Elämisen rytmit

Kirjoitettu: 25.3.2017

25.3.2017 Uusi Lohikäärmejakso alkaa

Tzolkinin yhdettätoista pystysaraketta hallitsee kaksinkertaisella voimallaan Punainen Rytminen Lohikäärme. Tämän 20 päiväisen periodin aikana nousevat esille luottamuksen ja jaksamisen ylläpitäminen, erityisesti omia tekemisiä kohtaan. Haasteet ovat tehty voitettaviksi, mutta voimat on osattava jakaa viisaasti ja huomioida ympäristön asettamat erikoisvaatimukset tarkasti. Jos siis rynnit sinne tänne, joudut melko varmasti palaamaan jäljillesi paikkaamaan virheitä ja unohduksia. Suoraviivaisuus ja oikea rytmi ovat kuitenkin paikallaan, jotta hyvillä asioilla olisi niiden tarvitsemaa jatkuvuutta.

Lopputuloksia puntaroidessa tasa-arvon toteutuminen on nyt työn laadun keskeisimpiä mittareita. Silti yksilöllisille kädenjäljille on omat paikkansa, eikä niiden omaleimaisuudesta kannata tinkiä liikaa. Mitä tarkemmin saat tiivistettyä päämäärän mieleesi, sitä kivuttomimmin aineelliset asiat voivat taipua pyrkimyksiesi tueksi ja ottaa toimivia muotoja. Tehoja on siis tarjolla ja jos pääset ns. pelinpäälle, jakson aikana asioiden eteneminen voi olla vauhdikasta monella rintamalla.

Mikä epäilyttää? Onko ilmassa palaneen käryä? Tzolkinvuoden aistikentässä Lohikäärme korostaa itsetuntemuksen tukena nyt hajuaistin roolia. Primitiivisenä aistina se voi hetkittäin viedä tiloihin, jotka tuovat muistoja kaukaa menneisyydestä. Sanonta, mennä sinne mihin nokka näyttää, voi olla toimiva suunnitelma silloin, kun ei ole aivan varma tarkasta suunnasta. Tässä tapauksessa on luotettava intuitioon ja sitä myös Käärmeen vuoden aika vahvasti tukee, sillä 29.3 sen toinen neljännes käynnistyy, nostattaen yhä uusia muutosten aaltoja kollektiivisen valtameren ennestään levottomalle pinnalle.

Verenperintö on ihmisluonnolle vahva lähtökohta ja motiivi, toimia tietyllä ja usein myös odotetulla tavalla. Sen vaikutuspiiristä on vaikeaa murtautua ulos ja kansallisilla tasoilla tämä luonnollisesti kertautuu ja vahvistuu. Maailman melskeessä äänet kaikuvat nyt monelta sunnalta ja niiden sävyt voivat muistuttaa meitä ajoista, joita kovin moni ei oikeasti kaipaa. Aina on kuitenkin niitä, jotka tietoisesti haluavat ratsastaa juuri tämän kaltaisilla marginaalienergioilla. Tiedämme, että historialla on taipumus toistaa itseään, niin hyvässä kuin pahassa. Tämän vuoksi on osattava luottaa omaan maalaisjärkeen perustuvaan arviointikykyyn ja varottava asenteita, jotka sokeasti nojaavat pelkän ääriajattelun esiin nostamille argumenteille.

Atmosfääri jota hengität, on nyt muistoja herättävää ja tunnepitoista. Hajut ja tuoksut antavat ärsykkeitä, jotka voivat mm. varoittaa vaaroista tai sinetöidä kumppanuuden. Niiden varassa ennakkoluulomme voivat vahvistua tai sulaa, riippuen, miten olemme oppineet reagoimaan erilaisiin tilanteisiin elämässä. Jos tunteiden tukahduttaminen on ollut hallitsevaa, voi elämäkin olla aika hajutonta, mautonta ja sietokykyä rassaavaa. Fyysinen tukkoisuus voi olla myös merkki elämänenergioiden yleisemmästä tukkeutumisesta kehossa. Tähän Rytminen Lohikäärme koettaa antaa liikkeelle aktivoivia impulsseja.

Lohikäärme ja Käärme ovat sukulaissieluja ja rohkaisevat avautumaan tunteille, sekä tekemään ratkaisevia aloitteita. On aika luottaa niihin herkimpiin aisti-impulsseihin, jotka hetkittäin välähtävät tietoisuuteesi, ja usuttavat tarttumaan käsillä olevan hetkeen. Elämänmalli on luotavissa yhä yhdenmukaisemmaksi niiden ajatusten kanssa, jotka toiveitasi parhaiten kuvaavat. Ja tähän tunnevahvaan luomisen tilaan voit sukeltaa sopivasti annostellun seikkailumielen siivittämänä.

 


Maya-astrologi Esa Hyppönen