Vapaana vai kahlittuna

Kirjoitettu: 9.12.2016

Perjantaina 9.12 Itsevallitseva Kotka on asettunut tarkkailupaikalleen, valmiina ponnahtamaan siivilleen virtauksien ja nosteiden kuljetettavaksi. Kuin purjehtija merellä se seuraa jokaista virettä, tuulien antamaa lupausta matkanteon jatkamiseksi. Mutta kuinka luottaa noiden lähes näkymättömien voimien kykyyn kannatella ja viedä sinne, mihin väellä ja voimallakaan ei aiemmin ole tuntunut pääsevän? Vastaus voikin olla; matkan tekeminen ilman tarkkaa ajatusta itse päämäärästä.

Tänään perusasiat kuitenkin palvelevat tarkoitustaan, kunhan ne vain tehdään tunnollisesti ja sydäntä kuunnellen. Tarkkuudelle ja täsmällisyydelle on paikkansa, sillä juuri niillä luodaan nyt kunnollista tartuntapintaa mieleen iskostuville visioille ja inspiraatioille.  Ota niistä ennakkoluulottomasti kiinni. Tulevaisuutta rakennetaan tässä hetkessä, ja pienilläkin yksityiskohdilla voi olla kokoaan suurempi merkitys matkan luonteeseen.

Ihmisen aaltojaksoa viedään eteenpäin ennen kaikkea vapaan tahdon merkeissä. Sen toteutumisen tarpeet voivat tulla esiin hiukan yllättävistäkin paikoista, mutta niillä on siihen hyvä syynsä. Nyt testataan niitä vaikuttamisen mahdollisuuksia, joilla jokainen voi ottaa kantaa tahdon vapauden toteutumiseen, niin omalta kuin muidenkin kohdalta. Ehdollistavat rajoitteet voivat siis käydä näyttäytymässä ja mittaamassa sen häkin kokoa, johon tämän hetkisen maailmankuvasi rajat olet saattanut pakata.

Kotkan vuodenajan kolmas voimankohotusvaihe on myös aktivoitumassa tähän samaan vapauden teemaan. Tilaa ja avaruutta tarvitaan runsaasti, jotta siivet saadaan kunnolla auki. Epämääräisiin kompromisseihin tyytyminen ei välttämättä enää toimi halutulla tavalla, koska ratkaisut huutavat nyt selkeitä suoraviivaisia valintoja.  Maskuliinisia sävyjä esiin tuovan omavoimaisuuden vahvistuminen, antaa kotkan muodossa vielä lisäpotkua olemisen arvokkuuteen. Väistöliikkeet voi unohtaa. Nyt kohdataan, eikä vaikeitakaan keskustelunaiheita ole syytä välttää.

Maya-astrologi

Esa Hyppönen