Tuskan määräkö vakio -  Mayavuosi 2021

Kirjoitettu: 4.1.2021

Vuoden vaihde on tunnetusti monien lupauksien aikaa. Lupaukset ovat kuitenkin jotain lunastettavaa, lähinnä johonkin tulevaan kohdistuvaa muutosta ja siten herkästi tästä hetkestä pois vievää. Silti suunnitelmien luomista ei pidä unohtaa, mutta on oltava tarkkana ettei kokonaan poistu elämän luomisvoimaisimmalta tapahtumapaikalta eli nyt-hetkestä.

Vuoden ensimmäinen päivä Valkoisen Yliääni Peilin realistisuudessa saattoi tuoda matkakumppaniksi yllättävän kuvan todellisuudentilasta. Peilin tehtävä ei ole värittää tai kaunistella asioita. Sen kuva on aina aito ja vääristämätön, siksi sen tuottamat heijastukset voivat olla valmistautumattomalle mielelle vaikeasti hyväksyttäviä ja jopa raadollisia. Yliääni soinnussaan Peili kehottaakin ottamaan suurempaa vastuuta ja johtajuutta omasta elämänmallista. Eheytymisen eväät sisältyvät Peilin palauttamaan todellisuuskuvaan, ratkaisu kun ei ole koskaan kaukana itse ongelmasta. Mitä täydemmin totuus tulee hyväksytyksi, sitä näkyvämmäksi tulevat haasteiden takana odottavat ratkaisut.

Kuukalendaarinen Lunaarisen Myrskyn vuosi jatkuu vielä 24.7. 21 asti. Polariteettien hiova vaikutus alkaa kuitenkin asteittain hellittää kesää kohti, kunnes Sähköinen Siemen kääntää kurssia kasvun ja luovan liike-energian sektoreille. Siemenen esiin tuleminen saa versomaan uutta ja puhdasta, sellaista jonka kanssa saa olla huolellinen jotta kasvun mukanaan tuoma raikkaus pääsee tuomaan elävöittävän vaikutuksensa mahdollisimman monille.

Tzolkinjaksona vaikuttaa Kristalliasemassa oleva Lohikäärme 1.9.2021 asti, ennen siirtymistä kosmiseen poistumispisteeseen 13-vuotisesta aaltojaksosta ja koko 52-vuotisesta aaltoharmoniasta.  Tämä laajempi energioidenvaihdos saa yhä enemmän toteuttavaa siirtymävauhtia kyseisten tapahtumien myötä. Virta vie vahvasti ja meidän on kysyttävä itseltämme, haluammeko ja voimmeko lähteä sen mukaan.

Maya-astrologisesti vuodessa 2021 aktivoituvat monet päätökseen saattavat voimat. Monien prosessien tai prosessinomaisessa tilassa olevien asioiden edistäminen tulee siten ajankohtaiseksi. Kun 52-vuotisen aaltoharmonian lähihistorian ilmentymiä vertailee, edellisen kerran samankaltaiset voimat pyyhkivät ajallista maailmaamme vuosina 1968 ja 1916. Löytyykö näistä jotain yhtymäkohtia?  1916 elettiin ensimmäisen maailmansodan epävakaassa ja raskaasti jakautuneessa maailmassa. Epäluuloisuus oli vallalla, elintila ja taloudellisen kasvun mahdollisuudet haluttiin turvata. Tulevaisuus oli monella maailmankulmalla lohduton ja lukuisia uhreja vaatineen sodan vuoksi maailman väkimäärän kasvu hidastui. Vuonna 1968 teollinen kehitys oli puolestaan ripeätä ja varsinkin länsimainen hyvinvointi lisääntyi nopeaa tahtia.  Merkillisimmän yhtymäkohdan tähän jälkimmäiseen vuoteen tekee tyypin H3N2 virus, joka levisi maailmanlaajuiseksi pandemiaksi ja sairastutti miljardi ihmistä. Kuolonuhreja kyseinen virus niitti lähes miljoonan, ennen kuin rokotuksin saatu laumasuoja alkoi taltuttaa taudin tarttuvuutta. Kysymys oli hongongilaisena tunnetusta A-luokan influenssasta.

Mikä tänään on eri lailla? Eriarvoisuus, räjähdysherkät paikalliset konfliktit ja jopa pandemia on tänäänkin ihmiskunnan todellisuutta. Vaikka osaaminen ja tietoisuus monista asioista on lisääntynyt, ihminen heikkouksineen ja puuteineen on varsin samanlainen. Tuntuu kuin kansakuntien kollektiivinen muistijälki asioista jotka eivät missään muodossa saisi toistua, vaipuu horrokseen ja toistaa samat virheet aikakaudesta toiseen. Tietoisuus asioiden oikeasta tilasta ei tunnu pärjäävän egoististen ajatusten värittämille mielihaluille, vaikka usein tiedämme toimivamme väärin perustein. Taloudellisen ja materiaalisen vaurauden tavoittelun rinnalla luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen tai vaikkapa alkuperäiskansojen ja vähemmistöryhmien oikeus hyvään elämään eivät tunnu painavan mitään.

Koronan kurittama maailma on jälleen kerran saanut perille tulleen viestin. Jää nähtäväksi kuinka se lopulta ymmärretään. Tärkein muutoksen tekijä on kuitenkin aina yksittäinen ihminen, joka kääntää omaa kurssiaan tulkiten tilanteen korkeamman tietoisuutensa valossa. On kuitenkin selvää että jostain on osattava myös luopua, jotta tilalle voisi syntyä jotain uutta ja kestävämpää. Nyt siihen on hyvät mahdollisuudet.

 

Maya-astrologi Esa Hyppönen