Käärmeen vuodenaika käynnistyy

Kirjoitettu: 9.3.2017

Auringon herättämät korkeat ihanteet alkavat laskeutua reaalitodellisuuden monimuotoisiin tunnekuvioihin ja aktiviteetteihin. Seuraavat 65 päivää ylösnostavat elämänvoiman aistikasta rakkauden nälkää, joka ei jätä kylmäksi ketään leikkiin ryhtynyttä. Vaistonvaraisuutta korostava vuodenaikajakso antaakin vieteille tilaa tulla esiin ja leikitellä niin motiivien kuin halujen kanssa.  Moni juttu voi tuntua ainutkertaisuudessaan lähes välttämättömyydeltä ja imaista mukaansa, ennen kuin kunnolla ehdit pohtia siirtojesi seurauksia.   Jälleen kerran on kuitenkin mietittävä ne yksilölliset rajapinnat, joiden ylittäminen voi tuo mukanaan enemmän ikävyyksiä kuin todellista nautintoa ja hyvää oloa.

Rohkeus kuitenkin palkitaan. Kortit on tehty katsottaviksi ja tunteet ilmaistaviksi. Sivuraiteelle jääminen ei edistä ajankuvan raamittamien mahdollisuuksien hyödyntämistä.  Voit olla itse oman elämäsi ihmeiden arkkitehti ja luoda elämän eteen heittämistä aineksista toiveitasi todeksi. Mutta jos olet lukinnut aktivoitumisvalmiutesi vain joihinkin tiettyihin ennakko-odotuksiin, mieti vielä kerran, ovatko nuo ajatuksesi yhä realistisella pohjalla. Maailmankuvassa on paljon liikkuvia osia ja joistakin jutuista aika ajaa nopeasti ohi. Käärmeen syke on intensiivistä. Innostuksen ja turhautumisen välinen aika on nyt lyhyt.

Muutosten mukana kasvaminen on käärmeen vuodenajan uudistavaa teemaa. Pysyminen tilanteen tasalla vaatii uteliaisuutta ja aitoa innostusta kiinnostua asioista. On myös riittävästi tunnettava omaa olemisen tilaa, jotta tarvittaessa kykenee oikeassa kohtaa luomaan nahkansa ja nousemaan toimintakykyisenä ylös hankaliltakin tuntuvien asioiden keskeltä. Vastoinkäymiset eivät käärmeelle ole muuta kuin haaste vahvistua ja kokea uusia ulottuvuuksia maailmasta.  Vaikka monet polttavat siinä sormensa, ovat nekin kokemukset tulevaisuuden varalle arvokasta pääomaa.

Käärmeelle nopeat reaktiot ovat arkipäivää. Silti sen suunnitelmat ovat selkeitä ja varsin usein myös loistavasti toimivia. Toteutumisprosessi kaikkine ennakoimattomine käänteineen on tosin sille itselleenkin usein arvoitus, mutta väliäkö sillä, jos tavoitteet toteutuvat. Muutamasta ylimääräisestä mutkasta huolimatta aktiivisuus on hyväksi ja jokainen käärmeen vuodenajan käänne kannattaa elää täysillä ja tunteita säästelemättä. Elämän maku on nyt vahvasti aistittavissa. Siitä saa maistaa se, joka sen tehdä uskaltaa.

 

Maya-astrologi

Esa Hyppönen