23.1.17 Askeleita Aurinkoon

Kirjoitettu: 23.1.2017

Valo lisääntyy ja päivät pitenevät. Vakaasti olemme irrottautumassa talven pimeimpien hetkien hiukan hitaasta ja sisäänsä sulkevasta vaikutuksesta ja kääntymässä kohti valostuvia päiviä. Eikä tämä tapahdu pelkästään fyysisellä tasolla, sillä auringon vuodenajan toinen vaihe on viemässä meitä lujaa vauhtia myös henkisessä ilmastossa vapautuneempiin tunnelmiin.

Auringon vuodenajan ensimmäinen vaihe on jo hyvän aikaa ehtinyt kypsyä Tzolkinin keskuskanavan henkisesti latautuneessa ilmapiirissä. Se on saattanut laittaa kyseenalaistamaan mielen valtaa pitää kiinni rutinoituneista tavoista ja käyttäytymismalleista. Monet ovatkin joutuneet ottamaan fyysisenkehon kautta vastaan asioita, joita tunne ja mentaali puolella ei ole kyetty prosessoimaan loppuun saakka.  Nämä prosessit ovat pistäneet fysiikan koville, mutta hyvässä puhdistavassa tarkoituksessa. Jos taas olet edes jotakuinkin ollut sinut itsesi ja maailman kanssa, olet saattanut lasketella vapaamatkustajan tavoin ohi hankalien karikoiden ja voinut vain ihmetellä, kuinka ympärillä sattuu ja tapahtuu.

On aika syttyä nousevan planetaarisen auringon loistoon ja ottaa piilevätkin energiat tehokäyttöön. Vahvuuksia ei pidä piilottaa vakan alle.  On suorastaan toivottavaa pitää myönteistä meteliä itsestään ja tuoda julki sitä, mikä mieltä kiehtoo ja mihin sielunpalo on jo ehkä pitkäänkin koettanut luoda avaavia väyliä.

Synenergiset yhteydet ovat valmiina kytkeytymään yhteen toiveidesi kanssa, mutta se vaatii selkeitä aloitteita. Vauhtiin sysäävää liike-energia on synnytettävä omalla aktiivisuudella. Seuraavat 20 päivää ovatkin eteläisen auringon kasvuun kohottavaa aikaa. Jos olet saanut luotua selkeän muodon sille, mitä haluat luoda tai tavoitella, on ilmanala asioiden eteenpäin viemiseksi kohdallaan. Avoimuus ja sielukas riehakkuus voivat osaltaan kuvata niitä tunnelmia, joita elämä sinulta odottaa. Estradit on viritetty juuri sinua varten. 

Aurinko valaisee myös 24.1 alkavaa Spektraalisen Lohikäärmeen jaksoa. Siinä vaihdamme painopistettä Tzolkinin toiselle puoliskolle ja tämä tarkoittaa siirtymistä feminiinisesti vahvistuvaan taustaenergiaan. Yksilötasolla sisäiset voimat saavat nyt suurempaa roolia. Ulkoa tulevan määräysvallan ja ohjauksen vaikutus ei enää ole niin dominoivaa, kuin mitä se matriisin alkupuoliskolla saattoi olla.  Kuitenkin tämän jakson alku on feminiinisyyden hyväksymiselle kriittistä, sillä maa-elementtiä edustava sininen linna-aspekti tarjoaa sille vain reilut pariviikkoa tehokasta juurtumisaikaa. 

Ensisijaista on oppia hyväksymään oma feminiinisyys ja sen luonnolliset tavat tulla ilmi persoonatasolla. Jakso kohdistaa ajatuksia mm. heikkouteen, myötätuntoon ja anteeksiantamiseen liittyviin asioihin.  Lohikäärme muistuttaa, että itsen toistuva kieltäminen on elämän antamien mahdollisuuksien tuhoamista, joka herkästi johtaa syvenevään itsepetokseen ja kapea-alaiseen maailmankatsomukseen. Itsekritiikki voi olla yliampuvaa ja sitoa kiinni vanhoihin ajatuskuvioihin, joille nykyhetkessä on vaikea löytää todellisia perusteluja.

Matka Tzolkinin keskuskanavassa on siis koettanut hitsata vielä hajallaan olevia tuntojamme yhteen, jotta selkeämmin voisimme nähdä erillisyyden takana vaikuttavat tarkoitukset. Varsinkin matriarkaaliselle vaikutusalueelle tultaessa on syytä esittää itselle yksi olennainen kysymys; Ilmaisenko itseäni niin kuin tunnen ja elänkö niin kuin ajattelen?

Maya-astrologi Esa Hyppönen