22.12.16 Aallonmurtaja sydämessä

Kirjoitettu: 22.12.2016

Käärmeen aaltojakson neljäntenä päivänä on sukellettu jo syvälle kymmenen peräkkäisen aktivaatiopäivän jatkumoon. Tietoisuuden herkistyminen oman kohtalon ohjaamiseksi riippuu nyt paljon siitä, kuinka kiinni omassa persoonassaan on ja pääseekö tietä valaiseva sisäinen tähti loistamaan vapautuneesti.  Jos egokeskeisyys vielä hallitsee, voi kokemusmaailmakin tuoda esiin vain kiireiden ja velvollisuuksien täyttämät puolensa.

Porttipäivät ovat kuitenkin mainio mahdollisuus herkistää intuitiota olemassaolon hienoviritteisimmille tasoille. Jos mielentila vain antaa myöten, on synkronismin tietoinen kokeminen nyt paljon luontevampaa, elämän polarisoivista kokemuksista huolimatta. Näin tämä universumin perusperiaatetta kuvaava, ja sen olemassaolon näkyviä ja näkymättömiä todellisuuksia yhteen vetävä tarkoitus, voi yhä vahvemmin alkaa tuoda mielekkäämpää sisältöä myös tietoisemman mielen ymmärrykseen.  Yhteensattumia ei enää ole. Olet vain syvemmin synkronoitunut kaiken olevan kanssa ja hengität universumin rytmissä.

Vahvat voimat vaikuttavat matriisin keskuskanavaa lähestyttäessä. Sinisen Linnan position maa-elementti on kuin aallonmurtaja, joka leikkaa kaatuvan aallonharjan, ottaakseen sen vaikutukset vastaan sellaisina kuin ne kohdalle osuvat. Tässä symbolisessa mielikuvassa Tzolkinin vasemmasta reunasta kehittymään lähtenyt aalto kokee huippunsa matriisin kuudennen sarakkeen kohdalla, pudotakseen hetkeksi ajattomaan tyhjyyteen. Se kuvaa hajoamista, rikkoutumista ja tästä hetkellisestä kaaoksesta syntyvää organisoitumista tasapainoisempaan muotoon ja järjestykseen.

Kaksinaisuuden tarjoama vastus on tässä jaksossa matriisin kärkikastia ja voi tarjota kelpovastuksen, löytäessään tartuntapintoja ajallisuuden kokijassa itsessään.  Olethan matkalla yhä puhtaampaan tietoisuuteen ja tällä aktivaatiojaksolla jyviä todellakin erotetaan akanoista. Kaksinaisuus voi olla vaativa kouluttaja, kun maskuliiniset ja patriarkaaliset voimat etsivät fuusioitumisen paikkoja feminiinisiin ja matriarkaalisiin vastineisiinsa. 

Tähden vaikutus porttipäivien aikana on hyvin herkkä ja henkilökohtainen. Se edustaa järjestystä, joka analysoi ja pohtii asioiden vaatimia toimia ja ajoituksia. Toden teolla Tähden eleganssi alkaa säteillä yksilöissä, kun sielun toiveet pääsevät toteutumaan käytännössä, ilman samaistumisen tarvetta elämän draaman nostattamaan sisältöön. Äärimmäisyyksiä on siis syytä varoa, mutta sen ei tarvitse tarkoittaa aatteiden laimentamista. Sovittelua voidaan toteuttaa monelle tavalla ja tyylillä.

Vaikka Tähti etenee ylevällä ja ennalta määrätyllä radallaan, omaa se myös maanläheisen ja konkretisoivan kosketuksen. Katse kannattaa pitää polulla. Sydämen toiveet ja palot hakevat nyt tarvitsemaansa elintilaa, mutta se edellyttää taitoa rauhoittua ja löytää asioille oikeat mittasuhteet. Ja tähän rauhaan seurata omaa tähteään, lähestyvä joulu tarjoaa mitä parhaimmat puitteet.

 

Maya-astrologi

Esa Hyppönen