Tasainen kirkkaus – Auringon aaltojakso (21.8.- 2.9.19)

Kirjoitettu: 22.8.2019

Tzolkinin neljättä aaltojaksoa hallitsee Aurinko. Universaalisen tulen voimana Aurinko symboloi henkilökohtaista mestaruutta ja siihen johtavia valaistumisen kokemuksia. Valikoimatta tai erottelematta mitään tai ketään, kypsyttää fyysinen Aurinko kaikkea säteidensä alla olevaa kehitystä fyysisillä ja mentaalisilla tasoilla.  Sen lähettämä valo olisikin hyvä ymmärtää ensisijaisesti informaationa, kuin valoa ja lämpöä tuottavana energiana. Auringolla on yhteys meihin jokaiseen ja meillä siihen, oman sisäisen aurinkomme Solar Plexuksen kautta.

Muistatko miltä maa tai vesi tuoksuu? Kun aistii maan tai veden tuoksun voi tavoittaa samalla jotain mitä voi kutsua myös auringon tuoksuksi. Kaikkien aistien kautta saadut signaalit sisältävät paljon informaatiota, mutta erityisesti tuoksut ovat vahvoja informaation kuljettajia ja indikaattoreita. Paitsi että aurinko aktivoi aistikenttäämme, ylläpitää se elämänprosessien monimuotoisuuden kirjoa koko planeetallamme.  Aurinko on yhteydessä kaiken elollisen aineenvaihduntaa, kiihdyttäen vuorovaikutusta olevaisuuden eri osasten kesken planetaarisesta mittakaavasta solutasolle asti.  Kysymys on biokemiallisista ja biopsyykkisistä elämänprosesseista.  Valolla yhteen liittämisen eli fotosynteesin ideaa kannattaakin tarkastella kasvikunnan ohella myös ihmisen kehitystapahtuman laajempana osana, jonka tarkoitus on koota aineellisia, henkisiä ja sielullisia ominaisuuksia tiedostettavammin yhteen, eli tehdä meistä kokonaisempia. Tässä mielessä Auringon aaltojakso edustaa lähentymistä kohti yhtenäisyyttä ja yhtenäisempää ajattelua kysyen, olemmeko jo valmiit siirtämään ajatuksiamme valoon myös elämämme varjoisemmista tapahtumista.

Aurinko ei ole koskaan varjossa itseltään ja kuinka loistava valonlähde voisikaan olla.  Sen tehtävähän on mahdollistaa säteilyvoiman riittäminen kaikkialle aurinkokuntaamme, ei pelkästään Maahan. Oman sisäisen voimakeskuksemme Solar Plexuksen kautta voimme aurinkojakson aikana vahvistaa yhteyttä tahdonvoimaamme ja hakea tietä tasapainoisempaan itsetuntoon. On kuitenkin inhimillistä, että olemme usein huolissamme liian monista asioista, varovaisia liikkeissämme ja kohtuuttoman vaativia varsinkin itseämme kohtaan. Vastuuntuntokin voi saada hallitsevan yliotteen ja luoda varjon joka peittää sisäisen selkeytemme mielen epävarmuuksien sokkeloihin. Tällöin vastuu käy raskaaksi kantaa koska luulemme kantavamme sen yksin. Se ei kuitenkaan ole totta.

Kuinka siis jaat energiaasi, sitä valoa ja lämpöä jota olet? Kelle tai mille energiasi riittää ja millaisin perustein niin teet? Kuinka valikoiva olet? Aurinko ei koskaan valikoi vaan loistaa tasapuolisesti kaikille silloinkin kun sitä ei näy. Kun yhteytemme sisäiseen voimakeskukseemme on kunnossa, olemme innostuneita ja vahvoja toteuttamaan suunnitelmamme ja ottamaan elämän vastaan sellaisena kuin se ilmentyy. Jakso haastaa meitä olemaan ankkuri jonka vaikutuspiirissä kuka tahansa voi tuntea turvallista yhteenkuuluvuutta erilaisuuksista huolimatta. Tällöin meidän ei tarvitse valikoida, ainoastaan olla aurinkona siinä missä olemme. Jotta voisimme olla säteilemämme luottamuksen arvoisia, olisi meidän kuitenkin opittava luottamaan ensin itseemme, tulemaan pois oman mielemme rakentamista varjoista. Aurinko rohkaisee meitä nostamaan itsetuntoamme, löytämään oman voimamme. 

Millainen oma aurinkoyhteytesi onkaan, on hyvä muistaa, ettei sisällämme oleva aurinko ei saisi roihuta valtoimenaan ja kuluttaa meitä loppuun, eikä palaa niin kituliaasti ettemme enää uskalla tehdä tai kohdata mitään.  Kaikista sisäisistä tai ulkoisista muuttujista huolimatta mestarin liekki palaa aina tasaisesti. Hänet tunnistaa tasaisesta kirkkaudesta jota myös levollisuudeksi kutsutaan.

Aaltojakson voimapäivät

– Magneettinen Aurinko 21.8; Tunnistan valon joka olen.

– Yliääni Siemen 25.8; Otan vastuun siitä minkä itse vapautan kasvuun.

– Solaarinen Tähti 29.8; Vahvistan toiminnallani sen minkä puolesta puhun.

– Kosminen Ihminen 2.9; Anna vapaan tahdon ilmaisulle vapauden valita tarvitsemansa muodon.

 

Terveisin
Maya-astrologi Esa Hyppönen