Kuupurrella purjehtijat – Kuu aaltojakso 22.5.19–3.6.19

Kirjoitettu: 22.5.2019

Universaalin veden voimaa edustava Kuu nimeää Tzolkinin 17. aaltojakson. Jakso alkaa 5.5 Magneettisesta Kuusta päättyen 3.6 Kosmiseen Lohikäärmeeseen.

Kuu ja vesi ovat erityisellä tavalla yhteydessä toisiinsa. Kuu on sateiden hallitsija ja vuorovesien äiti. Sen voima on yhtälailla läsnä vesipisarassa kuin valtameressä. Kuun synnyttämät avaruudelliset aallot ovatkin kuin pehmeän samettista usvaa tai nestemäistä valoa. Kuu on sensitiivisillä tavoin voimakas ja haltuunottava energia, vaikkakaan ei juuri korosta näitä hienoja ominaisuuksiaan. Kuun päivinä vaisto on kuitenkin usein voimakkaampi kuin rationaalinen ajatus. Tosin se voi laittaa ilmentämään itseään myös tukahduttavana tunteiden manipuloijana tai tulla esiin häilyvänä ja vastuuttomana kohelluksena.

Kuujakson aikana mielikuvituksen ja toden rajat etsivät tai pakenevat toisiaan. Nämä molemmat ovat kuitenkin keinoja tunnistaa tunteiden merkitys ja oppia, ettei kaikille asioille tarvitse laittaa juuri tietynlaista määritelmää. Olemassaolon meri on yhteistä avaruutta, jossa universaalisen veden mainingit seuraavat toisiaan ilman rajaavia määreitä tai muotoja. Kohdatessaan vastustuksen ne voivat paljastaa tunnekehoon kätkettyjä käsittelemättömiä asioita, mutta eivät koskaan tee sitä syyllistäen. Vastuu on hänellä joka tunnistaa sen tuoman viestin tai tuntemuksen.

Parantajana Kuu on eheyttävää valovoimaa joka kykenee laskeutumaan kaikkien eteeristen olotilojen, mieliaspektien ja ajatuskuvioiden läpi, puhdistaen ja valaen parantavaa vaikutustaan kohtaamilleen kipupisteille. Ei siis ihme, että Kuun jakso keinuttaa universaalisten voimien tahdissa, nostattaen tunnetasojen syvempiä kerroksia kohti mielen pintaa. Kuun liikkeelle puhaltamissa tuulissa voidaan mennä purjeet paukkuen tai jämähtää suunnat sekoittaviin ristiaallokoiden kurimuksiin.

Veden liike ja kiertokulku on jatkuvaa puhdistavaa ja tasapainon säilyttämiseen tähtäävää prosessointia, eivätkä luonto ja ihminen tässäkään yhtälössä ole toistaan erillään. Luonto ja sen tila heijastavat takaisin samaa välinpitämättömyyden ja huomiota vaativien asioiden väistämisen seurausta, jota ihminen egoistisella ajattelulla on pitkään aiheuttanut itselleen. Roskillakin on tapana kasautua, tukkia ja lopulta pysäyttää luonnollinen elämänenergian virtaus. Kun kollektiivinen mieli ei kykene puhdistamaan ja muuntamaan yksilöiden toksisia ja paikalleen juuttuneita tunnetiloja, heijastuu se ympäristöön ongelmina, joita me kaikki voimme nähdä ympärillämme.

Kuun aaltojakson aikana olisikin toimittava siten, etteivät käsittelemättömät tunteet jää pienessäkään määrin vellomaan roskalauttoina mielenpinnalle, odottamaan ja keräämään lisää hankaluuksia. Päättämättömyyden on vaihduttava toimintaan, välinpitämättömyyden vastuun ottamiseen, pelkojen tai heikkouden tunteiden anteeksiantamiseen.  On paljon tärkeämpää hallita itseä, kuin pyrkiä kontrolloimaan asioita tai muita ihmisiä ja heidän käyttäytymistään.

Silti loputon olosuhteisiin mukautuminen ei ole viisasta, on myös osoitettava muutosten tarpeellisuus, vaikutettava asioihin. Jos jokin tai jotkut ennallistettavissa olevat asiat voivat palvella elämää ja sen edellytyksiä paremmin, niihin kannattaa tarttua. Kuun aaltojakso muistuttaa, että jokainen puhdistava ajatus, tunne ja teko vaikuttavat kokonaisuuteen, kollektiiviseen mieleen ja ympäröivään luontoon, sekä siihen palautteeseen jonka voimme omalla kohdalla kokea ja aistia.

Universaalina vetenä Kuu on meissä kaikissa vaikuttava emotionaalinen virtaus, joka suodattuu yksilöllisen elämänmuotomme läpi. Umpieritysrauhasissa sen prosessoiva elin on munuaiset, jotka suodattavat epäpuhtauksia fyysisestä kehosta. Jos avaavia toimenpiteitä ei löydä ajoissa, on tunteiden pitkäaikaisella tukkoisuudella taipumus siirtyä fyysiseksi ongelmaksi. Siksi tunteiden ja ajatusten jatkeena olevien sanojen puhtaudesta on erityisen tärkeää pitää huolta tämän Kuu aaltojakson aikana.

Tulvaveden vuolautena sanat voivat hukuttaa, aavikon kuivana karuutena näännyttää, mutta oikein valittuina ja oikealla hetkellä ilmaistuina parantaa ja luoda maailman uudelleen. Jakso peräänkuuluttaa peloista ja epävarmuuksista voimaa saavien tunteiden jalostamista positiivisemmaksi elämänasenteeksi. 

Aaltojakson voimapäivät

– Magneettinen Kuu 22.5.; Vedän puoleeni sen mitä tarvitaan tunteiden selvittämiseksi.

– Yliääni Taivaanvaeltaja 26.5; Otan vastuun hallita omaa todellisuuttani tutkimalla kaikki vaihtoehdot.

– Solaarinen Maa 30.5; Vakautan suunnan ja toteutan sen mikä on toteutettavissa.

– Kosminen Lohikäärme 3.6; Annan ravinnon sitä tarvitsevalle, hyväksyen sen mikä ilmentyy ja on.

 

Maya-astrologi Esa Hyppönen