Uusi Tzolkinvuosi käynnistyy (1.9.21-18.5.2022)

Kirjoitettu: 1.9.2021

Ei pakotietä todellisuudesta

Magneettisen Lohikäärmeen tehtävänä on aloittaa uusi Tzolkinkierros ja 1.9.21 vuoroon tulee historian aaltoharmonian kolmastoista eli kosminen positio. Vaikka edeltävän jakson kypsyttämä muutos on jo tapahtunut, jatkuu tuon vapautetun muutosvoiman läsnäolo ympärillämme. Todellisuus on näyttänyt luonteensa, eikä sen vaikutuksia voi väistää. Jos olisi valittava vain yksi kumppani alkavalle Tzolkinjaksolle, olkoon se rakkaussuhde muutokseen ja sen tuottamiin jälkikaikuihin.

260 luomisen päivää

Edeltävästä aaltoharmoniasta poistuminen täydentää 52-vuotisen aikamatkan ja kääntää huomion seuraavaan luomisen vaiheeseen. Mitä haluaisimme synnyttää tulevien 260 päivän aikana? Tämän ajankohdan siirtymäriitteihin voimme löytää yhtymäkohtia historiasta, sillä vastaavat energiat olivat edellisen kerran läsnä vuosina 1969 ja 1917. Leimaa antavimmat piirteet 60-luvun lopulle ja varsinkin vuodelle 1969 toivat avaruuden valloitus ja ajatukset rauhasta ja yhtenäisyydestä. Rauha, rakkaus ja musiikki olivat myös ennen näkemättömän Woodstockin viesti maailmalle. Vietnamin sodan päätökseen vieneet rauhanneuvottelut Pariisissa ja Neil Armstrongin laskeutuminen ensimmäisenä ihmisenä kuuhun, olivat niin ikään omiaan vapauttamaan mieltä ja laajentamaan ihmisten tietoisuutta. Tämän kaltainen ilmapiirin muutos loi raamit 60-luvun lopun henkiselle mentaliteetille. Se voimaannutti ja auttoi ottamaan rohkeita askelia, ainakin hetken valoisampana näyttäytyvään tulevaisuuteen.

Olosuhteisiin mukautumista

Tänään elämme erilaisessa maailmassa kuin 52 vuotta sitten. Henkisen mentaliteetin raameja koettelevat luonnonmullistukset ja elinkelpoisten olosuhteiden vähenemisestä johtuvat paineet ihmismassojen liikehdinnälle. Ilmastoahdistus luo uhkakuvia hyvinvoinnille ja elämäntavan jatkumiselle sielläkin, missä asiat ovat vielä hyvin. Jakso hallitseva Lohikäärme kamppaileekin surun ja suurta vääryyttä aiheuttavien tuntemusten kanssa. Tuo tuska voi kummuta asioista, jotka syystä tai toisesta ovat keskeytyneen tai vaikuttavat kadonneen omien voimien ja tahtotilan tavoittamattomiin. Ehkä tässä on löydettävissä yhtymäkohtia yhteensovittamattomien intressien maailmaan, jotka velloivat 1917 ensimmäisen maailmansodan runtelemassa Euroopassa, johtaen mm. vallan uusjakoon Venäjällä. Rakenteiden ja rajojen uudelleen järjestäminen oli tuolloin välttämätöntä.

Kokoaan suurempi askel kaikille

Tässäkin ajassa on samaa uudistavan järjestäytymisen ilmapiiriä, mutta sen kärki kohdistuu ensisijaisesti mentaalien ajatusmallinen muutokseen. Olennaista on se, että muutoksen suunta on sisäinen ja hyvin henkilökohtainen, pyrkimyksenä sisäisen harmonian tavoittaminen ulkoisesta kaaoksesta huolimatta. Tältäkö näyttää luomani maailma ja minä; kysyy Lohikäärme tunnustellessaan oman olemisensa mielekkyyttä ja tarpeidensa suhdetta ympäristöön.  Mihin tyytyväisyyden tason voi asettaa ja mihin se on järkevää asettaa?  

Miten Neil Armstrong mahtaisi sivustakatsojana tässä hetkessä siteeraisi maailmantilaa, pandemian herättämän ihmiskunnan ottaessa korjaavia askeleita planetaarisen kestokyvyn kalkkiviivoilla? Lohikäärmejakson näkökulma nostaa esiin yksilön, minuuden yksilöllisen valinnan ja vastuun.  Ehkä kysymys onkin nyt pienemmästä askeleesta ihmiskunnalle, kuin mitä se yksilölle edustaa. Siksi Lohikäärme kehottaa liikkeelle, ottamaan henkilökohtaisesti suuria harppauksia. Kuten mekin, se tietää sisimmässään mikä on oikein ja kestävää todellisuutta, todellisuutta jossa oma etu ei ole kaikki kaikessa.

Maya-astrologisten tulkintojen myötä voit ottaa kiinni omista tämän ajan siirtymäriiteistä, niiden haasteista ja mahdollisuuksista. Sillä merkittävin kehitysloikka meidän pitää tehdä itse, ja parhaiten se tapahtuu kohtaamalla tietoisesti omia epävarmuuksia ja pelkoja. Uudelleen alkaminen on ottamassa tuoreempaa muotoa ja sisältöä. Millaisena menestystarinana seuraavat 260 päivää sinun kohdalla voisivat näyttäytyä? Maya-astrologisten tulkintojen tarjoukset voimassa 5.9.2021 asti.

Terveisin
Maya-astrologi Esa Hyppönen