Hiekkalinnoja ja lumikatedraaleja – Apinan aaltojakso 11. (20.11- 2.12.19)

Kirjoitettu: 20.11.2019

Apinan hallitsemalla aaltojaksolla muuntavat magian voimat ovat liikkeellä. Apina osaa hämmentää ja muokata ajanhiekkaa aivan omanlaisilla muoteilla ja sapluunoilla. Itsestäänselvyydet saattavatkin saada kyytiä. Nyt tarjolla on monitaiteellisuutta, tiedonhalua, roolipelejä ja asioiden kääntämistä ylösalaisin. Apina on utelias tutkija. Se leikkii ja osaa herättää huomiota, ollen joskus myös röyhkeä, mutta ei pahantahtoisella tavalla.

Apinan aaltojakso on tullut kyseenalaistamaan ajan ja olemisen vakavuuden. Silloin kun velvollisuudet tai haasteet eivät innosta, apinan kyky heittäytyä laiskaan nautiskelijan rooliin on häkellyttävän helppoa. Se hämmentää jäykkiä ajattelun rakenteita tuomalla peliin omaleimaisen leikinomaisuutensa, pelkäämättä hetkeäkään uskottavuuden menettämistä muiden silmissä. Aikalisän paikka on joskus itse otettava. Aika ajoin se on jopa välttämätöntä jotta omistautuminen luovien visioiden toteuttamiselle, niille unelmille jotka ovat jääneet arjen kiireissä liian vähälle huomiolle, voisivat käynnistyä. Monet mieliteot on torjuttu ja jotkut niistä myös hyvistä syistä, mutta tarkoitus ei koskaan ollut luopua ilosta, nautinnosta tai seikkailun tunnusta. Tässä mielessä periodi on uskalluksen heräämisen ja tutkimisen aikaa. Älä siis pidättele uteliaisuuttasi tai torju tunteitasi. Kanavia itseilmaisuun on avautumassa. Omaperäisyys on valtti joka kannattaa lyödä pöytään.

Apina edustaa hyvin nuorekasta ja käänteentekevää voimaa.  Se nojaa uskallukseen kääntää pakka ylösalaisin ja rikkoa perinteiset kaavat. Suorittajana Apinan nopeus on päätä huimaavaa ainakin ulkopuolisen silmin katsottuna. Vaikka nälkä hankkia tietoa kaikesta voi johtaa epäloogisiltakin tuntuviin ratkaisuihin, voivat palaset silti loksahtaa paikalleen yllättävän hyvin. Arvo on nyt elämän menoa raamittavassa sisällössä, ei siinä millaisen järjestykseen esimerkiksi tavarat tutkivan mielen jäljiltä jäävät. ”Näinkin voi elää”, toimii mottona, joka ajaa kohti jotain itseä kiehtovaa, ottamaan selvää vielä tutkimattomasta ja tekemättömästä.

Apina aaltojakson sijainti Tzolkinin keskustassa vain korostaa materian ja aineen olomuotojen merkitystä korkeampien henkisten oivallusten kiinnitysalustana. Myös kehotietoisuus on keskeinen osa tätä yhdistymistä, sillä fyysinen olemus on välttämätön kohtauspaikka tuntea ja ymmärtää kohdattujen totuuksien sisältämät lainalaisuudet. Kaikkeudenkeskus on tässä missä nyt olemme, ei jossain kaukana tähtien ja galaksien tuolla puolen, ei menneessä tai tulevassa. 

Juuri Kosmisen Koiran ja magneettisen Apinan muodostamassa Tzolkinin ytimessä energioiden polariteetti ja liikesuunta tekevät käännöksen. Maailman on joskus pysähdyttävä, katsottava ympärilleen ja tehtävä itsearviointia. Ilman näiden kahden maya-astrologisen voimamerkin iloa, keveyttä ja sydämen ymmärrystä se ei onnistuisi hallitusti. Jakso kehottaa työntämään kädet hiekkaan tai sukeltamaan lumeen, leikkimään ja luomaan omannäköisiä linnoja ja katedraaleja huolimatta siitä, että tietäisimme kättemme jälkien katoavan ja sulavan ajan aaltoihin.  Vaikka jotain lähtee, silti jotain jää.

Aaltojakson voimapäivät

20.11 Magneettinen Apina: Vedän puoleeni sitä, minkä uteliaisuudeltani olen peittänyt.

24.11 Yliääni Kotka: Vaikka leikin, vastaan omista valinnoistani.

28.11 Solaarinen Myrsky: Toteutan määrittelemäni suunnitelman.

2.12 Kosminen Yö: Muunnan läsnäoloni osaksi kaikkea mitä ympärilläni näen.

 

Terveisin
Maya-astrologi Esa Hyppönen