Tzolkin: Koodi, avain, malli - Oletko Sinä oman elämäsi koodinavaaja?

Kirjoitettu: 5.12.2016

Maya-astrologian perustana toimivan Tzolkin kalenterin voimaa ei mitata sen sisältämien yksiköiden, kinien määrällä, vaan niiden kyvyllä antaa intuitiivisia herätteitä etsivälle ja avoimelle mielelle.   Jos vain haluamme ottaa sen tarjoamaa tietoa vastaan, on meillä mahdollisuus käynnistää ja luoda niiden avulla yhä valovoimaisempia elämänprosesseja.

Soinnut ja symbolit ovat Tzolkinin näkyvintä sisällön rakennetta. Niiden käsittämän symboliikan ja koodin tunteminen on luonnollisesti eduksi, jos järjestelmää halutaan ymmärtää syvällisemmin, mutta sekään ei aina ole välttämätöntä.  Symbolit ovat ympäristönsä kanssa resonoivia idiografisia värähtelymuotoja, ja siksi niitä voidaan lukea ja ymmärtää monella tasolla ja tavalla.  Voimme aistia niistä hyvin erilaisia asioita omien tarpeidemme, lähestymistapojemme ja tarkoituksiemme kera.  Olet varmasti huomannut, että luovuus voi toimia monen vaikeaksi koetun asian avaajana, johon rationaalinen ajattelu ei ole tepsinyt. Itse löysin aikanaan syvemmän yhteyden symboleihin, maalaamalla ja piirtämällä niistä aivan omanlaisia versioita.

Mutta mitä koodilla oikeastaan tarkoitetaan? Elämme maailmassa, jossa toimiminen vaatii tietoa monen tyyppisistä yhteisesti sovituista säännöistä ja merkkikielistä. Esimerkiksi liikenteen sujuvuus edellyttää tuntemusta liikenteen symbolimerkistön sisällöstä ja sen tarkoituksesta. Olemme tietoisia myös mm. puku- ja käyttäytymiskoodeista, lähdekoodeista, aakkosiin ja numeroihin sisältyvistä mahdollisuuksista.

Tiedämme että aakkoset sisältävät kielen ja oppimalla käyttämään tuota kieltä, voimme laittaa liikkeelle hyvin voimakkaita ajatuksia ja tunteita, ja siten vaikuttaa elämään. Niin ikään tiedämme, että numerot sisältävät matemaattisen kieliopin perustavat yksiköt ja matemaattisia taitoja kehittämällä voimme paremmin jäsentää maailmaamme, määritellä sen rakenteita ja tutkia ajan ja avaruuden kaikkia muutoksia ympärillämme.

Yhtä erityisen merkittävää koodia kannamme sisällämme. Se on rakentunut dna:mme kaksoiskierteiseen muotoon ja sitä kutsutaan elämänkoodiksi. Sen myötävaikutuksella luomme oman uniikin värähtelymallin fyysiseen käyttövälineeseemme ja resonoimme ympärillämme sykkivän maailmankaikkeuden kanssa.

Nykyisen maya-astrologian kehittäjänä tunnettu Jose Arguelles löysi tutkimuksissaan paljon yhtymäkohtia dna: mme ja Tzolkinin sisältämistä rakenteista. Geneettinen koodi ikään kuin näyttää sulautuvan Tzolkinin galaktisia valoharmonioita kuvaavien periodien joukkoon.

Tzolkin ei siis ehkä sittenkään ole aivan niin vieras, kuin miltä se ensi katsomalta saattaa vaikuttaa. Kehotan sinuakin tutustumaan sen sisältöön, esimerkiksi maya-astrokalenteria seuraamalla. Mutta muista, että omakohtaisen tutkimustyön arvoa ei voi tässä kylliksi korostaa. Luot omaa todellisuuttasi, jota kukaan muu ei voi tehdä puolestasi!

 

Terveisin Maya-astrologi

Esa Hyppönen