Tunteikkaita tekoja

Kirjoitettu: 23.4.2020

Elämänenergiaa meille tarjoilee käärmeen päivä(23.4), joka kristallisoituneella olemuksellaan on tullut vahvistamaan käytännönläheistä ja tunnerikasta olemisen sisältöä. Maailma kuohuu ja mieli hakee turvallisia ja tuttuja kiintopisteitä, joihin elämän ja arjen jatkuvuuden voisi taas kytkeä päälle.  Normaali ei kuitenkaan ole enää saman sisältöinen, kuin minä sen vielä hetki sitten tunnistimme.

Kaikista mayamerkeistä Käärme edustaa voimallisinta sisäisen muutoksen symboliikkaa.  Muutoksen syvällisyys voikin yllättää ja jättää sen ulkoiset katalyytit toissijaisiksi, välttämättömän muuntumisen välineiksi. Ja sellaisina ne olisi hyvä nähdä, sillä ulkoiset ärsykkeet toimivat nyt parhaimmillaan sytykkeinä sille käynnistävälle voimalle, jolla valmistaudumme toteuttamaan muutoksen ja viemään asiat sinne mihin ne on vietävä. Käärme on myös mestari nostattamaan vahvoja mielipiteitä tai viemään niiden vaikutusalueelle ottamaan vastaan ja kohtaamaan, esim. jyrkkiä asenteita.

Tuo muuntumisen mystinen juuri on syvällä ihmisen sisällä, psyykessä ja ajatusten lähteillä, josta se voi kasvattaa versonsa ja tehdä hedelmänsä uuteen maahan ja maailmaan. Muutoksen käynnistäminen voi olla joskus kivuliasta, mutta se myös palkitsee muutosprosessille antautuneen mielen. Käärmeenlailla meidänkin olisi tarpeen tullen osattava symbolisesti luoda nahkamme ja unohtaa pintaamme hioneet särmät ja epäonnistumiset.Komiulotteisenajan lineaarikiihdyttimessä niillä on ollut vain hetken tarve ja missio herätellä ahtaaksi käynyttä tietoisuutta.

Juurruta siis omaa ymmärrystäsi yhä syvemmälle elämän kudokseen, jossa osallisuutesi ja kaikkien muidenkin osallisuus pääsisi vapaasti toteutumaan. Käärme peräänkuuluttaa tunneälykkyyttä, uusien toimintamuotojen esiinkutsumiseksi. Myös maskuliinista suoraviivaisuutta ja karismaa on hyvä käyttää asioiden takomiseksi ajankuvaa palvelevaan muotoon. Jalosta kykyjä ja taitoja joita omaat, sillä aika palkitsee ahkeruutesi ja lojaaliutesi.

Rajoituksien kanssa eläminen ja yleisen epävarmuuden sietäminen on haaste meille kaikille. Supistettu toimintaympäristö on otettava tosissaan ja hiottava mukautumiskykyä uuteen todellisuuteen, ei pelkästään tässä välittömässä kriisissä, vaan osana tulevaisuuden olemisen asennetta ja muotoa. Meidän olisi opittava kiinnittämään energiamme oikeisiin asioihin kokonaisuus huomioiden, omia perustarpeitamme unohtamatta. Käärmejakson pahin myrkytystila voikin kehittyä välinpitämättömyydestä itseä ja ulkoista tilannetta kohtaan.

On selvä että Käärme nostaa tunteet pintaan. Se on aina ollut hyljeksitty ja kätketty, mutta samalla myös rohkeutta tuova, häpeämätön luovavoima sisällämme.  Siksi olisi tärkeää saada kanavoitua tuo energia rakentavaan muotoon. Tässä Käsi aaltojakso (25.4–7.5) voi auttaa asemoimaan emootiot järkeviinmittasuhteisiin.

Elämänvoimaa on pyrkimässä juurista latvoihin väkevänä eteenpäin suuntaavana virtana. Annetaan sen tapahtua ja kehittää kasvunsa asioihin, jotka meissä kussakin odottavat puhkeamista kukkaan.

Maya-astrologi Esa Hyppönen