Tuoksuista tunteisiin

Kirjoitettu: 24.8.2018

– Lohikäärmejakso 27.8- 15.9.18

Tzolkinin yhdennellätoista pystysarakkeella Rytminen Lohikäärme aktivoi hajuaistiin vaikuttavan aistikentän. Hajuaisti on herkkä erilaisille kemiallisille ärsykkeille. Primitiivisluonteisena aistina sen keskeinen tehtävänä on tehdä ero sopivan ja sopimattoman, hyvän ja pahan välille. Hajuaisti voi varoittaa niin pilalle menneestä ruuasta kuin homevaurioisesta rakennuksessa. Myös moniin elämänkokemuksiin liittyy usein jokin tuoksu. Mieli voi hetkessä viedä ajatuksen ajassa vuosikymmeniä taaksepäin ja tuoda muistiin jonkin kokemuksen, pelkästään tuoksusta saadun aisti-impulssin ansiosta. Tällaisessa tilanteessa on hyvä miettiä, onko tuolla muistolla jotain erityistä sanomaa juuri tähän hetkeen.

Lohikäärme kohdistaa hajuaistin avulla erityishuomiota nimenomaan muistiin ja muistoihin. Sen mieli on kuin kokemuksien sirpaleista mosaiikkia, irrallisia muistojen välähdyksiä ja emootioita, jotka ehkä vasta nyt alkavat saada ymmärrettävämpää merkitystä omassa henkilöhistoriassa.  Tällainen asioiden jäsenteleminen antaa Lohikäärmeelle voimistuvaa tahtotilaa etsiä uutta vaihdetta ja rytmiikkaa olemisensa ilmaisuun, auttaen ymmärtämään paremmin myös nykyhetkeä. Se laittaa tutkimaan riippuvuussuhteita ja erilaisia irtiottamisen paikkoja. Ylikriittinen mieli on ehdollistamistarpeineen tavallaan antanut jo myöten korkeammille visoille ja valmis olemaan koko persoonallaan mukana niiden toteuttamisessa, ilman moninkertaisia varmisteluja ja turvatakuita.

Jakso vie syvälle kokemuksessa mukana olemisen tuntemiseen. Teoriat on todennettava ja askeleet otettava itse, sekä ennen kaikkea rytmitettävä nyt itselle sopiviksi. On turha lähteä harppomaan tai oikomaan, jos askeleet eivät tunnu osuvan kohdalleen ja kaatuminen näyttää todennäköiseltä. Toisaalta on myös turha hidastella, jos tie edessä on avoin ja kuljettavissa nopeammin. Olosuhteiden huomioiminen on viisautta. Tärkeintä kuitenkin on, ettei ihan helposti lakkaa yrittämästä, vaikka välillä olisikin vaikeaa. Osaat ja tiedät monesta asiasta paljon enemmän, kuin mitä ehkä haluat myöntää itsellesi. Älä piilottele potentiaalejasi. Haasteet ja niissä koetellut taidot voivat parhaimmillaan avata virtaustilan, joka palkitsee ja luo uutta olemisen iloa arkeen.

Lohikäärme on tässä jaksossa vaikuttamassa ravinnon sisältöön, sen latuun ja määrään. Mitä haalit lähellesi ja millaisin eväin parhaiten voisi nyt pärjätä? Nyt pohditaan niin aineellisia kuin aineettomiakin aikomuksia. On hyvä hetki tehdä sovinto itsen kanssa ja kuunnella tunteita ja niistä kumpuavia tarpeita. Vedä puoleesi vain sitä, mitä periodin aikana tulet hankkeidesi kanssa todennäköisimmin tarvitsemaan, ja siirrä sivuun se, jonka palvelukset eivät tunnu ajankohtaisilta. Vain asianmukaisesti varustautunut voi sanoa olevansa valmis, kun apua kaivataan ja kutsu käy.

Maya astrologi Esa Hyppönen