Uskollisuuden aihe – Koiran vuodenaika alkaa 15.10.18 - 18.12.18

Kirjoitettu: 16.10.2018

Tzolkinin henkistä ilmastoa kuvaava vuodenaika on kääntynyt pohjoisen puolelle. Se tuo ylilatautuneeseen emotionaaliseen ilmapiiriin oman vakauttavan vaikutuksensa. Viilentyvä henkinen atmosfääri on hakemassa toimintakykyistä järjestystä, jossa varsinkin johtajuuden elementit ja hyvät ideat etsivät samanhenkistä kuulijakuntaa.

Ennen kuin ajatuksia lähtee tosissaan myymään muille, olisi ne ensin koottava itselle hallittavaan muotoon. Ajatuksen luonne on karkaava ja sen pitäminen keskitettynä haasteellista, mutta jo yleisen elämänhallinnan kannalta jonkinlainen kehys tavoitteille olisi hyvä saada rajattua.  Pohjoinen ei rönsyile, vaan hakee johdonmukaisuutta ja selkeyttä. Vaikka se nostaa esiin analysoivaa taustaa, sykkii pohjoisen ilmansuunnan päätöksiä ja arvokeskusteluja ylösnostavassa soinnissa aina sydän mukana. Parhaimmillaan se onkin sekoitus tunnetta ja mentaalista aktiivisuutta. Haaste on siinä, kuinka toimintaan sytyttävät tunteet saa kanavoitua mukaan loogisen ajatteluun, sekä käytännön realismeja huomioonottavaan aktiivisuuteen. Vaikka tunnereaktio on hyvä herättäjä, pysyvämpi tuloksellisuus harvemmin realisoituu pelkän emootion varassa.

Koiran vuodenaika voi toimia hyvänä kasvualustana visioiden ja seikkailujen toteuttamiseksi. Ne eivät ehkä olekaan enää mieltä kuohuttavia tai kutkuttavia tunteita, vaan yhä todemmaksi jalostuvaa todellisuutta, suunnitelmia joihin oikeasti saattaa astua sisään ja alkaa luoda oman näköistä maailmaa. Ajatus, jolle pohjoinen vuodenaika antaa tilaa kasvaa, on luomisen ensimmäinen taso, jolla on voima laittaa liikkeelle mikä tahansa luomisprosessi.

Kaikki mitä ympärilläsi näet, on ensin ollut jonkun ajatus, visio joka on luotu ja tuotu aistein tunnistettavaksi. Kun luovaa ajatusta tuetaan yhdenmukaisilla sanoilla ja puheella, motivoituneeseen tahtotilaan tarttumista unohtamatta, on edetty jo pitkälle kohti asioiden fyysisoitumista. Luomistyö ajassa on jo silloin tekemässä itseään todeksi.

Omassa henkilökohtaisessa elämässä koiran vuodenaika korostaa tiennäyttäjän roolin napakampaa haltuun ottamista. Pyri asettamaan tavoitteita ja rakenna selkeitä suunnitelmia niiden tavoittamiseksi. Sillä turhuuden tuntemukset ja turhautuminen, jotka nousevat varsinkin menneisyydestä, ovat jatkuvasti odottamassa, että palaat niiden lukemattomin argumentein perustelemaan pysähtyneisyyden tilaan.  Mieli saattaa vakuuttaa, että vetäytyminen kuoreen antaa välttämättömän suojan ja estää harhautumisen ennustamattomalle maaperälle, jottet vahingoittaisi itseäsi enempää. Siksi se saa paikallaan olemisen näyttämään paremmalta vaihtoehdolta, pienemmänkin epäonnistumisen mahdollisuuden rinnalla. Mutta todellisuudessa se jäykistää reaktiot, synnyttää epäterveitä olemisen malleja ja lukemattomia hukattuja tilaisuuksia. Selviytymistien on kuitenkin alettava jostain. Huomaa, että jokainen motivaatiota vahvistava ja voimaa taakseen saava päätös voi olla sellainen. 

Pohjoinen ohjaa elämän-energian säätelyä. Rentoudu ja hidasta kun siltä tuntuu, mutta ole myös valmis ottamaan vastuuta omasta kehityksestäsi, kun suunnitelma sellaiselle kirkastuu. Toimit oman elämäsi suunnannäyttäjänä ja se edellyttää hyvää johtajuutta itseä kohtaan. Pysy uskollisena unelmillesi ja lunasta niitä lupauksia, joita itsellesi olet antanut. 

Maya-astrologi
Esa Hyppönen