Mielipuolen matkassa

Kirjoitettu: 18.5.2018

– Planetaarinen Lohikäärme (19.5.18- 7.6.18)          

Mielen maskuliinisempaa laitaa seuraava tajunnanvirta voi hyvinkin tuottaa otsikon mukaisia mietteitä, sillä pian availlaan Tzolkinin kuudetta aistikanavaa. Mieli kokoaa aistikokemuksia yhteen.  Minkä matkaan olenkaan lähtemässä? Vai tuliko jo haukattua liian suuri pala? Ajatukset tarvittavien toimien mittakaavasta voivat kasvaa sen verran suuriksi, että myös epäonnistumisenriskit nousevat haastamaan, kuinka vakavissaan asioiden suhteen ollaan. Vaikka pyrkimys hyvään on suuri, on tilanne kuin norsulla posliinikaupassa; luovia spontaaneja liikkeitä on vaikea toteuttaa, varsinkin jos koettaa olla kiltti ja hajottamatta mitään ympäriltään. 

Omaa arvoa ja osaamista vertaillaan tavallisesti ulkoiseen maailmaan, muihin ja siihen mitä ympärillä näemme. Herkästi tuossa vertailussa jättäydytään suosiolla harmaaseen massaan. Omaleimaisiin vahvuuksiin ei luoteta ja mahdollisuuksia vähätellään. Silti suurisuuntaista ja isoa olisi osattava ajatella ja tavoitella. Ei ole mitään syytä kutistua pieneksi ja pitää ajatuksia omana tietonaan, sillä näin aika tekee niille vain hallaa. Toiminnan hetkellä on toimittava, sillä odottaessa jotain tapahtuvaksi ajanrattaat jauhavat pilkkujen myötä lopulta näkymättömiin itse sanoman sisältöä. Pahimmillaan se puhaltaa unelmat katkeruuden kalkkina silmille, joka sumentaa lopunkin arvostelukyvyn.

Osaltaan kysymys on nyt itsekunnioituksesta, sen löytämisestä. Uskosta, että on arvoinen lähtemään ajamaan niitä asioita ja parannuksia, joita on ehkä miettinyt pitkäänkin. Kohteena oleva epäkohta voi olla mikä tahansa, oma, toisen tai kaikkien yhteinen ongelma. Itsekritiikki on hyvä palvelija, mutta sitä ei pidä kääntää mielivaltaisesti itseä vastaan.

Jakso johdattaa huomiota voimankäytön velvollisuuksiin, pelisilmään ottaa asioita reppuselkään ja lähteä ajamaan niitä tarvittaessa rytinällä eteenpäin. Joskus posliinikauppa on pantava remonttiin ja lopetettava pelkääminen ja varominen. Riskin uhalla ja jopa sen hinnalla tietyt liikkeet on tehtävä, jotta voimat saa koottua ja hyödylliseen käyttöön.  Vaikutusmahdollisuuksia on käytettävissä ja näihin isompiin tai pienempiin vallankahvoihin tarttumista lohikäärmejakso kannustaa. Mutta ensin on päästävä yli ympäröivistä esteistä, joista valtaosa on itsemme luomia.  Ja vaikka tämä luova mielipuolisuus tietäisi sirpaleita ja kaaosta, tietää se myös mahdollisuutta saavuttaa jotain merkittävää ja nykytilaa laajemmin parantavaa.

Huomaa, että muodot ja asianosaiset tahot ovat jo paikoillaan. Pyörää tai rakenteita ei tarvitse keksiä uudelleen. Riittää kun rekisteröit toimintaraamit ja otat vetovastuuta. Valjasta siis itsesi ja aatteesi näitä omaksuttavia muotoja kantavien asioiden eteen, laittamalla henkiset ja fyysiset voimat tekemään työtä jota voit tehdä, kaikista olosuhteista huolimatta, tai ehkä juuri niiden vuoksi.

Maya-astrologi Esa Hyppönen