Maan aaltojakso 13. (16.12.19–28.12.19)

Kirjoitettu: 16.12.2019

Gregoriaanisen vuoden loppua hallitsee Maan aaltojakso. Maa on suunnanosoittaja jolla on kyky tahdistaa aikakausien pituisia jaksoja ja sisältöjä yhteen. Muuttuvissa olosuhteissa se tasapainoilee mielessään pysyvyyden ja jatkuvuuden tarkoitusperät, eli kuinka ylläpitää rakennettuja jalansijoja vahvoina ja silti kyetä uudentumaan ja suuntaamaan huomiota uusiin mahdollisuuksiin. Maan vaikutuksessa realismi saa pyhän kasteensa.

Maa on luonteeltaan tahdistava magneetin kaltainen vetovoima. Kehollisina olentoina olemme aina tahdistettuina tähän planetaariseen voimakenttään. Maan pulssissa olemme myös osa universaalia sykettä johon piirrämme oman jälkemme. Muinaiset kalliomaalaukset hirvi ja metsästäjä aiheineen kuuluvat tuossa sykkeessä yhtä paljon kuin bittien muodostamat kuvavirrat näyttöruuduillamme. Millaisia kuvia olet ylläpitänyt, mitä kuvia kumartanut? Mihin olet tahdistanut itsesi? Luotko yhteyksiesi kautta vakautta vai jätätkö enemmän häiriöitä elämänvirran luonnolliseen pulssiin? Näitä maan jaksolla kannattaa pohtia.

Maa edustaa vapaamielisyyttä ja halua kehittyä, olemalla silti vahvasti kytköksissä aiemmin vakiintuneisiin käsityksiinsä. Muutosvastaisuuden kautta voimme päästä kohtaamaan suuriakin haasteita. Siksi murtautuminen omista mielen luomista uskomuksista ja totuuksista ulos voi olla jopa kivuliasta. Mielipiteen muuttaminen ei ole helppoa, varsinkaan jos se edellyttää oman erehtymisen tunnustamista. Asioista huolehtiminen kuuluu ajankohdan kuvastoon vahvasti.

Loogisesti selitettävissä olevat asiat ja tapahtumat tuovat tukea ja turvaa suunnitelmien luomiseen ja niitä maan aaltojakso haluaa kanssamme rakentaa. Maan jaksolla korostuvat myös osallisuuden tuntemukset, tietoinen oleminen osana kollektiivista kokonaisuutta. On palkitsevaa kokea olevansa osatekijä laajemmassa kokonaisuudessa ja toimia silti omalla tyylillä.  Suuntavaistoa ja sunnannäyttäjiä tarvitaan luoviessamme eteenpäin kohti parempaa tulevaisuutta. Tässä mielessä maa voi aina tarjota kyydin tuntemattomaan, kohti sellaista todellisuutta, jossa mikään vanha ei enää päde tai on jotenkin muuttunut. Kuinka valmiita olemme silloin ottamaan automaattiohjauksen pois päältä ja hakemaan uutta suuntaa navigaattoriimme?

Tällä jaksolla on hyvä opetella antamaan yhtä paljon periksi kuin pitämään puolensa. Pyri hyväksymään tosiasiat, sillä ylimielisyyteen tuskin kellään on varaa. Huomaa, että uhma tai puolustautumisen halu nousevat usein egon valtaamasta mielestä, joka pelkää tuhoutuvansa uusien tuulien tuntuessa iholla. Siksi uhma yleistä mielipidettäkin vastaan voi korostua.

Kaikki poikkeamat mielletystä oikeasta suunnasta tarjoavat nyt hienoja kehitysmahdollisuuksia, silti syyn ja seurauksen suhde on pidettävä mielessä. Älyllinen selkeys voi vaatia loogisten tapahtumaketjujen uudelleen tarkastelua.  Älykään ei kykene ratkaisemaan kaikkea. Maa sallii mielikuvituksen ja mielikuvien kypsymisen tasolle, josta ne voivat haastaa todellisuuden realiteetit ja pitää elämän tuoreena ja kehityskykyisenä.

Uneksiminen on jakson aikana toivottavaa, mutta on varottava ettei mielikuvituksen ja reaalitodellisuuden välinen kuilu kasva liian suureksi. Laukalle lähtiessään mielikuvitus usein sotkee asiat. Hallittuna se voi kuitenkin olla mitä voimallisin luomiskone, tulevaisuuden rakentaja ja suunnannäyttäjä. Parhaimmillaan maa on samanaikaisesti realisti kuin unelmiensa arkkitehti. Kuinka nämä sektorit voisi nyt parhaiten yhdistää?

Aaltojakson voimapäivät

– Magneettinen Maa 16.12: Tunnistan tarkoituksen tahdistumalla siihen mikä on ja tapahtuu.

– Yliääni Lohikäärme 20.12: Otan johdon antamalla ravintoa sille, mikä eniten sitä tarvitsee.

– Solaarinen Käärme 24.12: Vahvistun muutoksien esiintuomasta elämänvoimasta.

– Kosminen Kuu 28.12: Siirryn eteenpäin puhdistamalla suhteeni menneeseen ja tulevaan.

 

Terveisin

Maya-astrologi Esa Hyppönen