Hohdokkuus hukassa? - Koira ja Apina, Itäisen Linnan portinvartijat

Kirjoitettu: 20.10.2021

Tzolkinkalenterin maskuliinisen puoliskon kaksoisporttipäiviä (20. - 21.10) on tullut valaisemaan täydenkuun maaginen hetki. Syvenevään pimeyteen pilkistää valoa joka voimaannuttaa ja luo pohjaa rakentaa luottamusta nyt hetken esiin nostamiin mahdollisuuksiin. Sen tarkoitus on saada tietoisuudessa piilevänä odottava runsaus entistä selväpiirteisemmäksi ja pulppuamaan näkyvämmin myös aineelliselle tasolle.

Haastavana ja eteenpäin sysäävänä elämänprosessina Spektraalissa asemassa oleva Koira ja Planetaarinen Apina heijastavat vakautta ja kaaosta samassa paketissa. Sisäinen yltäkylläisyys on pyrkimässä näkyviin ja olemisen onnellisuus on nyt paljolti kiinni siitä, kuinka lojaali omille tunteilleen ja ajatuksilleen voi olla. Mikä on asettumassa etusijalle ja kuinka rehellinen voit olla tarpeille, jotka ovat johdattaneet asioita ja tapahtumia luoksesi? Spektraali irtautuminen ja planetaarinen monimuotoisuus voivat tuntua toistensa vastakohdilta ja jossain mielessä niin onkin, mutta elämänpalapelissä yksikään osa ei ole ankkuroitu paikalleen lopullisesti. Hajoaminen ja rakentuminen seuraavat yhä toisiaan jatkuvan muutoksen tietoisuutta laajentavassa otteessa. Kehitys tarvitsee molempia.

Tzolkinissa kaksoisporttipäivien pyramiditasanteelle nouseminen edustaa kokonaisvaltaista harmoniaa, joka tällä välietapilla olisi ulkoisista haasteista huolimatta hyvä tunnistaa. Mitkä ovat olemista oikeasti vakauttavia elementtejä? Huomaa, että se mikä menneisyydessä vielä toimi, ei välttämättä ole enää kurantein ohjenuora nykyhetkeen. Silti menneen muistoihin tallentunut hohde voi houkuttaa, mutta sama tunnekokemus ei ole enää tavoitettavissa. Muutenkaan tutut puitteet eivät takaa odotettua sisältöä, jos ne nojaavat pelkästään mielikuviin menneestä. Maailma on muuttunut, sinä olet muuttunut. Juuri vapauden irti päästämiseen sisältyy Spektraalin soinnun erityistehtävä. Se vapauttaa otteesta, arvioi ja hajottaa epäolennaisuudet, jotta kokemuksellisen historian voisi koota uudelleen valikoiden ja uudistaen, niin että nykyhetkessä totuudenmukaisempi ja toimivampi vakaus voisi saada jalansijaa.

Vaali itseäsi. Olet antanut paljon, ehkä liikaakin itsestäsi muille. Miellyttämisen halu ja taipuisuus maailman edessä voi toki olla tietoinen valinta, mutta sen määrää ja astekulmaa on kyettävä kontrolloimaan. Vaatimattomuus voi kertoa jotain myös itsearvostuksen puutteesta. Porttipäivien kohdalla voimme tavallaan valita millaisin koordinaatein etenemme lähiviikkoina. Koiran johtajuutta haltuun ottavan emotionaalinen turvan ja reviiritietoisuuden kautta, vaiko Apinan mielenosoituksellisiakin piirteitä hipovan leikkimielisyyden ja uteliaisuuden avulla.

Kristalli Apina tasapainoilee ja haastaa taatusti kärsivällisyytesi. Uteliaana se harvoin malttaa levätä tai keskittyä yhteen asiaan, mutta pieni jarruttaminen voi olla nyt paikallaan. Kaikesta ei voi livahtaa kuin koira veräjästä, huolettomasti vailla vastuuta tehdystä tai tekemättä jätetystä. Silti maailman kutsu leikkiin ja tutkimusmatkalle on kaikille avoinna. Poikkeuksellisia kasvun osia on rakentumassa yhteen ja luomassa aivan uutta hohdokkuutta olemisen malliin, jossavastakohdatkin voivat asettua rinnakkain ilman riitasointuja.

Terveisin
Maya-astrologi Esa Hyppönen