11.8.21 Aurinkoa ja rytmiikkaa

Kirjoitettu: 11.8.2021

Aurinko edustaa mestaruutta, tunnetta kokonaisuuden, olemisen ja elämisen hallinnasta. Varsinkin Rytmisessä asemassa Aurinko työskentelee henkeä tukevien luovien pyrkimysten kanssa. Tässä asetelmassa se pyrkii nostamaan olemisen rytmiikkaa tavoitteellisiin muotoihin. Kuinka sysätä prosesseja käyntiin ja saada myös itsensä motivoituneesti liikkeelle?

Elokuun puoliväliä lähestyessä aurinko nostaa odotusarvoja ja toiveikkuutta ylös. Korkeita ihanteita siivittävät auringon puolelta täydellisyyttä tavoittelevat toiminnot, jotka kuitenkin vain harvoin tavoittavat tuota täydellisyyttä mielen asettamien mittareiden mukaan. Yhdenmukaisen linjan löytäminen voikin vaatia sovittelua ja erilaisten ehdollisiin muotoihin jähmettyneiden ajatusten purkamista. Ehdollinen rakkaus on yksi suurimpia kompastuskiviä auringon kiertoradalla.

Ajatus virheettömästä suorituksesta tai olemisen ja tekemisen tasosta voi mietityttää. Kuka on oikeassa missäkin asiassa. Mikä meille tässä hetkessä riittää? Onko panostus ja toiminta minkään tavoitteen arvoista?  Itseluottamusta todellakin koetellaan. Epävarmuuksina näyttäytyvät tilanteet haastavat käsityksiä täydellisistä ratkaisuista ja valinnoista, siksi on ylläpidettävä valmiutta katsoa todellisuuden muuttuvaa olemusta silmiin ja tunnustaa tosia-asiat tilannekohtaisesti. Perusasiat ja yksinkertaisuus muodostavat hyvän turvaverkon, joka on aika ajoin uskallettava koeponnistaa rohkeilla päätöksillä.

Täydellisyys voi olla myös tylsää ja ahdistumisen ja lamaantumisen tunteet monen perfektionistin arkea. Tämä hankaloittaa vaikeista asioista ylipääsemistä. Auringon rytmiikka kehottaa hakemaan armollisuutta oman arvon mittaamiseen. Minä riitän ajattelun myötä se ei väkisin nosta rimaa taivaisiin tai vaadi keneltäkään absoluuttista täydellisyyttä.  Itse asiassa mikään ei tuota innovaatioita tehokkaammin kuin epätäydellisyys tai keskeneräisyys. Tässä mielessä täydellisyys kuoriutuu esiin epätäydellisyyden läsnäolon hyväksymistä.

Rytmisen auringon impulssi on vapautus pakkoihanteista ja epäonnistumisen peloista, joita vanhakantainen ajattelu pitää vielä yllä mielikuvissa. Suopea ja rakentava suhtautuminen erehdyksiin ja virheisiin on yksi inhimillisyytemme vertauskuva, jota kilpailuyhteiskunta yhä pyrkii pitämään heikkoutena.

Kuinka siis työskennellä luovien kosmisten rytmien kanssa ja järjestää tasapaino oman oloiselle itseilmaisulle? Vaikka näkymät olisivat kuinka heikot, ympärillä tapahtuva kaaos ja hajoaminen vaativat omassa henkilökohtaisessa rytmissä pysymistä.  Aurinko on meissä suoraviivainen ja perusasioiden kannattaja jonka ratkaisukeskeisyys nostattaa suorittamisen piirteitä. Korkeat ihanteet kestävät kuitenkin myös odotuksien muuttumiset ja tavoitteiden painopisteiden muutokset, ilman mielen sitomista syytasolle. Auringon katse meissä voi yltää korkeammalle, kohottaen yli labyrinttimaiselta vaikuttavan tilan ja ajan.

Terveisin
Maya-astrologi Esa Hyppönen