Yö kantaa, Yö antaa

Kirjoitettu: 19.8.2020

Kosmisen Yön ja mustankuun hetkessä (19.8.20) on elokuun tummenevien iltojen myötä jo häivähdys syksyä.  Kesälle emme silti sano hyvästejä.  Sen voimaannuttavaa satoa ja lämpöä tallennetaan niin kehon kuin mielen varastoihin vielä pitkään.

Kuukalenterissa vaikuttavan Lepakonkuun (26.7–22.8) viimeiset päivät tuovat muistutuksen asioiden muuttamisen vaikeudesta, jos tuo muutos ei ensin ole sisäistynyt muutosta hakevan muodon sisällä. Ilman omaksuttua tarkoitustahan monet pyrkimykset jäävät helposti puolitiehen. Muistikin on tunnetusti lyhyt. Saatamme unohtaa asioiden päätökseen viemisen, sekä niiden pysyvyydelle hyödyllisen ylläpidon merkityksen, jos tähän johdattava paine ei pakota siihen aktiivisesti. Vaivannäön välttämättömyyden tiedostamisella on keskeinen merkitys motivaation ylläpitämiseen. Eli härkää on tartuttava sarvista.  Yö edustaa tätä sisäistä motivoitunutta muutosta, jonka läpi muuntava liike tapahtuu ja jota myöten uusiin alkuihin ja käynnistyspisteisiin pääsee paremmin käsiksi.

Yö on pimeyden liittolainen ja siten valon lahjomaton esiin saattaja. Suhde yltäkylläisyyteen ja tietoisuus materian merkityksestä kuuluvat niiden toimesta lähiviikkojen huomioitavaan sisältöön. Millaista runsautta olemme kaivanneet elämään?  Olemmeko osanneet toivoa oikeita asioita? On aika uneksia ja tuoda noiden unenomaisten visioiden aihioita lähemmäs käytännöntasoja.

Yö kantaa vastuunsa osastaan olemalla työmyyrä ja käytännön askareiden jämerä hoitaja. Se kehottaa käärimään hihat ryhtymään toimeen. Siihenkin, jota vaativuutensa puolesta on ehkä tuntunut liian suurelta palalta ottaa käsiteltäväksi. Toiminnanpalon loistaessa poissaolollaan mielen kyky keksiä tekosyitä on pohjaton. Prosessien vaikein osa on tunnetusti aloittaminen, mutta Yön runsaudessa on voimavaroja tiivistävää imua ja tekemisen sisältöön voi haasteista huolimatta löytää nautinnollisia sävyjä. Työ tekijäänsä kiittää, voi yön toimesta olla täyttä todellisuutta. Kun rakastat sitä mitä teet, et voi tehdä muuta kuin oikein. Ja tällöin tulokset puhuvat puolestaan, ennemmin tai myöhemmin.

Mitään ei kuitenkaan tapahdu itsestään. Voimavaroja on oltava valmis sitomaan kiinni ja suuntaamaan valittuun kohteeseen, sillä vastuksen olemassaolo kuuluu kaksinaisuuden perusluonteeseen. Kykenet kuitenkin enempään mitä uskot. Yön intensiteetti tarjoaa voimaa ja kestävyyttä, väyliä kaivaa esiin tuota ikiaikojen sitkeyttä luoda jotain konkreettista ja kouriintuntuvaa, vaikka lopulliseksi kaavailtu tulos ei välittömästi tulisikaan näkyviin.

Yön suosiman vanhakantaisen viisauden ohella tärkeää on huomioida myös perheen ja läheisten ihmisten muodostama tukiverkosto. Kun taustalla on hyväksyntää ja luottamusta, on helppo olla oma itsensä ja keskittyä luomaan sitä mitä todella rakastaa.

Terveisin
Maya astrologi Esa Hyppönen