13.1-14.1.17 Keskipisteen ohitus

Kirjoitettu: 13.1.2017

Kinit 130 ja 131, Kosminen Koira ja Magneettinen Apina, vartioivat yhdessä Tzolkin matriisin keskipistettä. Keskuskanava, joka jo itsessään edustaa korkeamman tietoisuuden ja elämän esiintuloa, saa tässä pisteessä vielä ylimääräistä latinkia Keskusaurinko Hunab Ku: n säteilystä. Mutta kuinka tunnistaa tämän tasapainopisteen olemusta ja läsnäoloa?

Viittauksia tähän voivat antaa päiviin sisällöllistä luonnetta tuovat symbolit. Koira rakkauden ja lojaliteetin lähettiläänä valvoo aikomuksien ja motiivien puhtautta. Oikeamielisyyden toteutuminen on sille tärkeää jo oman hyvinvoinnin tähden, eikä minkäänlaisen vääryyden varjoon pidäkään jäädä nyt ihmettelemään. Koira voi paljastaa luonteensa jaloimmat piirteet voidessaan auttaa ja tukea omaa laumaansa. Se ei katso suopeasti niitä, jotka häikäilemättömän omanedun tai pelkän uteliaisuuden vuoksi koettelevat onneaan ja luovat piittaamattomuudellaan ongelmia ympärilleen.

Koiralle rakkaus joko on tai ei ole läsnä niissä hetkissä ja rakenteissa, joissa se kulloinkin toimii. Ja sama heijastuu sen vaikutuksessa Tzolkiniin. Jos tosissasi tahdot, rakkauden lähtökohdista sen salaisuudet voivat avautua kauttasi yllättävinkin tavoin, kun vain olet valmis luopumaan opituista ja ehdollistetuista ennakko-odotuksista. Kokemuksien luonnetta on siis saattanut määritellä se, onko matkaa tehty analyyttisen älyn vai sallivamman sydämen johdolla. Koira muistuttaa, että jo liiallisesta pidättyvyydestä luopuminen voi auttaa ymmärtämään mysteereiksi jääneitä asioita paremmin.

On myös osattava luottaa itseensä. Apinalle tämä ei juuri tuota ongelmia. Se ei jää märehtimään elämän asettamia esteitä, eikä jämähdä kiinni elämän ongelmakohtien lukuisiin palauteansoihin, jotka ilkkuvat perään tyyliin; ettet tätäkään sitten saanut suoritettua kunnialla loppuun. Apinan kunnia on aivan muualla, kuin muiden arvoissa tai arvostuksessa. Se koettaa osoittaa, että aina on olemassa vaihtoehtoisia tapoja tehdä asioita, sillä erilaisuus luo ovia uuteen. Ja jos uteliaisuuden siemen on vähänkään herännyt, apina on livahtamassa ensimmäisenä joka paikkaan. Lukitut totuudet ovat sille kuin myrkkyä, jonka se herkästi myös sinkoaa takaisin lähettäjälleen. Se rakastaa asioiden helpottamista ja voi oikaista mutkia suoriksi liian ennalta arvattavien asioiden edeltä. Siksi Apinaa on myös vaikea yllättää. Siihen tarvitaan tilannetajua, nopeita refleksejä ja valmiutta toimia vastoin yleisiä odotuksia.

Tätä samaa, ilontäyteistä ja hiukan hulvatonta energiaa tarvitaan myös Tzolkinin laajempaan ymmärtämiseen. Vaikka näet sen staattisena, on se ja kaikki muukin itsesi lisäksi jatkuvassa muutoksessa. Aika ja tila eivät lakkaa vaikuttamasta, mutta tietoisuuden laajentuessa niiden välinen suhde voi radikaalisti muuttua. Eräänlaisena muutosmoottorina se kutsuu sinuakin mukaansa tähän seikkailuun, jossa rakkauden, huumorin ja ilontäyteisen elämänasenteen kanssa voi saada irti uskomattomia asioita. Tässä matriisin keskipisteessä voidaan ”matkasuunnitelmat ja passit” leimata uudelleen ja tarkentaa tavoitteet oikeille urille. Rakasta, nauti ja ota rennosti on tämän Tzolkin ajankohdan sanoma sinulle!

Maya-astrologi Esa Hyppönen