Lämpimästi tervetuloa uusille Maya astrologisille sivuille!

Kirjoitettu: 14.10.2016

Hei Maya astrologian Ystävä!

Lämpimästi tervetuloa Maya astrologian pariin! On ilo tuoda tämä monipuolinen tietopaketti käyttöösi! Suuri kiitos sivujen upeasta käytännön toteutuksesta kuuluu myös asiantuntevalle Astrotiimille. Toivon että tämän sivuston avulla voit saada entistä laajempaa kokonaiskäsitystä niin maya-astrologian perusteista, kuin mayoista itsestäänkin. Toivottavasti myös jotain henkisenkasvun ja itsetuntemuksen eväitä tarttuu mukaasi.

Tämän blokin puitteissa tarkoitukseni on lähestyä mayatietoutta lähinnä niistä lähtökohdista, jotka vuosien varrella ovat tulleet minulle itselleni läheisimmiksi. Tzolkinmatriisin ja Jose Arguellesin luoman Dreamspell-järjestelmän rakenteet tulevat varmasti saamaan tässä etusijaa, mutta mayaa on oikeastaan mahdotonta rajata johonkin ennakolta määrättyyn muottiin. Se ulottaa vaikutuksensa kaikille elämänosa-alueille. Jos olet jo tutustunut omaa mayaolemustasi kartoittavaan perustietoon, olet saattanut havaita sen intuitiivisuutta aktivoivan luonteen.

Mayojen jälkeensä jättämä kalenteriviidakko on varsin runsas. On selvää, että ajan saatossa niitä on myös tulkittu erilaisista lähtökohdista. Perinteiset näkemykset ajasta ja mayakalentereiden synkronointi pisteistä gregoriaanisessa ajanlaskujärjestelmässä, poikkeavatkin modernimmasta mayatietoudesta. Jose Arguellesin tekemän työn johtoajatus on johdonmukaisesti kohdistunut tulevaisuuteen, kuten myös kosmisten mayojen, jotka aikanaan istuttivat nämä tiedonsiemenet planeetallemme. Evoluutio etenee ja muokkaa meitä ja jatkuvasti laajentuvaa maailmankuvaamme. Näkemyseroihin ei tässäkään asiassa tarvitse kompastua. Visioiden vapaudelle on hyvä antaa tilaa. Näkisin, että vaihtoehtojen runsaus ennemminkin avaa mahdollisuuksia, kuin pois sulkee niitä.

Et siis tule tätäkään kautta saamaan valmisratkaisuja kaikille mieltäsi vaivaaville kysymyksille, mutta ehkäpä hyvässä lykyssä voit kokea uusien oivallusten välähdyksiä.  Itsetuntemuksen kehittäminen on kuin taustaohjelma, joka jatkuvasti pyörii arkemme mukana. Tuskin olemme siitä aina edes tietoisia, sillä elämän arki on usein vain selviytymistä hetkestä toiseen.  Se on kuitenkin myös työtä, jota keskeisimmiltä osiltaan ei millään voi delegoida muille. Tosin oikeassa mielentilassa tuo työ voi olla todellista juhlaa ja nautintoa. Kuten elämässä yleensäkin, motiivilla on keskeinen merkitys sille, millaista satoa oivalluksiemme myötä pääsemme lopulta korjaamaan. Onnea matkalle!

 

Maya astrologi
Esa Hyppönen