30.3.2021 Siltoja ja portteja maailmaan

Kirjoitettu: 30.3.2021

Tzolkinissa pääsiäisenpyhiin laskeudutaan Lunaarisen Maailmojen Sillanrakentajan aloittamaa porttipäiväjatkumoa pitkin. Seuraavat kymmenen päivää ovatkin kuin kirjoittamatonta tarinaa, muotoa ja sisältöä vailla olevaa luovaa tilaa, jossa olemisen hetket vielä kartoittavat tilaisuuksia tuoda unelmia ja visioita toteen. Samalla koko valitseva järjestys voi joutua kestotestiin. Kantaako se uudet ajatukset sellaisenaan, vai tarvitaanko muutoksia?

Vaikka maskuliininen voima on vielä hallitseva ja osin vaateissaan ehdottoman oloinen, sen tuotteliaimmalla suuntaamisella tai yleensäkin aikataulujen kiirehtimisellä ei ole tavoitteen kannalta merkitystä. Hyvät asiat kehittyvät kyllä ajallaan ja pakottamatta. Tärkeintä on, että oikeat työvälineet ovat jo saatu valittua. Sillat, jotka eivät enää ole välttämättömiä tai edes turvallisia kulkea, alkavat niin ikään menettää kiinnostustaan, loitontua ja kadota näköpiiristä, samalla kun uudet yhteydet saavat mahdollisuuden rakentua selkeämpään muotoon. Mihin ne ovatkaan nyt luomassa kulkuväyliä?

Sillanrakentajan tehtävänä on tuoda pohjoisen tuulet mukaan kuvioihin ja avata tilaa analyyttisemmalle asioiden pohdiskelulle. Myös turvallisuustietoisuus on nousemassa esiin ja riskit siksi hyvä pitää maltillisina. Yhteydet voivat yhtä lailla katketa kuin rakentua nopeasti ja ilman sen kummempaa dramatiikkaa. Aivan kuin jokin suurempi suunnitelma olisi pyöräyttämässä keskusratasta, jolla koko olemisen mekaniikka on siirtymässä toisenlaiseen asemaan ja näkökulmaan. Maailma voi näyttää edelleen samalta mutta tuntua erilaiselta. Mieltä vaivannut vaihtoehdottomuus ei sittenkään ole ehkä ollut totta. Siksi vanhojen tuttujen toimintamallien jatkaminen ei ole enää se palkitsevin tai tehokkain tapa edistää omaa hyvinvointia. Peruskaava on muuttumassa mutta haluammeko jo nyt seurata sitä?

Mielentasolla Maailmojen Sillanrakentaja on monipuolinen yhdistäjä, joka tasoittaa tietä mielenkerrosten ja persoonallisten olemuspuolien välillä. Entistä enemmän voi mahtua samaan kuvaan ilman ristiriita tai paremmuudesta kertovaa kilpailuasetelmaa. Minäkuva on laajentuvassa prosessissa eikä ole mitään syytä kutistaa itseään vähäisemmäksi kuin on.

Ennen kaikkea koko porttipäiväperiodi alleviivaa luottamuksen ja toiveikkuuden ylläpitämistä. Usko itseesi ja maailmankaikkeuden loputtomaan tukeen. Et ole hetkeäkään yksin. Ole siis valmis ottamaan vastaan ja kuuntelemaan sisäisyyttäsi, mutta myös niitä viestejä, joita aktivoituu ympäristössä. Keskityt sitten hiljentymiseen tai perusrutiinien kautta uudelle järjestykselle rakennetta luovaan tekemiseen, pyri maadoittamaan itseäsi sellaisiin käytännön olemisen tapoihin, jotka juuri nyt kutsuvat ja tuottavat iloa.

Maya-astrologi Esa Hyppönen