Kohti Hyvää Äitienpäivää

Kirjoitettu: 8.5.2020

Äitienpäiväviikon loppupuoliskoon osuu todellinen energioiden tiivistymä, jossa feminiiniset ja maskuliiniset vaikutteet vuorottelevat päivästä toiseen. Näin saatetaan mennä myös tunteesta ja tunnelmasta toiseen.

Torstaisen täysikuun lataama Myrskyn merkki toimii kuin puhdistava pyörre, joka ”kosmisena superluutana” on tullut lakaisemaan mielensisällön turhanpäiväisyyksiä romukoppaan, tehden tilaa yksinkertaiselle olemiselle, jota toivottavasti ei ole välttämätön täyttää millään.  Läsnäolon sietäminen on osa sen puhdistavaa, pelkoihin ja epävarmuuksiin samaistumatonta olemisen viisautta.

Perjantaina Aurinko nostattaa omanarvon tunteita hiljentäen miettimään elämän suuntaa tai vain ihastelemaan kaikkea sitä valoa, jota ympärillä huokuu ehkä yllättävistäkin lähteistä. Mitään oikeasti tärkeää ei ole kadonnut. Tarvittavat elämän ainekset ovat edelleen lähelläsi. Mestaruuden merkkinä Aurinko on itseluottamuksen vahvistaja, mutta se muistuttaa myös kunnioittamaan realismia kaiken touhun ja toiminnan ohessa. Puitteiden on hyvä antaa määritellä sisältöä, ainakin hetken aikaa.

Varsinainen äiti-energian ilmentymä astuu estradille jo äitienpäivän aattona, ikään kuin airuena äärettömän ja ikuisen äidinrakkauden läsnäolosta, josta sunnuntain Tuuli tuo mukanaan huolenpitävän tuulahduksen. Kuten äidit, on Äiti Maakin huolehtivainen lapsiaan kohtaan. Vanhan intiaaniviisauden mukaan kaiken mitä laitamme maahan ja annamme maalle, saamme aikanaan takaisin, mutta siltä joka antaa luomastaan ja sydämellä kannetusta, ei huolehtiminen pääty koskaan. Sellainen on äidinrakkauden olemus, tuo katkeamaton kantava sidos.  Sen voima perustuu antautumiselle, vastustamattomuudelle elämän kiertokulun sisältämän näennäisen erkautumisen ja erillisyyden edessä. Tuon erillisyyden kohtaaminen voi avata myös mahdollisuuden laajentua sisäisesti ja tunnistaa jotain merkittävää ykseyden syvemmästä, katoamattomasta olemuksesta.  Siksi äidinrakkaus on niin keskeinen elämään koossapitävä voima.

Ajan hetki ja elämän luonne on huokoinen ja läpihengittävä ja sellaisena se olisi hyvä nyt ottaa. Se ei kestä ahdasmielistä repivyyttä. Vaali johdonmukaista huolenpitoa, joustavuutta ja uskoa huomiseen, siihen huomiseen, jota juuri tässä hetkessä luot.  Liikkeellä on paljon informaatiota jonka jatkuva seuraaminen ja käsitteleminen kuluttavat psyykettämme. Siksi oma rauhallinen rytmi olisi hyvä tavoittaa kaikilla olemisen tasoilla.  Anna ajatusten ja tunteiden virrata sisään ja ulos ilman tarvetta samaistua niiden kaoottisluonteiseen sisältöön. Äitienpäivänä kuuntele tuulta ja hengitä sen mukana. Ota sen elämänvoimaa huokuvat lahjat vastaan.

 Hyvää äitienpäivää!

Maya-astrologi Esa Hyppönen