Mikä sytyttää? – 31.8.18 alkaa Käärmeen vuodenajan toinen periodi

Kirjoitettu: 31.8.2018

Käärmeen toinen 20 päiväinen vuodenaikavaihe seuraa edelleen vahvojen tunteiden ja muutoksen osoittamaa tietä. Se mistä aiemmin otettiin kiinni ja joka saatettiin tunnistaa omaksi jutuksi, sen on aika syttyä liekkeihin ja valaista nykyistä kehityksenvaihetta läpikotaisin. Tarkoituksena on elämänvoiman virtauksen vapaampi kanavoituminen kaikille olemisen alueille ja tasoille. 

Käärmeen edustamaa muutosta ei todellakaan tarvitse etsiä kaukaa, sillä isommassa tai pienemmässä mittakaavassa se on joka puolella läsnä. Maailma itsessään on suuri muutospulssi, joka tapahtuu ja etenee vääjäämättömästi. Voimme kuitenkin itse valita millaisessa suhteessa tähän prosessiin haluamme olla.  Näemmekö muutokset mahdollisuuksina vai uhkina? Kysymys on tärkeä ja aina ajankohtainen, koska vastauksella on taipumus lyödä leimansa elämänasenteeseen ja henkilökohtaiseen kehittymiseen.

Planetaariset vuodenaikavaiheet keskittyvät tuotteliaisuuteen, joka syntyy aikomuksen muuntumisesta lähemmäs toteutuvaa lopputulosta. Sen tavoite on mieltä ilmaisevan ajatuksen konkreettisempi muoto, joka on otettu omaksi ja jota kohti on tietoisesti suunnattu. Täydellistäminen myös nostaa yleisiä vaatimustasoja. Vain paras on kyllin hyvää asenne antaakin viimeistelyyn tarvittavaa potkua, mutta ylikorostuessaan voi sortaa lähes valmiin rakennelman jalustaltaan. Siksi kaikki neuvot on syytä huomioida tarkasti ja punnittava niiden arvo sydämessä. Pelkät mielikuvat kun eivät aina yllä totuuden juurille asti.  On mietittävä käyttääkö voimaansa asioiden vastustamiseen vai niiden tukemiseen, muuntamiseen tai myötäelämiseen. Sisäinen palo ja intensiteetti kannattaa hyödyntää rakentavasti, eikä haluttomuus nähdä heikkouksia palvele ketään. Itse asiassa heikkouksiemme kehdossa uinuvat ne huomispäivän voimavarat, joita tulemme vielä tarvitsemaan.

Mielen malttia on vaalittava, vaikka tunne tasoilla kierrokset nousisivat.  Monet muutokset eivät kaipaa nyt suurempia rakenteellisia valmisteluja, enemmänkin vapautuneita luovia ilmaisumahdollisuuksia.  Antamasi panos voi olla jo täysin riittävä. Vaikka mieli tekisikin, jotkut asiat on hyvä päästää käsistään ajoissa ja antaa käynnissä olevan prosessin tuottaa lopputulos näkyviin. Anna siis kivijalkojen olla paikoillaan ja arvosta sitä muotoa, joka niiden päälle on nousemassa, omaan tämän hetkiseen täydellisyyteensä.

Maya-astrologi Esa Hyppönen