Elämänvoimaa muutoksesta, muutosvoimaa elämästä

Kirjoitettu: 10.8.2018

-  11.8.18 Käärmeen vuodenaika alkaa  

Tzolkinin taustalla vaikuttavissa energioissa tapahtuu selkeä käänne, kun auringon vuodenaika vaihtuu käärmeen vastaavaan jaksoon. Seuraavan 65 päivän ajan käärme hallitsee yhä kiihtyvämmän muutoksen ja varsinkin muutostarpeiden huomaamisen voimalla. Jakson alkupuoli voi tosin olla huomattavan lempeä tuon muutoksen suhteen, mutta mitä pidemmälle jakso etenee, sitä intensiivisemmin sen osoittamat tarpeet vaativat huomioimista.

Auringon vuodenajan hiipuessa tuntemukset ykseyden läsnäolosta saattavat käärmeen yksilöivän lähestymistavan vuoksi tuntua katoavan. Omaehtoiseen ja omannäköiseen toimintaan kohdistuu yhä suurempi paine.  Ensisijaisemmiksi ovat tulossa selviytymisen varmistaminen, tilan ja tarvittavien suoja-alueiden raivaaminen, joilla osaamista ja itsensä toteuttamista voi pönkittää varmemmalle tunnepohjalle. Näin ainakin omasta mielestä tarkasteltuna. Karismaa saa ja pitääkin tuoda esiin.

Näkyvillä olevan muutoksen hallinta voi silti tuntua yhtä absurdilta tehtävältä kuin käärmeen ujuttaminen aseen piippuun. Vauhtiin päästyään käärmeen periodin jutut saattavat rönsyilystä huolimatta olla varsin onnistuneita, sillä elämänvoimalle suuntaa antava johtotähti tuikkii kaiken emootiorikkaan aineksen mukana vahvana. Vahvoilla ovat ne, jotka tämän tunnistavat. Estoista vapautuvan sydämen syke on nopeaa. Vietit eivät ehkä viekään nyt harhaan, vaan ovat paljastamassa hyvinvointiin keskeisesti liittyviä mahdollisuuksia.

Käärmeen emotionaalinen intensiteetti on voimakas, jopa läpitunkeva. Sen läsnäolo väreilee kehossa tavalla joka ei jää tunnistamatta, eivätkä sen osoittamat välittömät tarpeet jätä ilmi tullessaan ketään lähellä olevaa kylmäksi. Käärme itsessään on tunnereaktio, joka haluaa tai jonka on pakko päästä purkautumaan tavalla tai toisella. Käärmeen osoittaman tarpeen huomioimatta jättäminen usein vain syventää niitä ongelmia, joita pitkäaikainen fyysinen pysähtyminen tai jämähtäminen ajatuksien ja tunteiden tasolla paikalleen, saa kehossa aikaan.

Miten siis suhtaudut muutokseen? Siihen liittyy usein mukana rimpuilemista, irtipäästämistä, kipeää kasvua ja luopumisen tuskaa, mutta myös halujen täyttämisen tuottamaa mielihyvää, jännitystä ja kehossa olemisen iloa, joka nipistelee vatsanpohjassa kun itsensä saa liikkeelle ja toimimaan.

Into toteuttaa muodonmuutos ja tahto kasvaa itse luoduista ehdollistumisista ulos kohti maailman mahdollisuuksia, kuvaa käärmeen vuodenajan hektistä ja välillä hyvin herkkääkin tunneskaalaa. Sallitko asioiden tapahtua, silloin kun muutokset todella vaativat toimenpiteitä? Käärmeen vuodenajan ohikiitävät mahdollisuudet ovat erityisen nopeita. On otettava aavistuksesta kiinni ja toimittava ennen mielen ajatukselle asettamia rajoitteita, tunteiden varassa.

Maya-astrologi Esa Hyppönen