on kiinni keskittymisestä elämän preesensiin ilman menneisyyden painolastia tai tulevaisuuden pelkoja. Noissa maagisissa hetkissä saatamme löytää myös syvemmän ulottuvuuden itseemme ja tarpeisiimme.

Salli asioiden tapahtua ilman että pyrkisit vaikuttamaan joka ikisen osasen paikkaan elämän prosessin edetessä. Tässä mielessä omavaltaisuuden muoto pitää sisällään myös mukautumista ja odottamista, tämänhetkisen täydellisyydenmallin näkemistä tietynlaisen ponnistuspinnan muodostajana kokonaisuuden itseään kehittävässä jatkumossa.

Tie on avoin ja vaikka se näyttäisikin kiviseltä, muutos voi alkaa palvella meitä kun emme joka käänteessä asetu sitä itseään vastaan. Vastuu on meillä, missä määrin käytämme energiaamme muutoksen kautta avautuviin mahdollisuuksiin itse muuntua ja muokata käsityksiämme, vai suuntaammeko voimamme kaikesta entisestä kiinnipitämiseen ja muutosvastaisuuteen. Ensin mainittu avaa surrealistista ajatonta ja luovaa näkemystä elämästä ja toinen rationaalista, ajallisuuteen sidottua ja mielellisesti lukittua fatalismia.

Terveisin

Maya-astrologi Esa Hyppönen

Siirry joulukauppaan tästä