Tuuli tuule sinne missä… Syyspäiväntasaus ja Solaarisen Tuulen Vuosineljännes 22.9.21-20.12.21

Kirjoitettu: 21.9.2021

Vuodenkiertoa rytmittävät vuodenajat heijastavat elämän syklisyyttä aina syntymästä ja kasvusta sadonkorjuun jälkeiseen kuihtumiseen ja kuolemaan, sekä kuoleman kautta avautuvaan uuteen alkuun.

Luonnonrytmeihin samaistuminen ei nykyihmiselle ole kuitenkaan helppoa. Siitä huolen on pitänyt jatkuvan tehokkuuden ja tuottavuuden ihanne, joilla pätemisen pakon ja kiireen kulttuurin on saanut iskostumaan lähes kaikille elämänalueille.  Silti ihmiskunnan aamuhämärästä lähtien luonnonrytmit ovat olleet tärkeimpiä ajanseurannan ja juhlistavien seremonioiden merkkipaaluja. Ne ovat olleet myös merkittäviä pysähtymisen ja hiljentymisen hetkiä. 

Voimapisteenä nyt hetki

Maya-astrologisesti nykyhetkeen orientoiva näkemys ajasta rakentaa siltaa näkyvän ja näkymättömän välille. Se myös kyseenalaistaa ajantajun perusteita ja siksi sidossuhdettamme aikaa olisikin hyvä miettiä ja tarvittaessa koettaa myös höllentää. Nyt hetken voimaannuttavin laturi aktivoituu aina silloin, kun kykenemme poissulkemaan ajatukset menneestä ja tulevasta; niin ajatukset menneen kielteisyyteen kietoutuneista tapahtumista ja ihmisistä, kuin mietteet tulevaan kohdistuvista, epävarmuuksien ja pelkojen kyllästämistä ennakko-odotuksistakin. Nyt hetken näkökulmasta menneisyys ja tulevaisuus ovat pitkälti mielen värittämää illuusiota, joka vääristää olemisen puhtainta kokemista. Niihin voi yhä luoda silmäyksiä, mutta ei kiinnittää katseita.

Tyhjä tila on mahdollisuus

Planetaaristen ajanjaksojen luonne elää meissä ja syyspäiväntasauksen hetki on Valkoisen  Solaarisen Tuulen  siivittämänä tuomassa esiin sisäisen luontomme luonnollista rytmiä. Tavallaan Vuodenajan Tuuli luo lähes tyhjästä tai mielen tasolta tyhjältä vaikuttavasta tilasta.  Sen henkäys on kuin puhallus hiileen, jonka synnyttämä kipinä voi yllättää voimallisuudellaan. Tällöin pieninkään voiman, energian tai valon pilkahdus ei jää huomaamatta. Ajanjakso voi hämmentää läsnä olevalla todellisuuden tajullaan, sillä Tuuli on myös katalyytti ja aktivaattori. Mutta aloite on aina tahdon asia, joka on valittava tietoisesti. Siksi ajatusten laadulla on merkitystä. Voisiko niistä löytyä nyt hiukan enemmän luottamusta, anteeksiantoa ja positiivista kannustusta myös itseä kohtaan?

Ruoki tiedon nälkää

Kun innostuksen tuli on syttynyt, kuinka pitää se yllä? Ja mitä haluamme pitää yllä, mitä kenties kääntää säästöliekille? Vaikka syksyn sadonkorjuuseen liittyy ajatus varautumisesta ja sen myötä asettumisesta olemisen turvaan ja hyvään mieleen, avaa se ovea myös inspiraatioille kokeilla uutta. Vuodenajan tuuli kuljettaa ajatusta ja virittää ideaa elämästä, sen tutunomaisista ja ehkä vielä tuntemattomistakin aineksista. Puhdistavaa tuulettumisen aihetta voi löytyä myös tunteista ja niiden vapauden tarpeesta löytää ilmaisumuotoja, joita aiemmin ei ole ehkä rohjennut käyttää.

Lähesty syksyn mayaa ja sen hämärään kätkeytyviä viestejä maya-astrokalenterin kanssa.

Tietoinen läsnäolo ja kokemus siitä ovat mahdollisia vain ikuisessa nykyhetkessä. Mutta miksei meillä tunnu olevan koskaan aikaa huomata ja elää sitä? Maya astrokalenteri haastaa kiireesi. Jos jaamme ajatuksemme, tunteemme ja lisäksi kehollisen olemuksemme samanaikaisesti eri paikkoihin tai jopa eri aikoihin, kuten menneeseen ja tulevaan, repii se meitä erilleen olemuksemme ytimestä ja vallitsevasta todellisuudesta. Maya-astrokalenteri on päivittäinen tarkkuuskronometri ajan laadun ja sen luonteen määrittelemiseksi, ja ennen kaikkea sen hyödyntämiseksi. Kohdista sen avulla huomiota oikeisiin aisoihin oikeaan aikaan. Nykymayana ole illuusioiden mestari, joka hallitsee oman aikansa.

Käytä syyspäiväntasauksen tarjous hyväksesi: Maya-astrokalenteri ja muut mayatulkinnat nyt tarjoushintaan…

Tarjoukset voimassa 26.9.2021 asti.

Terveisin
maya-astrologi Esa Hyppönen