Lahjomaton Yö – Aaltojakso 15. Yö (11.1. – 23.1.2020)

Kirjoitettu: 10.1.2020

Yön aaltojakso vahvistaa pitkälti samoja teemoja, joita talvipäivänseisauksen käynnistämä vuodenaikavaihe laittoi liikkeelle. Unelmat etsivät väyliä voidakseen ilmentyä elämää rikastuttavaksi runsaudeksi.

Yön jaksolla kysymys on varmuuden ja luottamuksen rakentamisesta. Kun toimintaa ohjaa hyvin perusteltu ja omaksuttu tarkoitus, asia kuin asia voi saada taakseen toteuttavaa ja inspiroivaa voimaa.  Tällöin toiminta itsessään voi tuntua täyttymykseltä. Oli kohteena johonkin uskominen tai jonkin asian tekeminen, kaikilla loogisesti toisiaan tukevilla toimenpiteillä on painoarvoa. Palaset yksityiskohtia myöten on vain laitettava järjestykseen ja palvelemaan määriteltyä tarkoitusta. Muutenkin tarkoituksenmukaisuus ja laatu ajavat määrän ja nopeuden edelle.

Mittaville uudistuksille jakso on pienoinen haaste, sillä vanhakantaisuus ja kokemusperinne voivat istua niin lujassa, että uuden tyylin esitteleminen voi olla jo lähtökohtaisesti tuhoon tuomittu. Sanonta; vanhassa vara parempi, pitää ainakin vielä hetken pintansa, vaikka uusia keinoja olisikin saatavilla.  Epävarmuustekijöiden pois kitkemiseksi eivät pelkät lupaukset riitä, näyttöäkin olisi löydyttävä.

Yönjakso etenee Saturnuksen valvovan silmän alla, joka ei jätä suurempia liikkumavaroja ailahtelevaiselle mielelle.  Omat rajat on osattava määritellä oikein, eikä hötkyilylle ole sijaa. Asiat vaativat oman aikansa ja se kannattaa käyttää viisaasti, jotta oman parhaansa voi rauhassa tuottaa ulos. Kukaan ei ole seppä syntyessään ja ilman erehdyksiä useimmat asiat olisivat jääneet tekemättä. Siksi oppia ja kokemuksia kannattaa poimia eri suunnilta ja soveltaa työkalut omiin tarpeisiin sopiviksi.

Yön lahjat ovat rajattomat. Silti halujen, intohimojen ja toiveiden taustalla on vaikuttamassa selittämätön realismin kaipuu, joka määrittelee mielihalujen konkreettista muotoa. Unelmien pilvilinnoihin ei todellakaan jäädä nyt asumaan. Keho on vahvasti mukana kokemassa sen, minkä Yö määrittelee täyttymykseksi. Työ ja vaiva mikä asioiden eteen on nähty voi siis kokemuksellisesti tuoda mitä suurinta hyvänolontunnetta ja voimaantumista. Yön intelligenssissä tarve ja täyttymys voivat löytää keskinäisen tasapainon, vaatimatta samaistumista lopputulokseen.

Yön jakso on kuin simpukka, joka avautuu paljastaakseen aarteensa sille joka toivoaan menettämättä jaksaa uurastaa, vaikkei kokisi työtään tai panostaan vaivan arvoiseksi. Hänelle Yön runsas yltäkylläisyys voi todentua horjumattomana luottamuksena elämää ja itseä kohtaan. Sillä aina on jotain annettavaa ja jaettavaa, aineellista tai aineetonta. Antaminen mahdollistaa runsauden pulppuamisen sinne, mistä mielen itsekkyys on pitänyt sen poissa.

Aaltojakson voimapäivät:

– 11.1 Magneettinen Yö; Tunnistan tien, joka johtaa kohti yltäkylläisyyttä.

– 15.1 Yliääni Käsi; Esimerkkiä ja johtajuutta näyttämällä voin vahvistaa yhteisyyttä.

– 19.1 Solaarinen Apina; Toteutan itseäni jakamalla iloa ja runsautta.

– 23.1 Kosminen Kotka; Antaudun muutoksille, jotta näkemysten uudistuminen olisi mahdollista.

Terveisin
Maya-astrologi Esa Hyppönen