Voimalla ja lempeydellä? – Käärmeen kolmas vuodenaikavaihe (20.9–9.10.1

Kirjoitettu: 25.9.2018

Vuodenajan vartijana Käärme on ehtinyt luikerrella jo kolmanteen, itsevallitsevaan vaiheeseensa. Sen kiihdyttämä tausta-energinen muutos on saavuttamassa lakipisteensä, pyrkien vakiinnuttamaan asemansa konkreettisena vaihtoehtona kaikelle takertumista ja jämähtämistä edustavalle kulttuurille. Vuorovaikutussuhteissa vaikuttamisenhalu voi näkyä antaumuksellisena mielipiteiden esiintuontina tai tyytymisenä jonkin vahvan persoonan käsityksille asioiden tilasta. Oletko murtautumassa jostain tilanteesta ulos vai raivaamassa väylää sen keskiöön?  Molemmissa tapauksissa muutoksia tuskin voi välttää.

Mielipiteen saa siis vaivatta asettumaan törmäyskurssille lähes minkä tahansa suhteen, mutta vastakkainasettelun tarkoituksenmukaisuutta kannatta pohtia tarkasti. Jos tämä tuo jonkin tukahdutetun tunteen esiin ja käsiteltäväksi, asia on ok. Tärkeysjärjestykset voi näin saada uusiksi ja huomio kohdistumaan polttavimpiin akuutteihin kysymyksiin. Jos tarkoitus on huomion herättäminen huomion itsensä vuoksi, tai oman pahanolon puhaltaminen kapuloina muiden rattaisiin, tämä tuskin tulee kuormaa ainakaan keventämään.

Kuitenkin muutoksen hallittu kohdistaminen oikealle sektorille on parasta kasvuvoimaa, mitä tässä jaksossa on tarjolla. Siksi sen matkassa, tapahtui se omasta tahdosta tai ei, kannattaa ottaa kaikki hyöty irti. Paljon tietoa voi saada pelkästään tekemällä huomioita siitä, kuinka uudet kulkuväylät ja ajatussuunnat alkavat raottua, kun liike on ensin saatu käyntiin ja maisemat vaihtumaan vähintäänkin ajatuksen tasolla. Ota siis hetken inspiraatioista kiinni. Paikoilleen pysähtyminen on periodin heikoin vaihtoehto, varsinkin jos jokin kehityskohde on jo ilmaissut olemassaolonsa.

Vuodenajalle ominaista ovat jaksolliset ja tempoilevat voimanlisäykset.  Siksi muutos tai mikä tahansa rytminvaihdos saattaa yllättää äkillisesti kaiken tasamaan ja tylsyyden keskellä ja koetella vakautesi tasoa. Tietynlainen kovuus ja riippumattomuuden tarve korostuvat, mutta tämä ei kerro asian ytimestä tai sisimmästä vielä mitään. Monet jutut saattavat pukeutua itseään kovempiin kuoriin jo ihan varmuuden vuoksi. Voimaa on kuitenkin aina osattava käyttää oikein ja varsinkin itselle totuudenmukaisesti perusteltuihin motiiveihin nojautuen. 

Lujuutta tarvitaan nyt asioiden liikkeelle laittamiseen ja oikeassa suunnassa pitämiseen.  Lujuuden ehdoton vahvistaja on lempeys, joka lujuuteen yhdistettynä voi tehdä matkasta myös nautinnollisen. Lempeys antaa lujuudelle joustavuutta ja sitkeyttä, sekä voimaa hyväksyä itsensä, itsensä kokoisena ja näköisenä.  Lujuus tuo lempeydelle tarkoituksen ja kohteen jota tavoitella, sekä uskallusta viedä lempeyttä ja ymmärrystä sellaisillekin osa-alueille, joihin se muuten ehkä kainostelisi mennä.

Käärmekin jatkaa etenemistään kaikista väärinymmärryksistä ja pahansuopuuksista huolimatta. Täyttynyt kuu valaiseen tätä tunteikasta matkaa, mutta käärmeen agendaan eivät enää muiden ajatukset ja mielipiteet pääse vaikuttamaan hallitsemattomasti, ellei se itse salli näin tapahtuvan.

Maya-astrologi Esa Hyppönen