Uusi kuu, uusi mayavuosi 26.7.21- 24.7.2022

Kirjoitettu: 21.7.2021

Kuukalendaarinen vuodenvaihtuminen 26.7 Lunaarisesta Myrskystä Sähköiseen Siemeneen tuo mukanaan entistä järjestäytyneempää kasvuvoimaa. Vastakkainasettelun sijaan toiminnallisuuden rytmissä on enemmän kasvattavaa hyväntahtoisuutta, joka saa vahvistuksensa oman tunnemaaperän muodostamissa puitteissa.

Parasta aikaa luonnossakin

Se mikä on erotettu tai hajotettu kokonaisuudesta pienempiin osatekijöihin, alkaa muodostamaan liikettä ja vetämään erilaisia palvelutekijöitä puoleensa. Kuten parasta aikaa luonnossakin, kuuvuosi on kokonaisuudessaan monimuotoista aktiivisuuden aikaa. Mitä liikkeelle saatuja ajatuksia voit saada sidottua konkretiaan ja siten paremmin palvelemaan pyrkimyksiäsi? Liike, energia ja olosuhteet odottavat kohtaamisia.

Kuuvuoden vihreänpäivän tasaus 25.7 jättää yhden aurinkopäivän luvusta pois, rytmittäen kuukalenterin uuteen värähtelytaajuuteen. Silti fyysinen tunteminen pysyy yhä totuudenmukaisimpana lähtökohtana tunnistaa asioiden tila ja soveltuvuus omiin kasvutarpeisiin. Kun suunnitelma on selvä ja tie näkyvissä, voimien säästäminen on turhaa. Käytä lahjojasi ja koettele kasvusi rajoja. Kaikki siemenet odottavat kasvun käynnistävää signaalia, tahtotilaa kasvaa ja laajentua tutuista raameista kohti kukoistuksen seuraavaa huippua. Monimuotoisuus on avainsana siemenen kasvuideaan. Se tarvitsee tuekseen yhtä paljon lempeyttä ja oikeamielisyyttä, kuin tahtotilaa ja voimaa elää omannäköistä elämää.

Kaikella ja kaikilla on omat tapansa ja luonteensa. Luonne on yksilöllisyyden piirrekuvasto, mutta myös muuttumaan kykenevä ja monitahoisesti kehittyvä ohjausmekanismi, jolla muutosprosesseja voidaan paitsi kokea, myös sisäsyntyisesti käynnistää. Pitkään vastoin omaa luontoa toimiminen ei ole hedelmällistä, koska silloin elämänmyönteisyyden on vaikea päästä vaikuttamaan ja luomaa tervettä tunnekuntoisuutta ja kokemusta selvitä haasteista. Tämä voi vaikuttaa siihen kuinka kohtelemme itseämme ja toisia.

Vuoden teemaan kuuluu myös tunnekokemusten saaminen arvostukseen liittyvistä asioista. Mikä rooli niillä on kannustimina tavoitella itselle tärkeitä asioita ja olla se mikä on.

Tantran ydintotuus; hyväksy kaikki itsessä ja maailmassa, kuvaa hyvin Siemenen olemusta, kaiken kukintaa. Tie valoon käy siemenen kaltaisesti kypsyttävän pimeyden ja varjojen kautta, mutta lopulta kasvu vie vain yhteen suuntaan kohti täydentymistä. Kun tietoisuus tästä on sisäistetty, aika ole enää vihollinen pyrkimyksiesi tai itsesi ymmärtämisen polulla. Ja juuri tähän maya-astrologiakin perustuu.

 

Maya-astrologiset tulkinnat ovat työvälineitä kokonaisvaltaisen henkisen ja fyysisen identiteettimme tunnistamiseen.  Maya-astrologisen astrokalenterin, elämäntulkinnan ja elämän olosuhdetulkinnan saat nyt kuuvuoden vaihtumisen erikoistarjouksena!

Terveisin  
Maya-astrologi Esa Hyppönen