Äänien arkkitehtuuria 3.8.18

Kirjoitettu: 3.8.2018

Kuuvuoden alkua valaisevat vielä auringon vuodenajan viimeiset päivät ja on aika tarkastella, kuinka omat ihanteet ovat päässeet vaikuttamaan valintoihin ja tavoitteiden toteutumiseen. Ovatko odotukset olleet oikein mitoitettuja ja tuliko voimat kohdennettua oikein? Varsinkin alkava viikko (6-10.8) toimii kuin separaattori, kohdistaen huomiota vain kaikkein valovoimaisimpiin hankkeisiin ja ideoihin. Valovoimaisuuden mittareina voivat toimia niin ajatuksien helppo omaksuminen, kuin niiden yksinkertainen toteuttaminenkin.

Erottelukykyä terästetään ja siksi heikomman potentiaalin omaavia juttuja on kylmästi pudotettava vain pois. Toiveet kannattaa kuitenkin pitää yhä korkealla ja luottaa tärkeimmiksi koettuihin valintoihin ja suuntaviivoihin. Pelissä voi olla tavallista enemmän panosta ja matka tavoiteltuun päämäärään huomattavasti lyhempi, kuin mahdollinen vetäytyminen lähtöpisteeseen. Perääntyminen ei ole vakavasti otettava vaihtoehto. Käyttövoimaa on ladattu akkuihin runsaasti ja on aika antaa tuon energian vapautua. Luota siis sisäiseen voimaasi puskea eteenpäin, mutta pyri selkeäsanaisuuteen. Vain sisäisesti tasapainoinen ihminen voi rauhallisuudella verbalisoida myös kivuliaita ja tunteisiin meneviä asioita. Uskottavuutesi ei ole millään lailla sidoksissa ulkoisiin voimannäyttöihin tai todistamisentarpeisiin. Päinvastoin, niillä saatetaan nyt vain sotkea asioita.

Maailman kaikuja on muutenkin kuunneltava herkemmällä korvalla, sillä tzolkinin aistikentässä on samanaikaisesti avautumassa kuuloaisti. Kaikuluotaimen kaltaisesti se herkistää kuulemisentaitoa, kykyä siivilöidä ja kuulla erilaiset maailman tuottamat äänivivahteet oikein. Oikein siinä mielessä, että niiden sisältämä viesti avataan ja arvioidaan muunkin, kuin pelkkien sanojen tai sanomaa kuljettavan tunnetilan tai sävyn perusteella. Tarinaa ei siis pitäisi tyrmätä vain sen vuoksi, ettei pidä tavasta, jolla se tuodaan julki. Reagointitapamme vaikeiden asioiden ja aiheiden kanssa yleensäkin, tulee tässä jaksossa haasteen alaiseksi.

Huomaa, että totuus ja valhe provosoivat eniten. Harmaa välimaasto ei niinkään herätä suuria tunteita. Oman totuuden selvittäminen vaatii nyt liikkeellelähtöjä, kurottautumista kohti maailman ääniä, jotka kaikuna resonoivat hyvässä ja pahassa, kutsuen ottamaan itsestä selvää.

Silti kuultujen ja itse matkaan lähetettyjen sanojen sisältö voi nostaa esiin huomattavan määrän vaikeasti hallittavaa tunnelatausta. Välttämättä syy ei ole sanojen tai viestin sisällössä vaan meissä itsessämme, niissä vielä kehittymättömissä piirteissä ja tavoissa käsitellä tiettyjä aiheita.

Olet oman äänesi arkkitehti ja rakentaja, ainoa sellainen, jos et anna jonkun muun laittaa sanoja suuhusi. Millaisen äänimaailman haluat ympärillesi rakentaa? On tarkkailtava mitä korvien poimittavaksi valikoi ja mitä suun puhuttavaksi ottaa. Mihin reagoimme ja miksi teemme sen niin kuin teemme, ovat aina hyviä kysymyksiä. Kuten myös se, miten jokainen valinta voisi vielä paremmin ilmaista sitä, mitä todella haluamme olla ja edustaa.

Maya-astrologi Esa Hyppönen